Bundan yaklaşık 7 yıl evveliydi çocukları tatil için Kocaelinde oturan kardeşime götürdüm, işim gereği ben geri dönmek zorunda kaldım, akşam iş çıkışı oltalarımı alıp Zeytinburnu sahiline indim. Akşama doğru bir arkadaş gece setüstü güzel eşkine yapıyor diyince hazır çocuklarda evde yokken sabahlamaya karar verdim, gece 02.30 kadar 3 eşkine ve birkaç parça ispari yakaladım , daha sonra başka balık gelmeyince ava son verdim ve bir banka uzanıp gecenin ayışığı altındaki o doyumsuz hazını yaşıyordumki arkamda 7.8. çocuğun koşuşturmalarına tanık oldum , anladımki bunlar sokakta yatan madde bağımlılarıydı, ısınmak için sağda solda yanabilecek ne varsa topluyorlardı, ben banka uzanmama devam ediyordum, yaklaşık 1 saat sonra yeniden sesler gelmeye başladı bu sefer gelenler 17 . 18 yaşlarında gençlerdi kendi aralarında şakalaşıyorlardı birisinin elinde tabanca benim uzandığım banka doğru ateş etti, mermi başımın üzerinden vınlayarak denize yol aldı akabinde gençler panik bir vaziyette kaçıştılar. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte karnımı doyurmak için atölyenin oraya doğru yola koyuldum , bakkalda yaptırdığım ekmek arası kahvaltımla kahveye geçtim , sıcacık çayla kahvaltımı bitireceğim sırada içeri sahilden tanıdığım arkadaşım Serkan elinde oltalarıyla içeri girdi ,bu saate nereye diye sorunca cankurtaran taraflarının güzel lüfer ve istavrit yaptığını söyledi, ozaman hadi beraber gidelim dedim , akşama kadar güzel av yapmıştık ben artık eve gidiyorum dediğimde Serkan istersen gececi kalabiliriz dedi bende ona zaten geceden kalmayım dedim ve müsadenle bana bay bay dedim ve eve geldim. Dairenin kapısına yanaştığımda içeriden ağlama seslerinin geldiğini duydum, kapının önü en az 15 çift ayakkabı ile doluydu , neler oluyordu o anda aklıma çocuklarım geldi acaba Kocaelinde çocuklarıma birşeylermi olmuştu , kapımı kim açmıştı anahtar bir bende birde eşimde vardı , aklımdan binbir türlü kurgular ve endişeler geçiyordu ,içerden gelen ağlama sesinin eşime ait olduğunu anlayınca dahada telaşlanmıştım acaba aklımdan geçenlermi gerçekleşmişti, o birkaç saniyede neler neler düşünmüştüm kapıyı vurdum kapıyı bana açan baldızımdı ....ahada geldi bak işte burada dediğinde benimle ilgili bir problem olduğunu kavradım ve rahatladım , eşim beni görünce daha şiddetli bir ağlama sağanağına tutulmuştu. Meğer benim sabahlamaya kaldığım gece eşim evin telefonunu arıyor fakat bana ulaşamıyor , sabah erken saatlerde tekrar arıyor yine cevap alamayınca abisini arayıp beni kontrol etmesini istiyor kayınbiraderimde kapıyı çalıp cevap alamayınca eşimi durumdan haberdar ediyor oda acaba gazdanmı zehirlendim yoksa düşüp başımı bir yerleremi çarptım diye panikliyor, çünkü o dönemlerde çok sevdiğim bir kardeşim banyoda ayağı kayınca başını sert bir köşeye çarpıp beyin kanamasından vefat etmişti, eşim aynı durumun başıma gelmesinden endişe etmişti. Kayınbiraderim hemen bir çilingire kapıyı açtırmış beni evde göremeyince kayınbiraderlerim ve bir bacanağım tüm sahil şeridinde ve gidebileceğim noktalarda beni aramışlar hatta karakollara resmimi bile vermişler sağolsunlar , beni bulamayınca kayınbiraderim Kocaeline gidip eşimi ve çocukları alıp gelmiş . Bu yaşadıklarımdan sonra birdaha geç gelme yada sabahlama durumunda eşime durumu bildiriyorum, sakın erkek adam kadına hesap verirmi demeyin verin.
böyle bi yere giderken başımdaki saç teline kadar haber veririm; tabiki evlendiğimde sizede geçmiş olsun abi.
kesinlikle verilir ki ben hep veririm nerde oldugumu bilsin içi rahat etsin dünyanın binbir türlü hali var bu erkek adam ayaklarımızı gecelim eşlerimiz bizlerin baş taçlarıdır bize dünyanın en güzel hediyesi cocuklarımızı veren analardır bence o yüzden eşlerimize haber verelim gece balıkta kalacagımız zaman
O zaman hemen eskilrden bende birşey anlatayım konunun altına, senelerden bir sene Karadenizde denize girerken bir arkadaşım kolyesini düşürür. hemen başlarız aramaya. o arada kırık dokük bir viran iskele üzerinde oturan bir amca. ağlamaklı aramayın der. Ya amca ne dıyorsun adam kolyesini düşürdü. buluruz biz onu. aramayın evladım bulamazsınız.der ve başlar sesi dahada boğuk çıkmaya ya ne oluyoruz amca ne oldu. O anda kolye unutulur biz amcaya yöneliriz. ya babacım ne oluyor neden ağlıyorsun. ne oldu yanlış bişeymi dedik. neyse biraz kendine gelir. Başlar konuya Seneler evvel. Oğlum denize palamuta gitti. Karayel fırtınası haber alamadık kendisinden. ve diğer oğlumda ikinci tekneyle arkasından çıktı. ondanda ses gelmeyince ben çıktım arkalarında der. O gün bugündür ikisinide bulamadım evlatlarımın. ikisinide karadenizin hırçın suları almıştır. Karayel fırtınasında. bir daha dönmemek üzere. İşte bu yüzden aramayın. denizde giden geri gelmez evlatlar......
Hey gidinin Aliçosu, koca reis hey!!! Böylesini bildiğini de bilirdim ya, hiç belli etmezdin nedense. Sende daha ne ağıtlar var ne sevdalar, daha ne yürekler. Teşekkürler üstat. Denizler sizin, enginler ufkunuzda. Hoş gidişler ola, dönüşünüz selametle...
Amin nuri ağabey.. sağolasın. Denizle şaka olmaz. Deniz her zaman efeleri almıştır. Denize saygı duymak ürkmek, korkmak lazımdır. mücadele ise her zaman baki olmalıdır.
Dünyada bir tek iyi deniz vardır: Uzak bir yerden, kartpostaldan filan seyrettiğin deniz.. Sen karada olsanda, o arkanda ise, gene bir yolunu bulur alır çarpar, götürür, yutar, inanın becerir bunu! (bkz: Tsunami, puket adası vs.)
Volkan kardeşim evlilik konusunda zamanı fazlada geçirme derim , belli bir yaşa gelince tüh be neden bu kadar ağır davrandım diye hayıflanabilirsin
Dünyada çok iyi deniz varsa oda arkadaşım olan deniz, denizler kötü değildir sadece huyunu suyunu bilmek onunla iyi geçinmek lazım
madalyonun diğer yüzü (bazı evliler) Derler ki; Kardeşim evlilik konusunda erken davranma, belli bir yaşa gelince tüh bee neden bu kadar erken davrandım diye hayıflanabilirsin.
Sevgili İsmail, denizle iyi geçinmeye çalışmak, bir timsahla aynı odada yatmaya benzer. timsahlar hafızası zayfı, içgüdüleriyle yaşayan bir hayvandır ve asla evcilleşmezler.. Deniz, emin olabilirsin ki, herhangi bir anda, herhangi bir şekilde, hiç bir belirti vermeksizin seni yutabilir. Fırtınalar, denizdeki en sık görülen ama en basit, en sıradan tehlikelerdir, zira geliyorum diye bas bas bağırırlar. Ötesini artık sen hesap et..
Nuri abi onu diyenlerde dediklerine pişmandır yada tuzları kurudur çocuklar için bir istikbal sağlayabilmek için bizlerin biraz daha genç ve zinde baba ve anne olmasında fayda var.
Serdar bey iyi geçinmekten kastım kayıtsız şartsız teslimiyetten değil bilakis daha akıllı ,bilinçli ve tedbirli olmaktan geçiyor. Elbetteki böylesi bir güç karşısında kahramanlık yapmak yel değirmenleri ile savaşmaktanda anlamsız ve beterdir.
Bukadar geç yazmamın sebebi senin bekar birisi olabileceğinin hiç aklıma gelmeyişinden, sen treni çoktaaaan kaçırmışsın sayın abim yoksa o tren için biletmi almadın. Ayrıca o kelamı edenler ya kepekli erkekler yada aşırı çapkın olup elleri ayakları bağlı oldukları için sarfederler.
Sen ona bakma İsmail kardeşim. Onun tutanı edeni yok ya.. Senin yaşadığını ben iki kez biraz farklı yaşadım.Benim hanım da jandarmalarla beni aramıştı.Bilirim böyle durumları