Kayıp Cennet Enez'den Saygılar :D

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ckaratep tarafından paylaşıldı.

1. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Merhaba abiler, arkadaşlar, kardeşler.
    Çoook uzun süredir içim kıpır kıpırdı. küçük balık değil de dişli balık ile savaş yapmak istiyordum. özellikle levrek istiyordum karşıma :) bu uğurda hiiç hesapta yokken bir takım daha spin takım kuruldu geçen hafta. Kadir abim sağolsun sahteleri ile accayip bir destek ile omuz attı kardeşine. bende bu iç kıpırtısı ile cumartesi akşam üzeri, düğün çıkışı kayınçomu alarak saat 22:00 gibi Eneze doğru düştüm yollara. aracımım ses sisteminden gelen müzik (bulutsuzluk özlemi) beni iyice neşelendirmişti ve diyordu ki ;
    Yine düştük yollara yollara yollara,Yine aştık dağları dağları dağları,Ayağım gaz pedalında ardımda fırtına,Dönülmez ufuklarda yollardayım,Bu bir belirsiz gidiş hem çıkış var hem iniş,İşte şimdi burdayım yanındayım,Sen varsın ya her şey senden önce ve senden sonra ,Yine düştük yollara yollara yollara,Yine aştık dağları dağları dağları,Bugünü güzel sevdim eridim sevdalarda,Korkular vız geldi tırıs gitti,Orada bir yer var ki o yer bizim yerimizdir,İz bıraksak geçerken bize yeter.....

daha da fazla gaz pedalına basarak bir an önce limanına gitmek istiyordum. karnımız da açtı ama ne önemi var ki açlığın.
    Veee bir saatlik yoldan sonra varmıştık Limana. daha önceden kolay kullanım için hazırlanmış takımlarımı yavaşça çıkarttım. keyfini almak istiyordum her anın. Erhan da arada bağıra bağıra yanıma geldi. "enişte balıklar sudan dışarı atlıyor. burası balık kaynıyor. çabuk aç oltaları."
    bir koşu hemen gittim baktım. Trollerin yanında bir sürü balık hopluyor sudan dışarı. heyecanlandım. kalp atışlarım iyice hızlandı.
    Durmak yok dedim kendime.hemen başladım sahteleri denizle buluşturmaya. bu arada Erhan da banada olta ver deyip duruyordu. heyecandan ona olta açtım ancak sadece açmakla kaldım :D . erhana da yemli bir takım yapıp attık limanın ortasına doğru. bende yine at çeke devam ettim.

Balıklar atlarken bende tam isabet bir atış yapıyorum ama sahteme bakan yok ! diğer sahteyi takıyorum hemen. biraz çalışıyorum ama o sahteyede rağbet yok. derken diğer sahte, diğer sahte, diğer sahte...... hepsini denedim tık yok. Erhana dedim kalk yer değiştirelim bura bize iş yok. limanın arka kısmına kayalıkların oraya geçtik. aynı senaryo burdada geçerli. diğer sahte, diğer sahte, diğer sahte...... hepsini denedim burdada tık yok.
    başka mekana geçtik. yine aynı. yemlide de tık yok. kendimden şüphelendim artık. diğer balık tutmaya çalışanların yanına gittim, gezdim, baktım kimsede tık yok. ama nasıl olur. limanın içinde balıklar 9 -8 lik oynuyor. hadi dedim son bir yer daha var, orasınıda deneyelim yoksa büfeye gideriz. orasını da denedim, orda da tık yok. zaten Erhan uyuklamaya başladı. benimde morallerim bozuldu. kalk gidelim dedim erhana. zaten saatte geç olmuştu. çıktık limandan büfeye geldik. sonra hooop yatağa. erhan başladı uyumaya. ne çabuk :eek: bende ise balık gibi uyku da yok.:mad:

biraz etrafta gezdikten sonra tekrar yattım. biraz şekerleme yapmışım. rüyaya uyandım :D kalktım doooğru sahile. hemen açtım spin takımı. başladım at çeke. yaklaşık bir saat denedim tüm sahteleri ama yine hüsran.
    gittim tekrar yattım. bir ses geldi. mööööö. mööööö diye. gözleri açtım ki ne göreyim. bir sürü inek büfenin yanındaki ağaçları yemekle meşgul. elimde sopa inekleri kovaladım. sonrada uyku dağıldı tabi. zaten hava aydınlanmış. aldım malzemelerimi sahile tekrar indim. Erhan hala uykuda :D biraz da kıyı şeridinde çalışayım dedim. taktım iğnelere yemi salladım denize. misine yi gerdirmeye kalmadı tırrrr. tıırrrr diye misineme asılıyor bişey :eek: :eek: :eek: biraz mesafe verdikten sonra başladım çekmeye.. hooop kıyıya aldım oltayı. o da ne..! mırmır :) neşelenmiştim. derken yine attım oltayı denize. aynı senaryo tekrarladı. sardım oltamı. yine mırmır :eek: bir iki üç derken Erhan geldi. gözleri faltaşı gibi açtı.:eek: :eek: " neden uyandırmadın beni enişte " diye sitem etti. Neyse diğer mini olta takımını da o kullandı. derken biz yeteceğini anladığımız anda kestik avı. Eee, şimdi bu durumu fotolamak lazım ama heyecandan kim görüyor ki fotoğraf makinasını. yanımıza bile almamışız. koşa koşa arabadan aldım geldim. elimden geldiğince fotoğrafladım. umarım begenirsiniz.

ayrıca bu benim ilk raporum. hata ettiysem affola.

not: balığın yanındaki zargana sahtesi boyut içindir . zargananın boyu 16 cm dir.

Kadir abi. bu at çek işine ne yapmam lazım abi. yine hüsran. bir sonraki avıma dinamit le gidicem artık :)

saygılarımla.

2. Çim adam

Çim adam Aydın

Tebrik ediyorum güzel mırmırlar almışsınız, o sahili iyi bilirim bol bol levrek verir keşke levrek için geceden canlı yem ile bırakma yapsaymışsınız.

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Teşekkür ederim. levrek konusunda çok hırslıyım ama daha zamanı var galiba. bakalım zaman neler gösterecek bana.en kısa sürede levrek ile tanışmak istiyorum. tüm çalışmalarım bunun üzerine :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel rapor olmuş. :) Mırmırlar bayağı bol, bizim avlaklarda bize denk gelmedi yalnız. Levrek öyle ha deyince tutulacak balık değil. Sen onu değil, o seni isteyecek. :D:D:D Levrekler rastgelsin...

5. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    levrek, yakalarsam kafanı ısırıcam diye imzalı bir arkadaş var (Çağrı - Cgrtn). ben o durumdayım işte :D yakalarsam gerçekten ısırıcam. fotoyada çekicem :)

6. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler Abi

7. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Sağol Sonay kardeşim. teşekkür ederim

8. istavrit

istavrit Boğaç

kar yağmadan oralara levreğe gitmiyorum :D öyle delirtiyorlar adamı işte

9. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler Caner yazın bende oradaydım su altında neler neler gördüm gerçekten cennetin edirne şubesinde yaşıyorsunuz :)

10. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    doğru diyorsun, havaların iyice soğumasını beklemek lazım sanırım yoksa hevesim iyice kırılacak :) gelirsen haber ver mutlaka beraber gideriz belki..

teşekkür ederim. hatırlıyorum raporunu :) uğur böcekleri bol olduğu zamanda su altını izlemiştin :) çok güzel bir şey aslında. çocukken yapardık. gözlük şnorkel ile izlerdik. çok zevkli. o barbunlar bıyıklarıyla tararlar kumsalı :)

11. mbilhan

mbilhan murat

tebrik ederim güzel balıklar

12. fisherman19

fisherman19 Seyfullah Küçük

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    tebrik ederim çok güzel mırmırlar...enezde balık tutmak gibiside yok :):)

13. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    teşekkür ederim. daha niceleri oltanıza gelsin ***.

çok teşekkürler. her ne kadar yılan balığı hastası olsam da mırmır da güzel :) lezzet olarak da harikadır.

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    az daha vakti var atçek in..henüz randımanlı av yok ortalıkda:) hava bozacak şöylebi denizi alaşan edecek..yağmur yağacak:rain: derelerdeki balıklar boşakacak vs :hat: liman gibi yerdeysen biraz daha karanlık bölgelerde yoğunlaş.ışığın altında biriken yavruların arasında işin çok zor..

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Caner, gerçekten o taraflar gerk doğasıyla, gerek deniziyle harika yerler, bende orada yaşayan insanlara imreniyorum.:)
    Geçen sene bende Eriklide iri bir mırmır yakalamıştım:rolleyes:

16. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    haklısın abi. beklemem lazım da gel bunu yüreğime anlat. çok tez canlıyım. hemen olsun istiyorum :D her işim böyle.
    Bu arada dün servise aracını getiren bir müşteri ile konuştuk biraz. bilgisayar başında çay içiyordum. o ara bilgisayar ekranına bakıyordu müşteri. bende forumdaydım. görmüş. balık hastalığımı var sende dedi :D olmazmı abi, c.tesi limanda büyük balık için sabahladım ama alamadım dedim. küçük kayıkarı varmış yakın bir limanda. ara beni hafta sonu kayıkla gideriz açığa dedi. bakalım düşünüyorum :)

Teşekkür ederim. güzel memleketim var gerçekten ama kimseye söyleme lütfen ;) bilmesinler. böyle sakin çok daha güzel :)
    şaka bir yana ben Keşanda oturuyorum 1989 dan beri. emekliliği görürsem denizde yaşamak istiyorum. sabahları deniz kenarında uyanmak varya paha biçilemez birşey. bakalım kısmet :)

17. oguz9707

oguz9707 Oğuz Topaloğulları

Favori Kamış:
    DAIWA CROSSFIRE 2.70 spin
    Favori Makine:
    Shimano catana 25
    En İyi Avı:
    1.755 LEVREK ,800g MIRMIR
    abi bende eylülün 30nda yani pazar günü eneze gittim 3 yıl oldu eneze gitmeyeli fırsat dedik oltalarıda aldık yanımıza saat 4.5 ta sahile geldik sabah erken saatte elden iri çupra ve mırmır alanları gördük, bizde şans dedik limana gittik kimsede balık yok bir kişi vardı 1 tane ahtapot almayı başardı :) bizde limanın solundan sahile doğru yürüdük 200 m kadar orda oltaları yemleyip suyla buluşturduk ve beklemeye koyulduk tam o sırada 35-40cm kadar bir kefal hiç durmadan kıyıya kadar zıplayarak geldi ve tam arkasında kocaman bir dalga ilk defa böyle olay görüyordum ve şaşırmıştım aradan 10 dk geçti bir sürü zargana ve kefaler(yine aynı boyutta) kıyıya doğru zıplayarak geldi hemen ayağa kalktım o sırada zarganalar kumun üzerinde zıplıyordular yani kıyıdaydılar ilk defa o kadar büyük bir levrek görmüştüm kıyıya 1 metrekala geriye döndü ve boyutu en az 65-70 santim arası vardı ve daha sonra yine çok ileride aynı şekilde balıkların zıpladığını gördüm ve zaten hava karardı bizde çupraya attık ve başırlı olduk sayıla bilir 2 tane çupra ve senn mırmırlardan bir kaç tane tuttuk..

18. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    aynı görüntülerle karşılaştım geçen akşam. cumartesi gecesini limanda geçirdim geç saate kadar ama tık yok. o senin dediğin kısımların çok yakınında da at çek yaptım ama sahteye bakan yok idk balıklar suyun üstünde dans ediyor resmen ama canlı ile uğraşıyor. belki de ben acemi olduğumdan aksiyon veremiyorum banghead ama haftaya yaylaya gitmeyi planlıyorum. bakalım ne olacak:eek: yayla da olmaz sa yine eneze gideceğim. kısmet mrsparkle

19. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    At çek şle mırmırlarını tebrik ederim, deme ki zarganayı sevmişler.
    Tebrikler afiyet olsun Caner kardeşim.:) :) :)

20. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Teşekkür ederim Orhan abi. ancak at çek ile balık alamadım. tüm gece uğraşmama rağmen balıklar bir türlü sahteme bakmadı bile. sabah suyunda kum solucanı ile alındı mırmırlar. hiç hayır demiyorlar bu yeme :) zargana sahtesini balıkların yanına boyut belirtmek için ekledim. 16 cm zargana sahtesi balıkların ebatlarını az çok netleştiriyor.

sarı ile işaretli olan yer büfemiz Orhan abi. sadece yaz aylarında açık. sahil ayaklarımızın altında. harika bir yer :) ancak sadece hafta sonları vakit buluyorum gitmek için o da her zaman olmuyor. Daha önceki konularınız da gördüğüm mekanınıza benziyor :)
    Ayrıca Eneze gelecek olan arkadaşlar - abilerimi mutlaka misafir ederim :) saygı duyarım.