2001 yılında kütahya söğüt barajına yaklaşık 7 8 arkadaşla balığa gittik asıl amaç muhabbetti neyse çadırı kurduk 11 tane makaralımız vardı bizden uzak bi yere attık geldik çaparileri sonra hafif bi yağmur bastırdı akşam üstü neyse aradan 4-5 saat geçti oltalara baktık geldik tık yok gece yağmur şiddetlendi ki barajın su girişinden sel geliyordu bizder çadıra sığınıp başladık ihale oynamaya saat sabah 5 gibi yağmur hafifledi oltalara bakmaya gittim bi arkadaşımla sayıyorum sayıyorum 10 tane makaralı var acaba diyorum gece mi yanlış saydım neyse arkadaşların yanına döndüm sende kaç makaralı vardı 3 sende 2 sende 1 topladık 11 arkadaşlar o zaman hayırlı olsun artık biri yok ya nasıl olur falan gitti baktılar biri valla benim olta yok dedi ii hava iyice ağarsın bakarız saat öğlen 12 gibi olmuştu makaralıyı barajın etrafını dolaşarak arıyoruz tam ümitler bitmek üzere koyun başında geceki yapmurdan dolayı birikmiş kozalak ve ağaç parçacıklarının arasında sırıtıyor olta hemen kıyıdan başka bi oltayla olayla müdahale ettik oltanın ucunu elimize aldık çekiyorum bi ağırlık var sağlam ama hareket etmiyor hani sudan poşet çıkarya o şekilde ben kök falan geliyor sandırm kıyıya yan yan yüzerek gelen bi cisim 8.5 kiloluk aynalı sazan inanın öyle yorulmuşki kımıldamaya mecal kalmamış ama yarı canlı aldık balığı tabi sevinç ikiye katlandı hem oltayı geri bulma hemde balık tutma sevinci çünki o gün tek tuttuğumuz balık oydu ve yıllardır o barajda 1 tane daha aynalı sazan tutamadım son balık 2001 yılında tutuldu nedenini hala çözemedim
ömer taktik belli, at kamışı suya, ucundanda bir iple bagla, sabah gel önce kamışı al sonra balığı nede olsa test edilmiş
Canım kardeşim. Zamanında ne balıklar yakalamıştık burdan, fakat 2004 yılında köylülerin baraja dinamit atması ve ağ germesiyle malesef bu anlattığın balıklar ne yazıkki sona erdi. Şimdi sarı ve balık ve kepenezden başka balık çıkmıyor. Duruma hep üzüldük ama elden birşey gelmiyor. Ozamanlar teknoloji bukadar gelişmiş değildi. Keşke elimde olsada ordan tuttuğum balıkları sana gösterebilseydim.