Pazar akşamı yoldaşım Bazlama(ç) Hasan’la, malzemeciye gidip, Bazlama(ç) kardeşimize orta boy bir kamış-makine ve kurt aldık. (Bu arada Bazlama kardeşimiz kaval kemiğiyle top oynayıp, Mersin gibi dümdüz bir şehirde günde 3 kez ayağını burkan, 12 bardağı tek vuruşla kıracak kadar, beyin-kas-kemik iletişimi güçlü bir kardeşimizdir! Av yerimizde kafamın üstünden geçen kurşun, iğne vızıltıları ve sürekli salavat getirmemle devam eden bir sürü av birlikteliğimiz vardır. O geceki avımızın finalinde yepyeni kamışı çat diye kırması yeteneklerinin sınırlarını göstermesi açısından anlamlıydı! ) Malzemecide gördüğümüz hayabusa (4 no) tırnaklı, kırmızı renkli iğneleri görünce çok beğendik, malum sıyırtma tekniğiyle mırmır avlayacağımız için tırnakların yemin deforme olmasını, düşmesini engeller ve yöremizde karaduvar kurdu olarak anılan kırmızı kurtlarla iyi uyum sağlayacağını düşündük. İlk 1 saatte 8 tane mırmır aldık ama hepsi küçüktü ve geri iade ettik, avcılığından ve yemi tutuşundan memnunduk, yalnız güçlü vuruşlarda balık alamadık. 1 veya 2 numarası iyi iş görecek gibi. Arkasından ax’ın 3 numarasını bağlayınca karakulağı ve normal büyüklükteki mırmırları rahatça alıp avımızı noktaladık. Av dönüşü, balıkları temizlerken en iri mırmır’ın çantada olmadığını fark ettim, herhalde çevremizde dolanan kediye kaptırdık, diye düşündüm. Akşamdan oğlumun sessizce yatağına girmesi ( savaşarak uyuyan bir çocuktur) fazlasıyla memnun etmişti bizleri. Sabah uyandığında koynundaki mırmırı gösterince o dinginliğin gerçek sebebini anlamış olduk! Hanımda haklı olarak, balık kokan bir koca ve yatağa balıkla girecek kadar balık aşkı olan bir çocuk ve aileye sahip olmasının memnuniyetini ifade etti bizlere! Balığı fotoğrafladıktan sonra, oğlanında gönlünü alarak sokaktaki kediye beraberce yedirdik. Kalın sağlıcakla…
Güzel foyoğraflar, güzel anlatım, ellerinize sağlık. Ufaklığıda abisinden bir öpücük kondurun. Allah bağışlasın çok güzel
Sağolasın Emre, bu hafta Dardanel galibiyetiyle şeytanın bacağını kırdık, devamı gelecektir, selamlarımla...
Kısmetiniz daim olsun,esprili anlatımınız da çok güzel tebrik ederim.Havalar ısındıkça balıklar daha da irileşecek sanırım.Karakulak (Minekop) ve mırmır bizim avlaklarda da sıkça raslanır türlerden ama havaların ısınmasını bekleyeceğiz tabii
ALLAH hayırlı uzun ömür versin. maşallah doğuştan balık sevdalısı ...bu güzel av ve anlatım için teşekkürler...
Cok güzel bir gün, ve ertesi sabah da balikla yatip kalkan ufaklikla cok güzel bir final olmus Gelecegin balikcisi bugünden belli artik Güzel Mersin'e sevgiler ve selamlar..
Tebrikler,harika bir anlatım ve güzel balıklar.Ufaklığı ayrıca tebrik etderim.Şimdiden ileride iyi bir amatör balık sevdalısı olacağı belli.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle. Rasgele,
Tebrikler, yine guzel av olmus. Ufaklik iyiki mirmiri elbise dolabina falan gizlememis. Bu koku ne diye arayip arayip 3-4 gun sonra bulmak cok daha uzucu olabilirdi.
Bu talanda,(denize sıfır, arka arkaya 3 farklı voleci tarafından dizilmiş ağlarla karşılaştık, şaka gibi) umarım çocuklarımıza av yapabilecek kadar balık kalır, selamlarımla...