evet XCO nerelerdesin, kayış balığı var, görsen kayış gibi, bizim yörede kayış diyorlar gerçek ismini bilmiyorum. foroğrafını çekebilseydim gönderirdim. valla bir gün sadece balıkçıları fotoğraflamaya gidecem, o kadar balık çektik hiç fotoğraflayamadım. balığın çok keskin iğne gibi dişleri var dikkat et. kolaylıkla iğneyi alabilirsin, yılan gibi çarpmaz. bugünlerde mersinden iyi kayış çıkıyor. yiyen yiyiyor ama nasıl?
benim söylediğim biraz daha değişik. bunun gibi birde çizgisel resmini buldum internetten benim gördüğüm bunlar gibiydi. isminin ne olduğunu bilmiyorum ama tutan adam kayış demişti 35-40 cm boylarında.
bizim antalyadada kayış yada palaska diyorlar bazıları yiyo etini çok beğeniyo bazıalrıda güzel olmadığını söylüyo ama oltadan çıkarırken dikkat edin çok keskin dişleri var
Biz bu balığı palaska balığı diye biliyoruz,siz yemiyormusunuz bilmiyorum ama İzmir'de zaman zaman balıkçı tezgahlarında görülen bir balık bu..
Palaska ve Kılkuyruk Bu türler lesepsiyen olup pasifik kökenlidir .Akdeniz ve egede görülmektedirler ülkemiz tezgahlarında ekonomik degeri pek yoktur.. ama etini beğenen lerde vardır.. Trichiuridae familyasından .. Bizim sularımızda 2 adet alt türü var. Lepidopus caudatus ( Palaska balıgı..) Max boy 2 metre ortalama boy 1 m ,agırlık ise ,8 kg a kadar ulaşır bentik (dip) balıgıdır 600 m lere kadar bulunabilir en çok görüldüğü ortam 100/300 metrelerde dir.. Trichiurus lepturus (kılkuyruk balıgı) Boy 2 m ye kadar olur agırlık 5 kg a kadar çıkar atlantik ve pasifik kökenlidir 600 m derinliğe kadar yaşar genelde 100/300 m arası yaşam alanıdır. çamurlu ortamları sever genel besin kaynagı bentik(dip) canlılarıdır) Her iki tür arasında ki belirgin farkları Siyah beyaz çizimlerden görebilirsiniz (FAO speices catalouge) 1-Arka kuyruk farkı 2-sırt yüzgeç farkı 3-göz büyüklüğü 4-yanal çizgi farkı 5-yanal yüzgeç farkı
gecen hafta atçekle 20 tane kadar kayış 1 levrek 1 tanede sargoz yakaldım, sargoz el kadar olduğundan geri saldım kayışların tadı fena değil büyüklerini yakalarsan bence yemelisin. Ayrıca kayış balığını lüfer yakalamak için bir kaç kişi benden istedi verdim ama ne yaptılar bilemem.Çok salgırganlar gece sessiz olursan kendinden küçük bütün sahtelere yapışıyorlar. rastgele
ha bu arada bir ahtapot gördük ama kimse tutamadı tabi. o iskelenin orada koca kayanın üstünü kaplamış vaziyette insanları gözetliyordu. biz yaklaşınca atıverdi kendini suya kayboldu.
sercan bu balık yeniyor. eti de gayet lezzetli. babamla çok yakalamıştık. kafa ve kuyruk kısmını kes. balığı temizle ve 3-4 parçaya ayır. boyuna göre . afiyet olsun.