Merhaba arkadaşlar. Bahçecik barajında turna ve alabalık avı ile ilğili şahsıma ait olan bazı bilğileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle Ava gidilecek zamanın çok önemli oldugunu vurgulamak isterim. Her yıl degişmeyen dolunay kavramında ayın 1-15'i arası dolunay olmadıgı için Gündüz Avında başarılı olacagınızı belirtmek isterim. Gündüz avcılıgının açılımı ise sabah ezanında oltalarımız suda olması gerekiyor. Ayın 15-30'u arasında ise dolunay oldugu için gece avında başarılı olacagınızı belirtmek isterim. Gece avcılıgında ise yatsı ezanında oltalarımızın suda olması gerekir. Dolunayın avımızdaki önemli yeri ise şudur. Dolunay olmadıgı tarihlerde balıklar gece avlanmazlar ve sabah önüne gelen ava saldırmaya başlarlar. Buda size büyük başarı saglar. Dolunay oldugu tarihlerde ise balık gece avlandıgı için sabah yeme isteksiz olur ve pek başarılı olamazsınız. dolunayın çıkmadıgı tarihler : her ayın 1 / 15'i arası dolunayın çıktıgı tarihler : her ayın 15 / 30'u arası Rasgele....
Merhaba kardeşim. Gece turna avı ayın 15-30 arasında yapılıyor yani dolunayın oldugu zamanlar. Tabi sen dolunay var diye illaki turna tutacaksın diye bir kaide yok. Havanın çok bulutlu olmaması ve rüzgar yada yagmurun olmaması gerekir. Gece dolunayda turna avlanır ve sen ertesi gün sabah turnalar nereye gitti diye kendine bir soru sorabilirsin. Daha önceki yapmış oldugun turna avlarını bir düşün istersen. Hangi tarihler arasında avlandıgını. Büyük ihtimal 01-15 tarihleri arası gündüz turna avında başarılı olmuşsundur., rasgele
Ömer kardeş sen bu bilgileri kendi deneyimlerine dayanarak mı söylüyorsun.yoksa böyle bir genelleme mi var.Çünkü biz de sudak avında bazen gündüz çok az balık yakaladığımızda neye balık gelmiyor diye düşünüyorduk.Gece dolunay olduğunda gündüz balık vurmadığını biliyorum ama bu ayın1- 15 ve 15-30 olayını yeni duydum.Oltalar boş kalmasın.
sevgılı arkadasım bırde bu denız turna avında hangı aylar kurak hangı aylar daha ıyı yazarsan sevıırım
yol, yöntem, taktik, teknik Sevgili Ömer sorumun açılımı şu şekilde: Tamam dolunay durumlarını takip ettik. Buna göre avın “zaman” boyutunu hallettik. Şu şu “zamanlar” turna ve alabalık avı için uygundur dedik. Burada bir sorun yok. Yalnız, konu başlığında da kullanmış olduğunuz “taktik” veya “taktikler” nelerdir. Yani ne tür yöntemler uygulamak lazım. At-çek mi yapalım, dip oltası mı atalım, tekne ile sırtı mı çekelim, şamandıralı olta ile kıyıdan mı avlanalım. Ayrıca iğne, yem, (doğal-suni-kaşık v.s) misina, olta takımı hakkında verebileceğin bilgileri soruyorum. Malum, bu konuda “her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” “Tecrübe” demişsiniz, paylaşabilirseniz sevinirim. Tekrar sevgi ve selamlar….
Merhaba kardeşim; Evet taktiklere gelince alabalık ve turna avlamak istiyorsan sessiz olucaksın. Bulundugun dogaya uygun kıyafet giyeceksin. Avcı balıkları oldukları için çok çabuk savunmaya geçiyorlar. Ama önemli olan balıgın aç olması o zaman inan göreceksin önüne gelen herşeye saldırıyorlar. Benim favorilerim şunlar. 3 yada 5 nolu mepps marka ve gümüş yada altın sarısı üzeri kırmızı benekli olucak. Kesinlikle netice alırsın.
herşey tamamda topicin başlığında neden kayseri bahçecik olarak yazıyor bu bilgiler sadece bura içinmi geçerli teşekkürler abicim cok işe yarar bu bilgiler
Evet o konuyada açıklık getireyim. Balık avı yere göre degişir. Ben burdaki balıkları bu şekilde yakalıyorum.
Bende oranın daimi avcısıyım Dikkat etmedim ama bazı geceler cok turna geliyordu dolunay olabilir çünkü attığımız hamsilerin suyun içinde pulları dolunay sayesinde parlıyordu Karışık bir cümle kolay gelsin