kayseri bahçecik turna avı.20.05.2010

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında skinoski tarafından paylaşıldı.

1. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    geçen hafta arkadaşlar ile turna avına gittik. gittiğimize değdi. 34 adet turna yakaladık. fotolarını yükleyeceğim becerebilirsem. avlak yerimiz pınarbaşı girişindeki mermer ocağının karşı kıyısı. foto yükle diye bir bölüm bulamadım üzgünüm yükleyemeyeceğim sanırım:(

2. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    yetkim yokmuş

yeni farkına vardım. eklenti eklemeye yetkim yokmuş :(. neyse
    bu arada bu avımızda turnalar daha çok mepse geldi. sahte balık yemlerine çok rağbet etmedier. mepse çok takıldılar. normalde mepse barajda az gelirdi ama bende anlam veremedim. gelsinlerde neye gelirse gelsinler biz tutalım yeterki :)

3. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    hay maşallah. bereketli av olmuş inşallah en az 3-4 kişiydiniz.:)

4. matti

matti murat

bereketli bir av olmuş hem av için hem avlak yerini net olarak belirttiğiniz için teşekkürler.ben istanbul da oturuyorum bu sitede bir çok arkadaş avlak yerini devlet sırrı gibi gizliyor sanki Allah ın balığını kıskanıyor gibiler birde bu arkadaşlara saygı sevgi teşekkür v.s sunanlar yaww gerçekten komedi bu iş.avlandığın yeri belirtsen siteden başka bir arkadaşında gidip avlansa ne kaybedeceksin?? neyse 2 gündür ist gürpınar sahil balıkçı barınağına gidiyorum akşam saat 18:30 la 21:00 arası çok güzel istavrit çıkıyor o saatten sonrada tekeyle eşkinaya devam.net olarak limana girdikten sonra sola dönün gördüğünüz en uzun burundan atın.rastgele.saygıyı hakeden tüm dostlara saygılar..

5. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    en gıcık olduğum şey avlak yerinin gizlenmesidir

arkadaşlar bence bu sitenin en büyük amacı paylaşmaktır. bu ndenle ben avlak yerini gizleyen arkadaşların konularına cevap bile yazmıyorum. biz dayanışma içinde olmalıyız. bu güzel hobiyi (benim için hastalık) yapıyorsak birbirimize yardımcı olmalıyız. bu sebeple avlak yerini gizleyen arkadaşların konularını okumayın bile. benim avlak yerime gelince su seviyesi yüksek olduğu zmanlarda bu yere gittiğinizde kişi başı en az 5 baık yakalama garantisi var. mermer ocağının karşı kıyısında 100metre sağ tarafta ufak bir koy var. bu koya dağların arasından gelen ufak bir dere akıyor. bu dereden gelen kefalleri yemek için turnalar jandarma gibi koyda bekliyor. yanlız su seviyesi azaldığında dere kurmuş oluyor ve turna olmuyor. temmuz ayına kadar bu alanda iyi turna avlarsınız. pek kimsede olmaz. gittiğinize değer burası. 4kişi 34 adet tutuk. daha çok tuttuk ama küçüklerdi küçükleri geri bıraktık

6. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    geçen yıl temmuz ayıona kadar burda süper turna yakaldık

geçen yıl temmuz ayının sonuna kadar süper turna yakaladık. burası çok bereketi bilginiz olsun. 5 yaşında yeğenim bile balık yakaladı geçen yıl.

7. seras

seras MURAT

bereketli güzel bir av gerçekleştirmişiniz

8. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Buna kıskanmak demeyelimde en azından kişinin kendi avlağını korumak ve kollamak için verdiği çaba olarak yorumlayalım. Zira bir çok avlağı ve avlaktaki avlanma şekillerini ben bu site sayesinde öğrendim. Ve bu hususlarıda kimsenin kıskandığını gözlemlelmedim. Dedim ya; buna kıskanmak demeyelimde en azından kişinin kendi avlağını korumak ve kollamak için verdiği çaba olarak yorumlayalım. Ve emin ol senle istekte bulunman doğrultusunda avlağında avlanmayı arzu edecek birçok arkadaş vardır bu platformda...;) ;)

Keşke herkes senin gibi iyi niyetli algılasa ve değerlendirse ama malesef bir çok avlak merası bohçacılar yüzünden şuan özellğini yitirmiş bulunmaktadır...;) ;)

Bu linkdeki resimlere bir göz attığında ne demek istediğimi belki anlarsın ve yüreğin dayanırsa bundan sonrada açık açık paylaşmaya devam edersin diyebiliyorum...:rolleyes: :rolleyes:

LİNK; http://www.samader.com/galeri.asp?galeriID=7&sayfa=1

Dilerim bir kaç sene sonrada bu yerde dilediğin ( yasal sınırlar çerçevesinde ) kadar balık tutma olanağına ulaşırsın... :eek: :eek: Bu tip nokta tarifi olmuş meralar sağolsunlar bohçacı ( kendini balıkçı zanneden ağcılardan ) dang.......... dolayı sadece piknik alalnı özelliği taşımaktadırlar. Bilmem anlatabildimmi...;) ;)

9. ekavakli

ekavakli ercan KAVAKLI

Favori Kamış:
    olta sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    ben ankaradan istanbula taşındım ve malesef bu sitede kimlere özel mesaj attıysam bana avlak konusunda kimse yardımcı olmadıı.. ağ,tırıvırı vs ile avlanmıyorum yakaladığım çoğu balığı geri salıyorum.. ama potansıyel ağcı tırıvırıcı muamelesi gördüm :( kimse kimseyi kandırmasın mesele avlağını söylememek... söylemek olsa bakar siteye resimlerımıze bakar ve bir kanıya varır sanırım... ama paylaşmak yok burda.

10. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    çok saçma

bence avlak yerini korumak olayı çok saçma. halka açık bir yeri korumak imkansız. bu nedenle bencil olmayıp avlanmayı sevenler ile paylaşmak en iyisi. herşey paşladıkça güzel olur. mesela avlağını sır gibi saklayan arkadaşların fotolarına bakıyorum inanmazsanız belki çoğunun nersei olduğunu %95 biliyorum çünkü ben her hafta balığa giden insanım ve haftada hafta içi bazen 2 kere giderim.paylaşın ar arkladaşlar saklamyın boşuna. ayrıca her yer özel değildir. balığın ne zman geçeceğini bilemezsin. benim söylediğim özel konumlu yerler vardır mutlka herkes paylaşsın. bu sitenin insanlarından zarar geleceğini pek sanmıyorum. zarar gelsede halka açık olan yerleri korumak zor. yokl kardeşim burda avlanamazsın bura benim avlık yerim deme şansınızın olomadığına göre herkes özel avlak yerlerini ve avlanma yöntemlerini açık seçik yazarsa bu sitede bir işe yaramış olur. benim düşüncem bu. olması gerekende bu olmalı

11. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    çok saçma

bahçecik barajının her karesi ağ yüzü görmüştür. sen neyden bahsediyorsun :). düşüncen bence yanlış. burda yazsamda yazmasamda birileri ağ tırı vırı ıvı vırı mutlka atıyor. gerçi bu yıl bahçecikte avlanma yasak, ama jandarma her yeri kontrol edemiyor. bence uzun lafın kısası rapor yazan kişiler avlak yerinide belirtsinler.

12. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bu yasak kararını kim vermiş?
    Ayrıca yasaksa neden orada avlandınız?

13. ekavakli

ekavakli ercan KAVAKLI

Favori Kamış:
    olta sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    ben neden bulamadım burda o zaman... kimse paylaşmıyor bahane hazır ağcılar doluymuş sitede ben ağcı değilim görduğum ağıda keserim ama iş paylaşmaya gelince kimse özelden bile paylaşmıyor.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İşinize yarar mı?:)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11628
    .

15. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    ağ yasak

ağ ile avlanmak yasak. yıl boyunca ağ atmak yasak. ağ atanlar atamıyor artık

16. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Sevgili abilerim; bakıyorumda bir savunma pisikolojisine girmiş gibi hareket etmektesiniz. Kusura bakmayında ben size savunma pisikolojine sebep olacak veya düşüncelerimi direk saçma olarak betimlemeye olanak veren bir yazı yazdığımı hatırlamıyorum. Kaldıki gayet iyi niyetle kendi düşüncelerimi ve bu siteden kendime kattıklarımı yazdım. Şimdi bazı bahsettiğiniz hususlara değinme ihtiyacı hissettim. Umarım yanlış anlaşılmam...:cool:

1- Kişinin size GPRS ile kordinat tarifimi yapmasını bekliyorsunuz? :confused: Emin olun buna erişemezsiniz bende dahil olmak izere çoğu kimse bilmez...:D :D

2- Paylaşımın olmamasını! sadece avlağın belirtilmemesine dayandırıyorsanız :eek: ben şahsen sizden avlağımı saklama hissiyatı içine girerim.:rolleyes: Bence bu platformlar avlaktan ziyade öncelikle amatör balık avcılarının insani iletişimlerini, tanışımlarını ve buluşarak kaynaşmasını sağlayan ortamlardır.:)

3- Sizin düşüncenizdir saygı duyarım.:cool:

4- Mesele avlanmayı sevenlerden avlak saklamak değil. Mesele, bende dahil olmak üzere günlük 1.900 online üye girişi olan bir sitenin bohçacıları bu avlaklardan uzak tutma arzusudur.;) ;)

5- Mesele yok o zaman niye takıntı yapıyorsun ki kendine.:) Kaldıki saklamak isteyen çok rahat saklar emin ol ot ve kum üstünde resim çekmek çokta zor değil. Ve 565.427 mesajın yayınlandığı bu platformdaki raporlarda neden manzara resmi çekmedin diye bir soru olmamıştır. Ve kaldıki çoğu av raporlarında zaten mevki genel manada belirtilmektedir. :) Yani Amerika'yı ikinci kez keşfetmiyorsun.:)

6- Her bir ağın veya tırıvırının günde 4 balık heder ettiğinden bahsetmeye ve bu açık nokta tarifleri bunlara olanak tanımaktadır demeye çalışıyorum dostum.:) ;)

7- Merak ettiğin avlak sahibine gittiğin gün benide misafir edermisin dersen emin ol seni ağırlamaktan onur duyacaktır abi...:)

17. skinoski

skinoski mustafa

Favori Kamış:
    hiç bakmam
    Favori Makine:
    hiç bakmam
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    slm

açıklamalı mesajın için teşekkürler ama sen beni yanlış anlamışsın erkan. çok saçma diye senin yazdıklarına değil avlak yerinin gizlenmek istenmesi konusuna çok saçma demek istemiştim. yoksa senin düşüncelerine bir sözüm yok. bu arada uzatmayalım boş ver uzatacak olursak bir türlü anlaşamayız:) ben sonuna kadar her av raporumun kordinatlarını herkesin bulabileceği şekilde yazacağım. ilgin için teşekkürler