29 NİSAN PAZAR GÜNÜ AHMET ABİNİN DÜKKANDA CANI SIKILMIŞ 12 GİBİ EKİBİ TOPLADI ARADI TEK TEK. BENDE ARKADAŞLARI TEK TEK EVİNDEN TOPLADIM HAZIRLIK FALAN DERKEN SAAT 13:30 DA YOLA ÇIKTIK. AVLAĞA GELDİĞİMİZDE SAAT 15:30 DU HEMEN İKİ EKİP OLUŞTURDUK VE BAŞLADIK AVLANMAYA HAVA YAĞMURLU İDİ AVLAK BOMBOŞDU. TOPLAM 7 ADET ALABALIK VE 1 ADET TURNA YAKALADIK. BEN ALABALIKLARDAN İKİSİNİ ALDIM FOTOLARI EVDE ÇEKTİĞİM İÇİN SADECE 2 ADET BALIĞIN FOTOSUNU KOYABİLİYORUM KUSURA BAKMAYIN. [img=http://img134.imageshack.us/img134/5392/29042007002su1.th.jpg]
sevgili serdar kardeşim.. yanlış görmüyorsam 2 fotoğrafta ayni.. formumuzda büyük harf kullanmıyoruz.. av yeri ve teknik konusunda az daha paylaşım verebilirseniz çok daha güzel olacak.. örneğin toplam kaç kişi gittiniz..
Serdar çok güzel balıklar. Tebrikler Yer olarak nerede avlandınız ? Kullandığınız malzemeler neler bilgi verirsen seviniriz
bahçecikde doğal alabalık olmaz. bende size nickinizi soracaktım. taraf team ne demek neye kime tarafsınız.
Yer : Pınarbaşı Ekip : ahmet abi (ahmet38)-Sedat abi-Kel Mehmet abi ve Ben Malzeme : mepps 3 numara beyaz zemin üzerine mavi benek Teknik: AT-ÇEK Ekip olarak çok keyifli bi av idi.Burada bütün av arkadaşlarıma teşekkür ederim.
balıkçı avlağını söylemez kardeş ma gümüşgün tarafıdır veya karagöz bu arada serdar abi bahçecikde durum nasıl bilgin varmı kayseri dream team ı tebrik ederim RasGeLe Not : doğal alalar harika
Serdar yine yapacağınızı yapmışsızsınız, tüm Kayseri ekibine saygılar sevgiler,tüm arkadaşlara selamlar.
Çok güzel olmuş avınız..Tebrikler tabi..Yalnız merak etiiğim bir husustur heme sorayım yeri gelmişken,alabalık sahte yemlere geliyor mu??
Alabalık sahte yeme (MAKETE) gelir. Hemde tosunları gelir, ama her zamanki dediğim gibi alabalık ürkek ve çok uyanıkdır. Maketi öyle bi sunmalısınızki sanki balık yaralı gibi durmalı. at çek yaparken ot aldırmamalı ve taşa takılp dengesini bozmamalısınız. geçen sene selçuk arkadaşımız çok iri bir rapala ile bahçecikden yaklaşık 2,5 -3 kiloluk bir alabalık çekti.
Tebrikler güzel iç çıkartmışsınız.Balıklar şahane gözüküyorlar.Yanlız doğal ala olduğunu yazmışsınız.Bu doğal alalar hangi tür acaba.Ben tanıyamadımada
Orada iki tür alabalık var hakan bey. Üstteki gökkuşağı dediğimiz çiflik alabalığı küçükken kaçıp derede büyüyor. Alttaki ise dere alabalığı kırmızı benekli. Alabalık avı ile ilgilisiniz bildiğim kadarıyla gördüğünüz zaman tanımanız lazım balığı.
Ohh be bu gun alabalik konusunda ki sunumlar bir harika. Boylar mujde gibi. Paylasiminiz icin cok tesekkur ediyorum.
Üstte olan gökkuşağını elbette tanıdım.Fakat alt resimdekinini fotoğrafın düşük çözünürlüğünden yada balığın eve gelinceye kadar bozulan vücut renginden açıkçası cinsini çıkaramadım.Yakaladığım balıkları mümkün olduğunca sudan çıkarttıktan hemen sonra yakalandığı merada estetik açıdan güzel bir kompozisyon hazırlayarak fotoğraflamayı hep adet edinmişimdir.Çünkü sonrasında vakit geçtikçe bu asil balık matlaşarak koyu bir renk alır ve fotojenik özelliği kaybolur.En güzel hali sudan ilk çıktığı halidir.Mesala geçtiğimiz hafta gittiğim bir ala avından bir kareyi aşağıya ekliyorum açıklamalarınız için teşekkürler........
hava yagışlı diye gitmeme kararı almıştık.ayrıca takımdan birkişide eksikti gürhan.işi dolayısı ile ankarada idi.fakat pazar günü ögleye dogru durduk duramadık telefon açtım serdara oda sagolsun beni kırmadı.en azından hava alırız dedim.sonra ekibi toplayıp dogruca ava .zaten avlaga vardıgımızda saat15.00 civarı idi akşama kadarda sedat 1 ala 1 turna serdarda 6ala çekti.tabiki bende tıkyok ama hava hafif yagışlı olmasına ragmen güzel bir gündü.tüm ekibe ve beni kırmadıgı için serdara tşk ederim.