Tarih : 9,11,13 Mayıs 2010 Avlak : Kayseri'de bir mekan Takımlar: 2 adet Şamandralı yemli takım, 1 adet Fly Takımı, 1 adet Spin takım Hedef av: Alabalık (Gökkuşağı) Avlar : Sazan, Alabalık Not: Sazanlar zarar görmeden iade edildiler. Alabalıkar Tava oldu.
Nuri abi bol fotoğraflı güzel bir paylaşım olmuş, elinize sağlık. Alabalıklarda maşallah güzel büyümüşler.. Kayseri'de mevcut tebliğe göre sazan avı şu an için kapalı sezonda olmasına rağmen sizin alabalıklar için orada olduğunuzu ve yakalanan sazanlarında alabalıklara atılan yemli takımlara geldiğini biliyorum. Bu açıkçası farklı türlerin olduğu yerlerde yaramaz sazanların başı çektiği kaçınılmaz durumlardan biri. Ancak resimlerde de görüldüğü üzere bu sazancıkları yeniden sulara salmanız çok yerinde bir davranış. Öylesine insancıklar gördümki oltama gelen babam olsa affetmem alırım diyenler, istavrit toplar gibi ufacık alabalıkları çuvallayanlar, napiim gelmiş almayım mı diyenler vs. Burada sizin sazanları salışınıza tekrar teşekkür ediyorum. Fly ile sonuç alabildiniz mi onu merak ediyorum. Selamlar
Avlandığınız mera çok güzel. Tertemiz su. Balıklar çok güzel. Alabalıklar ayrı bir güzel ışıl ışıl. Avınız daim olsun. Rastgelsin.
Çok güzel bir mekan,çok da iyi balıklar yakalamışsınız tebrik ederim.Şu sazan ne yakışıklı balık mübarek
Ne güzel, tam da özlemini duyduğum av günleri olmuş. Baba-oğul yan yana, sırt sırta. Babamla birlikte olta atamadan şu fani dünyadan göçüp gidersem en fazla ona yanacağım. İmrendim, gıpta ettim. Yüreğine sağlık Nurim, eşsiz ortamın güzelliklerini bizler de yaşadık sayende. Nice güzel günlere, tadında, huzurlu av günlerine rastgelsin dostum. Muhterem babamıza da saygılarımı sunar ellerinden öperim.
Teşekkürler Emre kardeşim. Maalesef sazanlar alabalık için kullandığımız yemli takımlara geldiler.Mümkün olduğunca zara vermeden iade ettik.Ben fly çalışırken ve spin atarken etrafımda dolaşmalarını seyrediyordum sazanların.Normalde en ufak harekette kaybolan balıklar zarar gelmeyeceğini anlamışlar herhalde Sazanları iade ederken etrafımızdaki çok kimseden malum sözleri işittik.İsteyenler de oldu tabii ki... Kuzulu koyun kesilir mi deyip saldık biz de. Fly ile tüm çeşitleri denememe rağmen (hatta streamer bile denedim) yakalayamadım. Gümüşün çok fazla olması sanırım Alabalıkları sinek ve böcekten uzak tutuyor.Sadece bikaç iri gümüş yakalayaildim fly ile.Kefaller dahi ortalarda görünmüyorlardı. Rapala denemelerim de başarısız oldu. Spin kaşıklarda da hemen her türünü denedim sonuç alamadım. En sonunda 0 (sıfır) numara gümüş üzeri kırmızı benekli spinnerı yarım metre önüne 10 gr kurşun takarak kullandım ve o şekilde yakalayabildim. Alaların içinde çok miktarda küçük gümüş çıktı. Teşekkürler. O sazanlar bir de güzel gözlüler ki Hele dudakları başka güzel.Zamanı geldiğinde kendileriyle yakınlaşacağım bol bol. Teşekkürler. Nuri abim, dilerim isteğini tez zamanda gerçekleştirirsin. 5-6 yaşlarımızda bizi bisikletin arkasındaki heybelerle götürüdü balığa. Şimdi biz onu götürüyoruz. Bir an bile olsa sana güzellik yaşatabildi isem varsın gerisi tufan olsun abim Benim de bir dileğim kaldı,Tortum'da bir bardak demli çay içme hayali. Sevindim artık şelaleniz yıl boyu akacak.
Merhaba Nuri Arkadaşım Öncelikle Şaban amcamın ellerinden öperim sağlığı yerine gelmiş maşallah. Çok harika av ve doğa görüntüleri izlettiğin için teşekkürler. Doğaya sevgini ve kurallara çok çok sadık olduğunu biliyor bu sebeple seni tebrik ediyorum. Saygı ve Sevgilerimle
Güzellikte söz mü hem de ne güzellik, hem de ne lezzet ki, misli yok. Öylesine gurur verici, öylesine naif, öylesine sıcak. Çok teşekkür ederim aziz dostum, inan ki ihya ettiniz. Tortum, ah Tortum dünyada eşi yok, nadide bir mücevher. Yıllardır öyle mahzun, öyle sessiz, öyle solgun.Yılın iki-üç ayında, kısacık bir deminde; gelinliğini bezenip doyumsuz seyirlerle izleyenlerine serin, beyaz, okşayan göğsünü açardı da aylarca da suskun, gamlı bekleyişlerle solgun günleri sayardı. Yurdum insanın yıllarca hoyrat elleriyle dövüldü, hırpalandı, gem vuruldu ama o hep bekledi. Bir gün, mutlaka bir gün ana göğsü gibi çağıl çağıl çağlasın, hiç susmasın, yine eteğinde gökkuşakları, ebemkuşaklarıyla gülücükler dağıtsın diye yıllar yılı aşkla bekledi. Ta ki şimdiye değin… Şimdi şelalelin yeniden doğuşuna şahitlik etmek muştusu var. Artık bir daha kara-kuru taşların soğukluğunda ölüme/yitişe razı olmak yok. Sesinin, görkeminin, endamının, şefkatinin hülasa bütün her şeyi ile hayat bahşeden suyunun inşallah ebedi çağıltısı gönülleri ferahlandırır, yürekleri fetheder. Hemen yanı başında Nureyn olta atmış. İki kardeş, can cana, omuz omuza, Çaysız, semaversiz can mı olurmuş a dostlar? En demlisinden, gelin parmağına diken batmış; al olmuş akmış, dem olmuş dolmuş telli bardaklarda binbir rayiha. Dostları bekler ki dünyanın dört bir yanından. İçmeye afiyet, yudumlamaya lezzet, sadra şifa… .
Bundan daha büyük keyif yoktur sanirim . Babayla gecirilen cok keyifli bir av günü.. Nefis alalar, geri salinan sazanlar.. Nuri, yürekten tebrikler.. Selamlar, sevgiler
Nuri tebrikler arkadaşım , hem rapora hemde görselliğe doyurdun, bu arada senin 30 yıl sonraki halinide şimdiden görmüş olduk, insan babasına bu kadarmı benzer, amcamında ellerinden öperim.
nuri bey çok güzel bir paylaşım. fotoğraflar da çok güzel. insanın içini açıyor. paylaşım için teşekkürler..
Yapabildikçe dikkat ediyorum Erol abi.Edeceğim de. Teşekkürler. Şelalenin şarkılarını dinleyebilmek ümidiyle Teşeşkürler İsmail abi. Teşekkürler Engin.
Nuri kardeşim, zevkle okuduğum bu rapor için teşekkür eder sizi ve babanızı hassayetinizden dolayı tebrik ederim.