Bu gün gittim 2-3 kişi olta atıyor. Mantar kullananlarda var ben at çek ile hiç bir şey yakalayamadım. Zaten barajda sızıntı olduğundan artık baraj özelliği kalmamış. Orda olta atanlar ise 2 çapak yakaladılar zaten bu kişilerde ilk gelmiş.2-3 tane su yüzüne çıkıp gölette (barajcık) da sarsıntı yapan balık gördüm fakat koca gölde okadar. Sonuç: Gitmeye değmez bir yer. Dediğim gibi sebebi bulunmayan bir sızıntı nedeni ile baraj özelliği kalmamış. (ordaki halk söyledi eskiden balık çokmuş) belki turna (şanslı iseniz) bulabilirsiniz.
orda avlanma yöntemin canlı balık olmalı başka bir yerden gümüş balığı tutup gidebilirsin turna için,meppse göre gümüş balığıyla şansın daha fazla,ama ben meppsle ve sasiyle 45-47 ve 53 cm lik 3 tane turna tuttum.şanslı günümdeydim diye düşünüyorum çünkü daha sonraki gitmelerimde elim boş döndüm. unutmadan eline alabilirsen canlı yem olarak kurbağada takabilirsin mantarlı oltaya 3 lü iğne olması kaydıyla ve sazlıkların diplerine atmak kaydıyla tabii ben bikez denedim attım oltayı 10 dakika geçti geçmedi mantar battı ve ağır bişey çekerken koptu misina,çelik telim kalmadığı için onu öylesine atmıştım,işe yarıyomu diye ve yaradığını gördüm fakat bu olay en son gittiğimde oldu,ondan sonrada gidemedim(( sazanları çok büyükmüş en az 3-4 kiloluk aynalı sazanlar çıkıyomuş ama bize kısmet olmadı,kısmet olanda pek azmış ordaki halkın söylediği
Orası resmen bataklık olmuş. Bir üst postumu okursanız. Baraj yok ortada. Turna dediğiniz gibi var. TUrna için su olsun yeter.Fakat halkında dediği artık balık kalmadı zaten seneye oda olmaz resmen rezil bir halde. sanayi atılarının boşaldığı derelere dönmüş. Çöp dolu hertarafı. Gidip te moralinizi bozmayın.Ayrıca su altında her türlü pislik olduğundan ne atsanız takılıyor 2-3 tane düdük çektim 2-3 mebs de suda kaldı.
Gökhan merhaba, Her ne kadar gümüş şansımızı arttırsa da dediğin gibi kaşıkla silikonla denemek lazım turnayı. Zira yemlik balıkların canlı olarak bir diğer avlağa nakli 2/2 nolu tebliğle yasaklanmıştır. Selamlar, tadında avların olsun abicim.
yaklaşık bir ay önce gittim incesuya turna için. at çekte fazla dipten çekmemek gerekiyor bence çünkü çok fazla takılıyor. 7-8 tane döner kaşık ve silikon bıraktım dipte. dönüşte misinalarıda yeniledik tabiki. sadece 1 turna yakaladım oda tahmini 30 cm ama biraz inceleyip geri bıraktım çünkü malumunuz limit 40 cm. ilk turnamı tutmuş oldum ama biraz masraflı oldu sanırım saygılar..