Evet arkadaşlar bu müjdeli haberi sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyum...Kayseride sarımsaklı barajı bildiğiniz üzere ticari balık avcılığına açılmış ve bu doğrultuda da kısa zamanda devlet eliyle kiralanarak balık katliamı başlamıştı... Biz kendimizi için için yesekte olay tamamen yasalara uygun yapıldığı için elimiz kolumuz bağlı balık katliamına seyirci kalıyorduk... Ama en sonunda Allah yüzümüze baktı diyebilirim...Ağcıların katliamı yarıda kaldı...Devlet ağcılarla yaptığı sözleşmeyi resmen feshetti...Arkadaşlar bundan sonra sarımsaklı barajında ağ gördüğümüz anda hiç çekinmeden jandarmayı arayabilirsiniz çünkü bundan sonra orada göreceğiniz ağların hepsi illegaldir... Şimdi bir sorunumuzda sarımsaklı barajı balık katliamından kurtuldu ama bundan sonraki süreçte başka kişiye kiraya verilebilir...Bunun için tüm kayserili duyarlı amatör balıkçılardan yardım istiyorum öncelikle msnimi ekleyin sonrada bundan sonra yapabileceklerimizle ilgili fikir alışverişinde bulunalım... Arkadaşlar çabamız , mücadelemiz kesinlikle bugünü kurtarmak adına değildir...Bizden sonraki nesillere amatör balıkçılık ruhunu korumacı avcılığı öğretmek tek gayemiz...Duyarlı tüm arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum msnimi herkes ekleyebilir kubilayhan1@hotmail.com
Arkadaşlar yıllar eveli çocukluğumda barajın hemen kenarındaki çam korulukta pikniğe gittiğimizde barajda bacak kadar sazanların olduğunu, avlandığını, çok kişinin bu büyük sazanları çekerken olatalarını dahi kırdığını görmüşlüğüm, duymuşluğum vardır. Kayseri'ye 30 km mesafede olan ve Sivas yolu üzerinde bulunan bu barajda uzun dönemdir yapılan ticari ağla avcılığın bitme haberine gerçekten ben de çok sevindim. Burası sazan ve tatlısu kefali haricinde Kayseri ve civarında sudak bulunabilecek tek yerdir. Ancak şimdiye kadar bana kısmet olamıştı ve adeta her yıl azalan sudak sayısı gitgide efsaneye dönecekti. Umuyorumki balıklar kendilerini toplasınlar ve ailece pikniklere gelinen bu güzel alanda babalar ve çocukları balık tutmanın, o özgürlüğün tadını doyasıya yaşayabilsinler yeniden. Tekrar kiralanmasını hiç istemesem de bu bir müddet olmayacaktır tahminimce. Son gittiğimde barajı boydan boya kesen 6-7 tane ağ görmüş ve ağcılarla da konuşma imkanım olmuştu. Garip şekilde adamlar artık eskisi gibi balık çıkmadığından yakınıyorlardı D!!!). Belki yeniden tarım il müdürlüğü vasıtası ile aşılama yapılacaktır ve balıkların kendini toparlaması için zaman tanınacaktır. Boş barajı ihaleye verseniz kim alır değil mi? Yine de sudaklar adına çok seviniyorum.
Evet arkadaşlar bu olayı bugün Bahçecik barajı ile ilgili bilgi almaya Tarım İl Müdürlüğüne gittiğimizde öğrendik evet ihale iptal olmuş ama su ürünleri mühendisi Yeliz hanımın dediği, bundan sonra ağ atmaya devam etmemeleri için herkesin duyarlı olması ağ atanı gördüğü zaman ihbarda bulunması gerektiğini söyledi o yüzden Özellikle Kayserili arkadaşlar lütfen gördüğünüzde çekinmeyin jandarmayı arayın arıyoz gelmiyor nasıl olsa diye düşünmeyin 156 yı aradığınız takdirde mecbur gelirler.olaki gelmediler aradığınız gün ve saati ve ihbarı alan kişinin adını soyadını almak şartıyla burdan yazın.Ben bizzat İl jandarma komutanlığına şikayet ederim.ve kesinlikle gereğini yaparlar.Birde eğer tekrar verilmezse Kayseridede levrek tutmaya başlıyacaz bunu unutmayın.
Arkadaşlar kesinlikle sevindirici bir haber.İnşaallah tekrar kiraya verilmez.Darısı diğer barajlarımızın başına.
güzel haber sevindim.Fakat olta balıkçılığına izin var mı? acaba. Atila birde yamula barajındaki ağ kousunu konuşsan, senin iyi sanırım tarım il müdürlüğü ile.Çok ağ atılıyor en azından ben Kuşçu tarafını iyi biliyorum.Yasak zaman filan dinlemiyorlar.Konuyu sana havale ediyorum kardeş.sana zahmet olmaz ise bir gittiğinde bu konudan da bahsedersin.selamlar kendine iyi bak.
Hakan olta balıkçılığı ile ilgili bir yasak yok orayı ticari olarak kiralayan şahısların kanunlara uymadıkları tespit edilmiş o yüzden ihale iptal olmuş.Yamulayada gelince orda kiralama olayı yokmuş ama koparatif kurulmuş bir tek onlara serbesmiş onun harici gördüğün olursa ihbar edip birilerinin gelmesini umacan tarımdakiler yeterli eleman ve donanım olmadığı için birşey yapamıyoruz diyor.çünkü sadece iki kişilermiş birde müdürleri varmış artı sadece su ürünlerine bakmıyorlarmış bir kaç başka şeylerde saydılar.
slm Atila teşekkürler.Bu arada neler yapıyorsun,görüşemiyoruz.Sana bir sorum olacak , normal bottan alıpta içine taban yaptırsak ne kadar randımanlı olur.Senin tecrüben var yardımcı olursan sevinirim.selamlar.
İyiyim sağolasın balığa gidip tutamadan geliyoz bu aralar iki kere bahçecik denedik sıfır çektik bir kere nevşehir sudak denedik gene sıfır çektik anlıyacan bu sene işimiz zor bahçecik bitmiş durumda yeni avlaklar arıyoz yamula ve sarımsaklı deneyecez bakalım ne olacak.bot işine gelincede sakın öyle birşey yapma normal bot alacan içine tahta dışına kılıftı derken bürsürü masraf yapacan ve iyi randıman alamıyacan o yüzden orta halli bir bot al onun yerine hiç başın ağrımasın olmadı ikinci el al.almaya niyetlendiğinde haber edersin beraber araştırırız.
abi daha gecen gün ordaydım sular acayip yükselmiş .. ayrıca gözüme 1 ağ carptı ormanlık piknik alandan atmışlar ?
slm Atila merhaba, hiç uzaklarda arama balığı, ben 2009 ilk turnamı dokuzpınardan aldım.1 mayıs işçi bayramında yine oradaydım ve arkadaş çok güsel turna aldı.İşi bilirsen dokuzpınarda iyi balık var bence.tek sorun atçek te şasi, kelebek takılabiliyor.o sorunuda 30-40 lık misina kullanarak hallediliyor.selamlar,sağlıcakla kal.
selamın aleyküm kayserili balık sevdalı abilerim ve arkadaşlarım ben bu siteyi bugün keşfettim başka bi sitede de üyeliğim var dı ama burası da oldukça güzelmiş....sarımsaklı barajında aglara son verilmesi gecenin en güzel haberi oldu bnm için birde bahçecik barajını kurtarabilsek ne güzel olurdu 5.000 metre kare ag serıyorlarmış bahçecik barajına bu resmen gaddarlık
yarin allahın izniyle kuşçu ya gidiyorum çok ğüzel alabalık ve sazan çıkyor umarım bereketli bir av günü olur
Sazan sezonu 15 haziranda açılıyor bu tarihe kadar avlanması tebliğe aykırı dikkat ederseniz sevinirim. Bu arada Tebliği forumun ilgili yerinde bulabilirsiniz.
evet bir nevşehirde yaşıyan ancak hayatının %55 i Kayseride geçen birisi olarak sevindim ama aklıma bir soru takıldı kayseri takımı var mı yok mu?