merhaba FORUMDAŞLAR....... Kayseri ye yeni taşındım. daha önce manisa-soma da yaşıyordum ve o civardaki barajlarda sazan ve yayın tutuyordum. kayseri ye gelince şöyle bir araştırma yaptıktan sonra başta turna ve alabalık avlarının olduğunu öğrendim. yeni işyerimde balık meraklısı arkadaş olmadığı için ne bir yer nede yol bilemediğimden kısılıp kaldım.forumdan avları takip ettikçe içim içimi yiyiyor. göl-baraj ve takımlar hakkında link varsa paylaşırsanız sevinirim.
Yamulada gedef balıklar sazan alabalık yayın ve sudak olur genelde.. yamuladaki alabalıkları baraj içerisindeki alabalık çiftliklerinin yakınlarından rahatlıkla yakalayabilirziniz. Turna için kayseride bahçecik barajı vazgeçilmez yerdir diyebilirim. takım olarak ise alabalıkta spin kamış + 0,18-0,20 misina + 2-3 numara döner kaşık , Turnada ise yine spin kamış + ipek misina + slikon yem yada ot tutmaz 12-24gr arası kaşıklar tavsiyemdir.. yine şamadralı sistem hazırlayarakta gök ala vs yakalayabilirsiniz.. sazan en çok klasik dip takımına geliyor her yerde olduğu gibi.. Daha yayın tutamadım ama dediğim gibi hareket istiyorsanız alabalık çiftliklerinin olduğu yerlere gitmeniz tavsiyemdir.. Zaten doğal alabalık türleri Kayseri sularında yok denecek kadar azdır.. Herhangi bir av bayiine gittiğinizde oradakilere de sorarak bilgi edinebilirsiniz. av bayiileri genelde balık satışı yapılan balıkçıların arka tarafında toplanmakta bilginize..
kayseriye hoşgeldin. ben kayseriliyim haftada 2 gün balığpa giderim. bana ulaş takılırız. 5327225947 mustafa