Kayseri Yamula barajı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında fihame tarafından paylaşıldı.

1. fihame

fihame

Arkadaşlar herkese rastgele öncelikle. Ben Kayseri yamula barajına gitmek istiyorum ancak yamula barajında en güzel alabalık, sazan ve yayın balığı yakalayabileceğim yerler neresi. Bölgeyi iyi bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var ayrıca alabalık avında kıyıdan hangi teknikleri ve yemleri kullanmamız gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese saygılar sevgiler. Rastgele :)

2. ugurhoca

ugurhoca ugur

bugun yamuladaydım gecen haftada yamuladaydım her iki seferde de eli boş döndüm her türlü yem ve yer kombinasyonunu denedik ama tüketmişler resmen her taraf ağ ve tırıvırı dolu baska yer deneyin derim

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sayın Fihame,

2007 yılından beri sitemize üyesiniz ama henüz ilk mesajınız, önce bir tanışma konusu açında kendinizden bahsedin sizi biraz tanıyalım değil mi :)

Adınızı yaşınıza profilden imza ayarlarından vs düzeltirseniz hitap konusunda da hatamız olmaz..

4. shipped

shipped halil

En İyi Avı:
    sazan 4,5 kilo
    herkese rast gele yarın öbürgün bende fırca yemiim diye şimdiden yazıyorum. evvela baştan söliim sitede de balık avında da yeniyim. şimdilik ustaların yorumlarını takip ediyorum. vakti gelince boy boy resimlerle ortamı şernlendirmek niyetindeyim. isdmim halil ankarada ikamet ediyorum aslen trabzonluyum cocukluktan kalma balık anılarım dışında cok balık tutmuşluğum yoktur. işin aslına bakarsanız ben işin doğayla içiçe olma ve stresten uzaklaşma kısmıyla ilgiliyim..
    başka konularda görüşmek üzere hoşçakalın.

5. avcı38

avcı38 MUSTAFA ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    D.A.M FİGHTER PRO
    Favori Makine:
    OKUMA REVENGER PRO
    En İyi Avı:
    1 KİLO TURNA.
    2 haftadır yamulaya gidiyorum ama 2 seferinde de elim boş döndüm bu sene balık barajda daha fazla ama oltaya gelmiyor...bu cumartesi gene gideceğim büyük ihtimalle gene elim boş dönerim.....

6. YasliCocuk38

YasliCocuk38 MUHAMMED

Favori Kamış:
    DISCOVERY DYNAMIC 300
    Favori Makine:
    BASIC 40RD
    En İyi Avı:
    henüz yok :)
    Akıllanmış o zaman balıklar hemşerim ;)
    Rastgele.. Tutarsınız inşallah. Belki kısmet olup ben de gelirim gelecek senelerde...

7. yemre38

yemre38 asdasda sdasdas

avcı38 ustam bende 2 haftadır elim boş dönüyorum yamuladan :D dokuzpınarda balık çok diyorlar.. bigün beraber gidelim kısmet olursa ben acemiyim olta balıkcılığında yön göstercek bi hocaya ihtiyacım var :)

8. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Yamula sıkıntılı biraz. 4 hafta üst üste gittim. ilk 2 hafta boş geçti son 2 haftada 4 adet sazan yakalayabildim. Atçek yöntemi kullanırken kayalık bir yerde dibime bıraktım mebs i sonra çektim bu şekilde 4 balık çektim. boyları tam hatırlamıyorum fakat baya büyüktü. Alabalık-turna görmediğim gibi başka birisini ufak bir alabalık yakalarken gördüm. Genelde gidenler boş dönüyor. Vardır tabi bir yolu yöntemi fakat daha bulamadım. Son yakaladığım sazanıda sinirden mebsi attım gittim çay içtim dolaştım kuşlara baktım tekrar dönüp oltaya el attığımda oltama bir sazan takıldığını farkettim çektim tabi :D
    Yamulada balık bitti muhabbetine artık katılmıyorum. Akşama kadar tekne ile balık tutuyor tekne sahipleri ve öyle ufak bir yer değil. Var bir tekniği ama ne? bilen birisi paylaşırsa sevinirim.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaan "mebs" nedir, nasıl bir şeydir? Yanlış anlamadıysam mebs ile sazan avlamışsın, valla çok merak ettim bu ne menem bir şeydir, fotosu var mıdır bir baksak?:)

10. gokhantastas

gokhantastas Gökhan TAŞ

En İyi Avı:
    Alabalık
    harbiden balli abi bende merak ettim.
    mepps dönerek alabalığı turnayı levreği cezbediyo,mebste durduğu yerde sazanı cezbediyo demekki,arkadaş dolaşmış çay içmiş kuşlara ovalara bakmış şarkılar söylemiş gelince bide bakmışki mebse bir balık takılmış o da sazan:)))
    fotoğrafları varsa balıkların yada mebsin bi bakalım nasıl bir icatmış bu meret:)))

11. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Arkadaşlar daha acemiyim yanlış yazmış olabilirim. hemen googleden doğrusuna bakıyorum
    Baktım meps doğrusu kusura bakmayın. Fakat anlaşılmayacak gibi değil doğrusu meps olacak da diyebilirdiniz. Dalga geçmek hoş bir davranış değil.
    Fotoğraf da var tuttuğum her balığı fotoğraflıyorum. Belki acemi olduğumdan fazla önemsiyorum ondan bilmiyorum fakat fotoğraflarını çekmek hoşuma gidiyor
    Ayrıca o sazanı yakaladığımda benimle yaşıt yavaş yavaş bir şeyler öğrendiğim arkadaşım aynen şunu dedi "Balık avında böyle birşey yok resmen şans o meps nasıl takılmadı oda garip" dedi. Acemiyim dedğim gibi.Bu gün yine yamulada idim. Yarında gitmeyi planlıyorum

Son düzenleme: 13 Kasım 2010
  12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaan o nasıl söz, dalga geçmek de neyin nesi kardeşim? Sen mebs demişsin, ifade farklılığıymış, olabilir.

Yarınki (bu gün) avında başarılar dilerim, resimlerini de görmek isterim.:)

Bilirsin sazan ve benzeri balıkların meppse gelmesi pek alışık olmadığımız bir durum. Döner kaşıklarlarla çoğunlukla avcı/yırtıcı balıklar hedeflenir oysa sazanın bu tür yemlere pek rağbet etmediği bilakis hamur, boili solucan v.s. kısaca beklemeli avlarda yakalanacağı tecrübe edilmiştir.

İstisna durumlar da söz konusu mu dersen? Evet, işte hedef dışı bir av örneği de benden. 55 cm den fazla boyuyla işte bu Siraz da döner kaşığıma gelen o avlardan birisi. Henüz yakın bir zamanda gerçekleştirdiğim sıradışı bir avdı. (29.10.2010) Kontrollü şekilde sararken bir anda ağırlığı bindi. Gökkuşağı yakaladım derken heyecanı kısa sürdü zira dipten ve kalas gibi sürüklenerek gelişi bir gariplik olduğunu haber verdi zaten. Ağızlayamamış ancak kaşığa hamle yapmış belliki. Çünkü kaşığın iğnesi burnunun üstünden takılmıştı.

13. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Neyse sorun değil. Yanlış anlaşılma.Yanımdaki arkadaşımda aynı şeyi söyledi bu şekilde bir yöntem yok resmen bal dedi ( kendisi yıllardır avlanıyor) ama napım olmadı yaşanmadı böyle bir şey diyerek herşeyi unutma yolunamı gitmeliyim.
    Bu gün yamulada baya bir gezdim girmediğim delik kalmadı saat 9-12:00 arası at çek yaptım fakat oltama bir şey takılmadı daha sonra bulunduğum yerden ayrıldım. Emmiler köyü var orayı da geçince bir kaç kişi gördüm inanırmısınız kıyı baştan sona olta dolu. Selamlaştık. Burada alabalık sazan turna olmaz dediler bende muhabbet uzamasın diye siz ne halt yiyorsunuz demedim tabi :D Doluyum zaten yalnız gittiğimde boş gitmiyorum asla. Neyse karşı buruna geçtim (olta atanların karşısına) kıyı şeridinde her taşta 1 tane mantar var abartmıyorum 10 tane saymışım başında kimse yok 1-2 tanesinde alabalık vardı fakat 1 tanesinde hayvan zorlayınca yırtıp kurtuldu. Etrafa baktım seslendim fakat kimse yoktu. az gerisinde oltayı attım ve alabalık takıldı direk çektim. Hayatımda tuttuğum ilk alabalıktı :D küspe de atmıştım fakat ona gelen giden olmadı hava hafiften çökmeye başlayınca (10-15 olta ancak salllamışımdır) avı bırakıp döndüm.
    Sonuç: 1 ALABALIK ve benim için keşfedilmiş yeni bir yer
    Resim çektim fakat tek balık neyini koyayım bildiğiniz alabalık :D Oğluma yedirdim zaten herşeyimiz onun için.
    Gesi de tuttuğum turnayı paylaşabilirim sizlerle
    Buyrun

Son düzenleme: 14 Kasım 2010
  14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaancım baştan söylemiş olayım. Sonrasında şöyleydi, böyleydi diyerek laf çıkmazına girmeyelim. Aramızda bir ünsiyet olacaksa amatör balıkçılık anlayışlarında ortak payda bulmakla başlasın. Sonra üzülmeyelim, üzmeyelim. Konu şu ki sevgili Kaan, küspeli olta kullanımı 2/2 nolu tebliğle yasaklanmış bir yöntem. Bundan kelli küspeli olta kullanmayalım olur mu.

Emmiler Köyünün alabalıklarını da merak ettim, avladığın balık gökkuşağıydı herhalde? Tek resim de olsa görmek isterim. Zahmet olacak, hadi şu alabalığın güzelliğinden bu kardeşini mahrum etme. Teşekkür ederim.:)

15. kazuya5587

kazuya5587 kaan

Şimdi benim kuspe kuspe olsaydı bir şey tutardı:D . zaten mantığını kavrayamadım balıkçıya girdim (gerçekten acayip acemiyim) 2,5tl ymiş ne bu dedim ? İşte ortada bir mısır koçanı etrafında 4 tane kanca oltası yok . Küspeli dediğimiz bumu? Eğer bu ise hem balık tutamadım bunla zaten hiç zevk vermiyor. Bundan sonrada kullanmam.Yok küspeli dediğiniz daha karışık bir sistem ise beni aşar zaten. Zaten balık avcılığına girerken inan bütün kanunları okudum. Her balığın bir boyutu olduğu , avlanmanın yasak olduğu zamanları, zararlı türleri fakat küspenin ne olduğunu bilmediğimden kullandığım zımbırtınında ne olduğunu anlayamadım eve geldiğimde internetten bakınca küspe diye buna dendiğini öğrendim.Tabiki oğlumunda bu zevki yaşamasını isterim (daha 3 yaşında) fakat kurallara uymazsak evlatlarımıza iyi bir gelecek bırakamayız.Uyarını dikkate alıyorum.Küspe tam olarak nedir iyice bir araştırayım. Aslında yasak olan bütün avlanma tekniklerinin resimlerine bakmak lazım terimler yabancı geliyor. Yalnız şu var yamula çok kontrolsüz resmen kıyım yaşanıyor.Sanırım bu bahsettiğin yasaklardan o kişiler muaf
    Alabalığımı paylaşmıyacağım :D zaten 1 tane onuda oğlum yedi:D :D turna ile idare et görüp ne yapacaksın ayrıca ? Belki ileri bir zamanda paylaşabilirim :D görmemişin bir alabalığı olmuş çekmiş ....... koparmış olmasın.
    Sonradan fikrimi değiştirdim işte resim
    işte resim lol komik oldu

Son düzenleme: 15 Kasım 2010
  16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tekrar teşekkürler. Komik te olsa bence gayet güzel bir alabalık. Hayatının ilk alabalığı olması ise daha da güzel. Senin adına sevindim, devamını dilerim. Gönlünce ve tadında nice alabalıklı günlere.:) ;)

17. mekanik38

mekanik38 ramazan

merhaba arkadaşlar ben siteye henüz yeni üye oldum
    aslında profosyonel bir balıkçı değilim ama şanstan olsa gerek yamuladan ben hiç boş dönmedim daha geçen hafta gittik at çek ile 2 numara meps kullanarak 11 alabalık yakaladım
    ama işin formulü şu balık yol güzergahında ve erişilmesi kolay yerlerden yılmış ben bot işe hiç olta atılmayan yerleri gezdim ama tabi yüzmeniz iyi değilse tavsiye etmem çünki bölge çok tehlikeli