kayseri yamula barajındaki tehlike!!!

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ufukdursun tarafından paylaşıldı.

1. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

bu hafta keşif amaçlı yamula barajını zıyaret ettık orda orda dalgıc bı kac ark la karsılastık suyun altında felaket derecede ölu sazan ve yayın balıgı leslerı gorduklerını soledıler cok urperdım cok buyuk yayınların oldugunu da soledıler canlı tahmını 100 kg cıvarlarında suyun altında kalan evlere fılan yuva yapmıslar sanırım ayrıca suan felaket derecede gumus balıgı oldugu ve buda sazan ve dıger balıkların yumurtalarını yedıgı solenıyor suan tonunu 350 tl den yurt dısına cıps yapımı ıcın toplatıyorlar onları da ızledık ama toplayanlar allah tan bılınclı ag ıle cıkan alabalık dalak sazan capak gerı bırakyorlar 7 kg cıvarlarında bı sazan gosterdıler tekneden bıze yamula barajında gordugum en buyuk sazandı bılmem bu gumusler gercekten tehlıke arzedermı balık papulasyonuna ama suyun altındakı ölu balıklar ıcın bence bı arastırma yapılması lazım

saygılar

2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Yayın ile sazanı merak ettim doğrusu. Acaba neden öldüler ki? Gümüş balığı zararlı türler arasında değil bildiğim kadarı ile. Turna ve sudak büyük ölçüde önleyecektir gümüşü ama, sadece gümüş ile kalmayıp diğer balıkları da etkileceklerdir.

3. Metalist

Metalist Özkan

Gümüş balığı zararlı türler arasındadır.

4. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

....

sanırım cok zararlı gumus kırsehırden bıle ekıp gelmıs gunde 3 tona yakın topluyrlarmıs cıddı gelır kaynagı ama tukenmek bılmedı bı turlu nerden geldıklerıde bılınmıyor kum gıbı kaynıyor kıyıda suru ıle gecıyorlar kıyıdan hayırlısı bakalım

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm

2/2 Tebliğ 'de zararlı türler arasında görünmüyor, belki de benim gözümden kaçtı.

Saygılar...

6. turna

turna

Ufuk sazan ve yayınların ölüm sebebini araçtıra bilirsen iyi olur, şayet bir gölde sırasıyla turna-levrek-sudak-ala varsa diğer balıkların yaşama şansı hiç yoktur, en yırtıcı olanı levrektir, bununla turna bile baş edemezbenim tahminim sazan ve yayınlar levrek, sudak, alaların gazabına uğramışlardır, artı sazan ve yayını yavaş yavaş unutun, sonra da turnaları ve alaları, levrekler her zaman üstün gelirler. bunlar politik oyunlar.

7. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

...

ab, o halde bıle bıtcek gıbı degıl koparatife harc yatırıp ag atanlar var soledıklerıne gore 10 yıl devamlı atsalar sazan ve yayın bıtmezmıs 3 ırmak bırlesımı bı baraj cok zengın ha bırede yavru atıyorlar valla abı gereklı yerlere maıl attım sallarlarsa ıns dıkkate alıp bakarlar levrek ve sudak 1 kg balık yıyorlarmıs hergun ama sanmıyorum kı sazanlar ortalama 3 kg cıvarında suan obnlara da saldırırlarmı bılmem yasal olarak ag ceken ark aglardan 1 ala pesıne sudak veya 1 sazan kucuk arkasına 1 sudak yakalandıgını soluyorlar baraj 75 km cıvarında cok merak edıyorum su altındakı kavgayı bu yıl yazın bızde dalacaz kısmet olursa kursuna gıdıp bakalım cok merak edıyorum su altını cok buyuk yayınlar oldugu solenıyor bı kac ıntıhar olayı olmustu ceset aranmıstı cıkan dalgıclar asagısı balık tan gecılmıyor dıyordu kısmet sezon acılsın cok merak edıyorum sudaklar nasıl oldu daha buyuklerını yakalarız ınsallah

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Öyle bir alana dalış profesyonellik ister bence. Yani kursuna gidip, dalmayı öğrenmek yetmez. İzin verileceğini de pek sanmıyorum. Profesyonel milli yüzücüler bile barajlarımızda boğularak öldü, bence çok tehlikeli. Su dibine kamera indirmek daha mantıklı ama, masrafı çok.

Saygılar...

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  10. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Nuri Hocam, eğer bu balıklar çizgili sazan ise; Yamula Barajı büyük bir tehlike ile karşı karşıya demek. Yasaklı ve tehlikeli türler arasında. Umarım çizgili sazan değildir.

11. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    tatlı sularda zıpkınla balık avı yasaktır.ayrıca tatlı sularda dalış son derece tehlikeli.

12. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

...

yok abı gumus balıgı sızın gosterdıgınız ıse cızgılı sazan resımı asagıda paylasım gumus balıgının ama beslenme seklı aynı balık yumurtası ve bocekler mıs ve habıre uruyormus tonlarca topluyorlar abı conteynıtlarla felaket kum gıbı

13. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

...

tatlı sularda zıpkınla avlanmak evet yasak ama arama kurtarma ekıplerı bu yıl baya daldılar ceset topladılar valla cok merakım var gereklı ızınlerı fılan alabılırsem cok merak edıyorum kısmet

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Umarım öyledir ama nedense içime bir kurt düştü Ufukcum. Yamula'ya ait bizzat senin resimlediğin gümüşler varsa iyice görüp emin olmak isterim.:)

15. ufukdursun

ufukdursun ufuk dursun

...

abı pazar gıdıcem alabalık cıkmaya baslamıs eger topluyorlarsa ceker koyarım senın bahsettıgın degıl kesınlıkle ıcın rahat olsun ama gümüştende tırsıyoruz bız valla ozellıkle ekıp kurmuslar tonlarca topluyorlar sohbet etme fırsatı buldum yurdısına gıdıyormus cıps yapımı ıcın adam lar 350 tl den topluyorlar tonunu ama kesın ceker resmını koyarım...

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Rıfat kardeşim de (point shot) gümüş olduğuna dair bilgi vermiş. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27070 Ama dedimya içime bir kurt düştü her nedense, inşallah yanılırım.:)

Pazar günü için de sizlere rastgelsin Ufukcan.

Gümüş fotosu getirmeyi de unutma. Kendine iyi bak, selamlar, iyi geceler.;) :)

17. ömer göksu

ömer göksu ömer göksu

En İyi Avı:
    sazan
    gümüş balığı bende çok tuttum ışığa geliyo kendini kıyıya bile attığı oluyo tutması çok kolay ama temmuzda daha cok oluyo su ısınınca bu balığın içinde yağ gibi bişey var ben onlarlada sazan tutuyorum çok düşüyo büyük sazan

18. ömer göksu

ömer göksu ömer göksu

En İyi Avı:
    sazan
    tuttuğumuz balığın videosunu nasıl gönderiyoz bu sayfaya yardım

19. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Yağ gibi bir şey?
    Parazit değildir umarım şerit gibi olan.

20. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Hocam, bazen balıkların içinden küçük, balon gibi birşey çıkıyor ya, acaba o olabilir mi? Yumurta döneminde oluyor sanırım o balon gibi şey.