öncelikle herkeze merhaba.forumu yeni keşfettim.tam bi balık hastasıyım.şimdiye kadar hep sazan avına gittim malzemelerimde sazan içindi.bu sene turna yayın gibi daha lüks balıklara gözümü diktim.işin açığı 2-3 yıldır bazı özel sorunlar nedeniyle toplasam 5 kez gitmişimdir balığa malesef.ama bu sene her hafata gideceğim inşaallah.genelde sarımsaklı müdayimiyimdir ben.bi kezde yamulaya gittim.fehimli ve ağacaşar barajlarınıda denedim.ağacaşarı çok övmelerine rağmen 2 kere gittim ve eli boş döndüm.öncelikle sizden isteğim av yasağının kalkıp kalkmadığı,yumurta döneminin ne zaman sona ereceği.tüm sazan yayın turna için cevaplarsanız sevinirim.ayrıca dediğim gibi avdan epey bi süre uzak kaldım avlakların son durumu hakkında bilgi verirseniz ii olur çok teşekkürler.
Merhaba Toprağim Mustafa Bende Senin Gibi Sazan Avcisiyim.sazan Dan Başkasini Bilmem. Ağcaşar Barajina Bande Birkaç Kez Gittim.elim Boş Döndüm.ve Birdahada Gitmeyi Düşünmüyorum.ama Ağcaşarda çok Büyük Baliklarin Olduğunu Duydum. Fehimliye Askerden önce Babamlarla Yatili çok Defalar Gittik.şahane Balik Tutardik.ama şimdilerde Balik Kalmadiğini Birçok Kişiden Duydum. Ben Sürekli Yamula Barajina Gidiyorum. Kusura Bakma Soruna Cevap Veremiyorum. çünkü Bende Senin Gibi Sazanciyim. Sana Bereketli Bir Av Sezonu Diliyorum. Saygilar
teşekkürler arkadaşlar.aranızda olmaktan mutluyum inanın.inşallah güzel şeyler paylaşırız burada.burhan kardeş valla ya biz yerini bulamadık ya millet abartıyo.agacaşar aynalı sazan yatağı diyolar 60-70 cm balık çıkıyo diyolar ama bana denk gelmedi.sanada gelmemiş.gerçi birazda kısmet işi balık malum.baştada dediğim gibi sazancıyım.ama aynalı sazan bi türlü kısmet olmadı.bu civarda başka nerede var onuda bilmiyorum.bir tek ağacaşar barajını duydum oda boş çıktı.slmlar
Erciyes Te Büyük Aynali Var Ama Orada Balik Tutturmuyolar Yasak. Askerler Devriye Atiyolar.toplatiyolar. Ama Geçensene Gitmedim. Sarimsaklida Aynali Yokmu ??? Sarinsakliya Balik Avlamaya Hiç Gitmedim Desem Yeridir. 2 Sene önce Hem Piknik Hem Balik Için Gitmiştim. 3 Adet 0,5koliluk Falan Almiştim.orada Büyük Baliklar Tutabildinmi Sen ???? Neresine Gitmek Gerek.. Saygilar
==============Sevgili Mustafa, sormuş olduğun sınırlamalar ile ilgili ayrıntılara ve bilgilere 1/2 numaralı tebliğden rahatça ulaşabilirsin. Üzerine tıklaman yeterlidir. Anlaşılmayan bir husus olursa rahatlıkla sorabilirsin. Sağlıcakla kal
Merhaba, Öncelikle aramıza hoş geldiniz yasaklara değinmek gerekirse; Bulunduğunuz bölgede, 01 nisan itibariyle turna sezonu açılıyor. Sazan ve Yayın avı 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasında sezon yasağına giriyor, 15 nisana kadar Sazan ve Yayın balıklarının avcılığını yapabilirsiniz, turna avını ise 01 nisandan itibaren yapabilirsiniz. Raporlarınızı bekliyoruz, Rast gele
arkadaşlar hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim.beni aydınlattınız. burhan kardeşim sarımsaklıda hiç aynalı sazan yakalamadım ve görmedim.bildiğim kadarıyla orada yok aynalı.pullu sazan ve levrek var sarımsaklıda.1,0-1,5 kg lık çok balık çek tim orda.bir seferinde teyzemin oğlu yanı başımda yaklaşık 6-7 kg lık 70 cm boyunda sazan aldı.aynı boyutta bir kaçdefa başka arkadaşların almasına da şahid oldum.ama geçen sene hiç gidemedim oraya şu an durum nasıl bilemiyorum.kısmet olursa bu hafta sonu hava şartlarına göre sarımsaklı veya yamula ya gideceğim.bi siftah yaparım inşallah.gidersem raporlarıda burada sunacağım slm lar
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Turna ve yayın için daha lüks balıklar diyerek, sazanı küçükmsemeyin ama. Bence avlanması kolay değil. Özellikle de ciddi bir sazan avcısıysanız, aylarca önceden merayı yemleme çabalarınız, km'lerce yol tepmek, yakalamak için yapılan masraf falan hiç de yabana atılacak cinsten değil.
simendifer yanlış anlaşılmasın.amacım sazanı küçümsemek değil.ben bi sazan hastasıyım zaten favori balığımdır benim.lüks demek teki kasıtım bence onlar biraz daha çaba ve masraf istiyo bunu kastetmek istedim.mesela bi turna bildiğim kadarıyla at çek le yakalanıyo genelde.sahte yem falan.oysaki sazan öyle değil tak bi hamur bağla küspeye at gitsin.işin açığı yam bi profesyonel değilim ama ben de epey zaman tükettim sazan avında.mesela yemleme olayını hiç yapmadım şimdiye kadar.ama bu sene deneyeceğim mutlaka.dediğim gibi kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum.teşekkürler
Ben de bunları siz sazan meraklısısınız diye yazmıştım zaten. Yani meraklı olduğunuz sazan tutmak madem, o da bir hayli meşgaleli demek istedim. Kendinize belirlediğiniz merayı yemlerseniz av yasağı zamanında, sezonda güzel balıklar tutacağınızı düşünüyorum. Bunu yapan arkadaşlarımız var ve emeklerinin karşılığını çok güzel alıyorlar. Dilerim siz de bu konuda başarılı olursunuz, benimkisi yanlış anlama değil, yaptığınız sazan avının da gayet güzel bir iş olduğunu belirtmekti sadece.
çok teşekkürler sennur hanım.tavsiyelerinizi muhakkak dikkate alacağım.umarım başarılı sonuç elde ederim.forumda koyun yemi ve mısır la yapılan bi yemleme hamuru tarifini okumuştum.yarın gidebilirsem inşaallah deneyeceğim.peki bu yemleme anlık sonuç verirmi yoksa dediğiniz gibi av yasağı zamanında sürekli yapmak mı lazım.bir kaç arkadaş avdan 1 kaç saat önce de yapılsa güzel sonuç veriyo diye yazmış.fikriniz ve tecrübeleriniz ce yardımcı olursanız sevinirim
pazar günü saımsaklı barajındaydım.su seviyesi son haddinde.görür görmez elim boş dönerim dedim.ve nitekim öyle oldu.aslında amaç biraz stres atmaktı.2 saat salladım oltaları nafile tık yok zillerde.temmuza kadar su seviyeside azalır.tam kıvamında olur baraj inşaallah.ben şimdilik sazan tatildeyken turnaya yöneliyorum.bakalım turnadaki başarı grafiğim nasıl olacak.çok heyecanlıyım valla .herkeze slm.
sevgili balıkçı dostum bende uzun zaman sarımsaklı barajında avlandım nerde o eski sazanlar levrekler.sana sistem konusunda 2.70 lik bir kamış piyasada çok ucuz kamışlar var onlar tavsiyem değil biraz kaliteli bişey 35-40 lık bir makina senin bütün avlarda fazlasıyla işini görür malzeme sçimindede mümkün mertebe tanınmış markalı ürünlri seçersen hem uzun süre kullanırsın hemde sorun yaşamazsın.benim tercih ettigim markalar D.A.M Daiwa Shimano
teşekkürler kürşat bey kardeşim.dediğin gibi sarımsaklı eskisi gibi değil artık.zaten turna ve yayına yönelmemdeki en büyük nedenlerden biride bu.eski bi makina ve kamışım vardı.ama turna ve yayın için yenisini getirttim.3,00 m carbon kamış ve delta 60 alba star makine aaldım 10 bilyeli.sanırım bunlar işimi görür.valla bir sürü sahte balık meps kurt getirttim sırf turna için.bakalım çabalarımın karşılığını alabilecekmiyim.hiç at çek yapmadığım için ve sahte balık ve mepsle avlanmadığımdan sanki yakalayamam gibime geliyo.ama youtube de falan turna yakalayanlara baktım.çok zevkli valla.slm lar
Tekrar merhaba. Ben hiç sazan avlamadım, o nedenle sizinle bu konudaki tecrübelerimi paylaşamayacağım. Ama sitedeki av raporlarını ve arkadaşlarımızın verdikleri bilgileri takip ediyorum her zaman. Ne kadar zahmet çektiklerini de biliyorum. Hem yemleme konusunda uğraşıyorlar, hem bellerine kadar suya giriyorlar, bunları gördükçe ne kadar zahmetli ama bu keyfe değer olduğunu görüyorum. Arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre yemleme konusunda şunu söyleyebilirim. Mutlaka anlık yemleme de işe yarıyordur, yaramasa zaten arkadaşlarımız böyle bir bilgi vermezler. Ama bir yandan da, kendine belirlediği meraları yasak zamanda gidip yemleyen arkadaşlarımız da var. Sürekli olarak merayı yemliyor ve balığı o meraya alıştırıyorlar. Tabi bu esnada balığı da beslemiş oluyorlar. Sezon açıldığında ise, oraya alışkın olan balıkları, gittiklerinde orada buluyorlar. Balık yemi almakta tereddüt etmiyor. Ve tabi biraz daha besili olabiliyorlar. Bence verilen bilgilere göre her iki yöntem de uygulanabilir ama sanırım yemleme yapmak daha iyi. Bu konuda çok daha bilgili arkadaşlarımız var, size bu konuda daha ayrıntılı açıklama yapacaklardır sanıyorum.
sennur hanım çok teşekkürler.elbetteki sazan olsun turna olsun yayın alabalık,tür önemli değil hepsinin ayrı bi yöntemi zahmeti var. ama birbalık yakaladığınız zaman ne sinir kalıyor ne stres hiç biri aklınıza gelmiyor.önemli olanda zaten bu.doğaya zarar vermeden bunun zevkini çıkarmak.balık türü önemli değil önemli olan her ne koyarsak koyalım adını ister hobi diyelim, ister spor, ister hastalık , balığın olta ucunda süzülerek kıyıya doğru gelirken hissedilen o hazzı almaktır.teşekkürler.