zaten ülkemizde en geçerli ve en kolay iş hepsini yasaklayalım her yer yasak olsun zamanında bir milli eğitim bakanıda okulları kapatacaktı.kolay görev yapsın diye
... Bu Sacmalik Ne Ya Bole Sey Mi Olur Asli Varmi Acaba Sok Oldum Simdi Yemin Ederim Ciddimi Bunlar Yamula Barajina Gitsinler Km Lerce Ag Var Onlari Toplasinlar Bizim Oltalarimizdan Ne Istiyorlar Valla Her Yere Basvururum Kafalarina Gore Yasakmi Olur Ya Turna Yeni Acildi Daha 1 Kez Gidemedim Havalardan Yarin Tum Gun Bunu Arastiricam Böle Sey Mi Olur
Arkadaşlar haberi okudum, bahsi geçen zaman yasağı buz gibide sazan balığı için geçerli olan yasak dönemdir. Ancak bu o yarım yamalak hazırlanmış haber metninde söylenmemiş, ticari balıkçılık yapanlar için de geçerli olduğu söylenmemiş, hele hele alabalık ve turna için olmadığı hiç söylenmemiş. Ben de çok sinirlendim ve Tarım İl Müdürlüğünden Ekrem Bey ile telefonda konuşup büyük bir yanlışlık yapıldığını , amatörlerle jandarma arasında bir sürü tatsız olaya mahal verileceğini ifade ettim. Kendisi bana kontrol şube ve avcılık birimi ile görüşmemi önererek gerekirse bir düzeltme yapılacağını söyledi. Konuyu takip edip, elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Kayseri'deki amatör avcı arkadaşlardan da muhakkak ava giderlerken yanlarında tebliğ kitapçığı bulundurmalarını rica ediyorum. Olmadı telefon yağmuruna tutar, gerekirse meydanda tepinir sesimizi duyururuz..
Arkadaşlar Tarım İL Müdürlüğü ile yeniden görüştüm ve basın açıklamasının tam metnini saolsunlar bana gönderdiler. Metinde açıkça bu yasağın sazangilleri kapsadığını belirtmişler ama haberci ! arkadaşlar cımbızla ordan buradan aldıkları için olay manasından sapmış. İlgili faksı burada paylaşıyorum.
rıfat kardesım yapmıs oldugun bu arastırma ve ılgın ıcın cok tesekkur edrım bılgılrın ıcın saolasın kayserılı arkadaslarımıza cokguzel haber olsa gerek korumalı avcılıgın sonuna kadar devam
teşekkür Rıfat çok teşekkürler, dediğin tebliğ ve fakstan bir dökümanı yanımızda bulunduralım iyi olur.Selamlar , görüşmek dileğiyle.
sirküler madde-20 Arkadaşlar bu tür yasaklama kararları başka yerlerde de deneniyor ama kanunsuzdur. Böyle durumlarda ilgililere sirküleri hatırlatmakta yarar var. madde-20 (yasak kararları): Bu tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilan etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya YENİ YASAKLAMA KARARLARI ALAMAZLAR, İLAN EDEMEZLER.
arkadaslar ..kaynar tarafı artık eskisi gibi verimli degil..develi bakırdag tarafına giden oldumu..nasıl orada turna avı yarrdımcı olursanız seviniriim ?