ne güzeldi diyebileceğim bir av olmuştu. Kıyıdan mamun ile sabah saaterinde avlandı. hatta hazırladığımız ekmek aralarını evde unutmuşuz hava güzel karnımız aç bu balıkları nasıl yakaladık anlatamam herkese güzel avlar dilerim. www.youtube.com/watch?v=rkb2e2LoBYs
tebrikler. yanlış anlamayın lütfen ama biraz daha detay yazabilirsen daha güzel olacakmış sanki anlıyorum yemekleri unutmuşsun, karnın aç rapor yazarken yemek yiyorsunuz belki ama
nispeten diğerlerine göre büyük balıklar için tebrik ederim ama o küçük balıkları salsaydınız daha güzel olurdu; bindiğimiz dalı kesmeyelim, vicdan sahibi olalım. Zira görüntülerden de anlaşıldığı üzere o küçücük zıplayan balıkları salmamanız olarak öne süreceğiniz iğneyi yutmuştu, vs. mazeretler de geçersiz kalacaktır! Lütfen denize ve çevreye karşı daha duyarlı olalım...
Evet aynı şeyi mehmet arkadaşımda sudan çıktıktan sonra söyledi. Orda görüldükleri kadar ufak değiller gerçi; onlar eşimin ilk yakaladığı balık olduğu için öyle oldu ama umarım bu duyarlılığı bir dahaki avlarımızda göstereceğiz. zaten uzun zamandır av yapmadığım için heyecanlıyım. Ege kıyılarındaki bunun gibi güzel avlarımı paylaşmak isterim sizinle.
Teşekkürler volex21 geçen senede güzelbir havada yaptığım başka bir avıda paylaşmak isterim; www.youtube.com/watch?v=YBACZYZfcRo
Avinizi tebrik ederim daha guzellerini dilerim.Bu arada biraz daha ayrinti verseniz daha guzel olurdu av tarihi,takim,yem,igne gibi.Nice guzel avlara
Kazıklıdaki çupra avına 8.4.2012 de çıktık. sabah saat 6 gibi avlak alanındaydık. İlk defa gttiğim bir yer olduğu için yolda deniz tarafına inebileceğim ilk gördüğüm levhadan döndüm. Kazıklıda deniz kıyısına ulaşılacak yol İskele yolu. Yolun devamında ilk deniz görülen yerin başında Giritli restoranı var. Ve tarihini hatırlamıyorum ama uzun zamandır bu restaurant orda. Daha sezonu açmamış. Hemen yanında sıra sıra sandallar ile deniz kıyısı uzanmakta. Zaten ilk bakışta dikkatimi çeken su yüksekliğinin fazla olmamasıydı. Bazı bölgeleride yosunlu. İskele yazdığı için iskele aramaya başladık. Meğerse Yeni bir müteahhit 49 yıllığına kiralamış ve inşaatı başlamış. İskele betonları hazır. Bir iki ay sonra kabası bitmiş olacak. Asvaltın devamında sıra sıra arabaları gördüm, bir toprak yolun başlangıcında. Burası iskele olmalı tekneleriyle açılanlar arabalarını burada birakmış. Toprak yoldan devam edince zaten inşaat alanına geliyorsunuz ve yol bitiyor. Sadece siten siteye aralarından kapıyla geçebileceğiniz arada bir ormanlık alan içinden de geçen deniz kıyısında uzanan patika çok güzel bir yol geliyor. Küçük liman(iskele inşaatı) olan yeri avlak olarak seçtik. ve ben ilk oltayı suya atıp bir süre bekledikten sonra ilk vuruşları almaya başladım. Yem olarak mamun, tektek ve kuruttuğum karideslerden vardı. Makinam captain marka baba yadigarı 60 lık bir makina, Remixon 2,70 lik de bir kamışım var, iğnede mustad düz uzun pala nikel iğnedir. Bağlamada standart iki köstekli üstte fırdöndü en altta yaprak kurşunlu takımdır. Sabah saat 9-9,5 gibi vuruşlar azaldı. Bu arada biz evde hazırladığımız heşeyi unuttuk. Ne güzel pikniklik malzemeler vardı iki üç balıktan sonra (eşim hiç yakalayamadı) biz karın açlığını dindirmek için bize tarif edilen içinde bakkal olan bir sitede giderdik. Akşama kadar avlak yerini değiştir, deniz kabuğu topla; bu arada bu bölgede o kadar çok istiridye kabuğu varki anlatamam, etrafı gez, laptop da film izle derken akşam üstünü yaptık. Bu arada ufak ufak da balık avlamaya devam etik fakat yemler azaldı. Eşimle ekmek arası marketten sucuklu tost yaptırmıştık, onun sucuğu ile balık yakaladı. İnanın bu ispari nasıl geliyor bilemedim. En son kalan mamunlar ile de akşam suyunda güzel çupraları yakaladım. Uzun zamandır en son mersinde kendi çıkardığım karidesler ile sabah suyunda yakaldığım çupraları bana hatırlattılar Arkadaşlar herkese güzel avlar diliyorum. Buhaftada güzel Ege nin güzel sularına olta atmak dileği ile,
Anlatim ve detaylar icin tesekkurler.Esinizle guzel bir gun gecirmissiniz.Yeni raporlarinizida bekliyoruz rastgele:thumb:
Zargana da maaşallah kılıç balığından biraz küçük. Benim hiç tutmuşluğum yok, bu sene ki hedeflerimden biri de zargana yakalamak. Tebrikler...
:laughing: :laughing: :laughing: Bende kedilere, kedi gözüyle bakmıyorum desem, bu onların kedi olduğu gerçeğini değiştirir mi? Şaka bi yana, orada sebildir veya çok tutmuşsunuzdur. Ben hiç tutamadım, tutmadım daha, çok iyi direndiğini okudum. Merak ettim, güçlü bir direnişle balıkla mücadele etmek istemem. Yoksa yemlik balık olarak kullanılır genelde zargana ama kimin umrunda. Adrenalin yaşatsın yeter.reeling reeling reeling Ayrıca foruma zargana diye bi bak Caner. Konuları kaç kez izlenmiş, kaç yorum yapılmış. Hayretler içinde kalacağından eminim.