kefal avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında garip tarafından paylaşıldı.

1. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
  2. mikadiel

mikadiel murat

avı güzel ama zemini temiz değil ise balıklar buram buram yağ kokuyor. Dere ağızlarında dereye doğru çıkan kefaller daha temiz oluyor çırpma ile alırdım ben temiz ve kokusuz olurdu. mısır unu ile kızarttınmı çok lezzetli olur idi. Seneler önce dizimden yukarısına kadar gelen bir yerli kefal yakalamıştım hemde beyaz çelik palamut kancası ile balığı zapdedebilmek için kafasını kırdım geriye doğru bir kan cıktı. Beyaz tişörtüm var idi üstüm başım kan olmuştu. Çarşıya inince bir olaya karıştığımı sandılar. Balıgı tarttım 3 kilo 400 gram gelmişti. Artık o yerli kefallerden çıkmıyor. Hep sarı kulak , got başlar . Bu arada oltanıza dikkat ettim. oltayı gezer misket kurşunlu yapın bir kancada kurşundan aşağıda dursun iri kefaller alt kancaya vurmakta. Rus kefalleri hala çıkıyormu bilmiyorum bacak buyuklugunde kefal almanız temennisi ile gerçi öyle bir kefalı iskeleye kepcesiz almanın mumkunatı yok. 2 kere denk geldi başkası tutmuşstu balığı sadece izlemek ile yetindiler. Bu arada başka bir tavsiye oltanızın ucuna toplu yemleme yaparak iskele ayakların dibine doğru indirin akıntı ile akıp gitmez oltayı ileri doğru atmassınız ve oltayı aşağı indirir ve balığı zokalamanız daha kolay olur. Kolay gözüksede balığı zokalaması en zor balıklardan biri kefal

3. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    Güzel bir anı..Ayrıca bilgiler içinde teşekkürler emin olun aynen dediğiniz gibi teknikler kullanıyoruz...rus kefalleri 4-5 yıldan sonra nadir de olsa gözükmeye başladı...ama sarı kulak, kot baş her daim avlıyabiliyoruz....diğer videolara youtube Lüferci kanalından bakabilirsin