Kefal balıgı hakk.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar Bazı İzmirli kefalcilerin bu dönemlerde azmaklarda kefalin hamura yanaşmadıgı duyumlarını aldım. özellikle Ege bölgesi için düşüncemi belirtmek isterim

hava şartları uygun ise..rüzgar ve ısı ...

Bu dönemlerde kefalin hamura gelmemesini sebebi büyük bir olasılıkla aşagıda bahsettiğim sebeplerden dir.

1====eskilerin bilgisi derki. deniz ile baglantılı azmaklarda eger kefal ve sazan aynı yerde yaşıyorsa mart ayından itibaren haziran ortasına kadar ki dönemde sazan yumurtlamaya girdiğinden dere diplerinde yumurta bırakır(saz aralarında) eger derenin Selçuk/belevide oldugu gibi çok sıg bölümleri (1 karış kadar) taşkın bölgeleri /yerleri varsa sazan o bölgelerde yumurtlar ...hatta hayvanın sırt yüzgecini bile görürsünüz.. yok eger bölgenin tamamı derin ise taşkın bölümleri yok ise , bu defa ya yukarıdaki sıglıklara gider yada derin suda kıyı sazları arasında yumurta bırakır.

işte bu durumda kefal de sazanın yumurtalarına saldırır ve başka yem aramaz.. ve bunun kanıtınıda haziran ortalarından sonra aynı mekanda tekrar hamur+ekmek ile kefal tutmaya başlarsanız anlarsın..

2==- ci ihtimal azmak içine çok büyük levrek girmiştir kefal tedirğindir.. yada o azmak ta sizin olmadıgınız bir/ iki gün önce birden fazla defa(mesela hafta ortası) ağ atılmıştır..kefal ürkmüştür..

3==- cü ihtimal su kalitesinde geçen yıla nazaran değişiklik vardır ısı/yogunluk/

4. ve zayıf ihtimal o sularda bu dönemde geçen yıla nazaran çok daha fazla miktarda alg/plankton artışı olmuştur..ve buna paralel ufak hayvan sal canlılarda artış vardır..(kurtçuk vs.) onuda anlamanın yöntemi..
    mart/haziran arası hamur ile tutamıyorsak..bu dönemlerde azmaklara kefal avına giderken bence hamur+ ekmek yanında birde kırmızı kurt ta bulundurmak ta fayda var..kurt bulamazsanız çok ince toptak solucanları toplayıp,10/11 numara iğne ve 0,16 misina ile avcılık yapın...
    tabii yedekte uzun saplı kepçede şart...
    sevgi ve saglık dilerim

2. burjuva01

burjuva01 MUSTAFA

Favori Kamış:
    Dam 2.70
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Karagöz 300 gr
    muvaffak abi elıne dılıne saglık balıkavı net de ılk defa bır foruma bırseyler yazıyorum ve okudugum konuların hepsınde sız buyuklerımızın degerlı ve engın bılgısıyle karsılasıyorum bu yuzdende forumlara bu mukemmel bılgılerı veren ve bızım gıbı amator arkadaslara yardım eden herkese ve sıze bu konu yardımı ıle cok tesekkur ederım ellerınıze saglık

3. selimlee

selimlee

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kıyıdan3 mt.10cm.suda1200gr.levrek
    Mufi abi sen bi dahisin yaaa..tam kefal uzmanısın ve bölgen sanırım hep selçukla ürkmez arası....yıllar önce sana benzer birini görmüştüm Baradan koyunda çokince iğneli mantarsız kıbrısla kefal avlıyordu senmiydin acaba sana benziyordu..oralarında kefali iridir ...

4. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    doğru söylüyosun abi nisanda cayır cayır çekiyoduk bir kesti 3 hafta tık yok zaten bende sezon açıldı dedim zıpkına döndüm.Bana yakın gelen teori levrek abi buralarda acaip levrek çıkıyo,özellikle roman vatandaşlarımız ufak kayıkları limanın altına saklayıp gece ağ döküyor(yasak olmasına rağmen)gündüzde suyun üzerinden zıpkınla! levrek vuruyorlar levrekleri görmelisiniz. (bahsettiğim yer DMO bulunduğu liman)