Kefal baligi icin bir soru???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kewmall03 tarafından paylaşıldı.

1. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Arkadaslar kefal baliginin ekmege bayildigini biliyoruz ama ben bu ekmegi yayli sisteme koyup atsam olmaz miidk Sazan icin kullandigim bir sistem ama acaba kefale kullansam verim alir miyim???

2. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Olması muhtemel bence yakalama şansı var.

3. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    kefal için buralarda zamanı geldiğinde ekmeğin içine taş koyup (ekmeği taşa sarıp) üzerine çapari sararak ta vlarlar..dipteki kefaller için...sizinki de olabilir tabiki.denemekte yarar var bence...

4. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    "Yan cebimi açayım balık girsin" diyorsunuz gibi geldi bana. :)

af edersiniz... espırı idi.
    olsa bile verim alamassınız. kefal avında munkun olduğu kadar ekmeği hamur haline getirmemeniz gerekir. vs

rasgele...

5. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    3 hafta önce ilk kefal denememi yaptım avlakta bol kefal gördügüm icin.kipris oltaya ilk basta ekmegin icini su ve biraz peynirle hamur yapip igneleri icine gomdum.ilk basta nadirde olsa balik yeme gitti ve 2o cm yaklasik kefal geldi.balik tuttugum yerde yasayanlar bayat ekmekleri surekli denize atmalarindan dolayi ve akintinin etkisiyle 3-4 saat yeme balik atlamadi .bende o xamurla bu sefer igneleri sararak avlanmayi denedim ama ne yapsam ne etsem atilan ekmeklerin arasina dahi gondersem de ragbet gormedim.baktimki baliklar ekmegin kabuklarina hucum ediyolar,radikal bir kararla sadece ekmegin kabuklarini oltama sardim.sonuc olarak baliklar cilginca saldirmaya basladi.keyifli bir av oldu.en azindan olaya hakim oldum gunun sonunda,her ne kadar gunesin altinda kalsamda saatlerce zamanin nasil gectgini anlamadim.

simdi soruma gelecek olursam:

bir forumda tatli suda kefal avlayanlardan biri tavuk cigeri ve yuregiyle kefal avladigini yazmisti.bu sekilde bir yem denizde ki kefaller icin kullanilabilirmi? bir şamandira ve altinada bir yada iki igne takil yem olarakta tavuk cigeri kullansam randiman alabilirmiyim denizdeki kefaller icin.bilgisi yada tecrubesi olan arkadaslar,abiler yazarsa sevinirim.

6. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Arkadaslar tesekkurler ama bir ayrintiyi unuttum sanirim ben deniz icin sordum soruyu...

7. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Cevapların hepsi deniz için verilmiş cevaplardır. Gönül rahatlığı ile avlana bilirsiniz:)
    Tavuk ciğerine gelir diye düşünüyorum ben. Sonuçta rengi kırmızı ve kokulu bir yem. Kefalin de balık iç organlarını yediğini düşünürsek bence yer.

8. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    İyi sorun yok o zaman:)Deniycem onu da deniycem herseyi deniycem nerdeyse ne olacagi belli olmaz sans isi...

9. RainboW

RainboW Sertan

Merhaba,
    Ben denedim sazan yayını. Ekmek içini yaya sıkarak değil ama.. Ekmeğin dış kabuk kısımlarından parçalar koparıp yayın arasına sıkıştırarak kullandım. Yay çevresini ekmek kabukları ( iç kısımları dışa gelecek ) ile donattım, bir adet üste bir adet alta 5-6 cm uzunluğunda köstek (8 numara siyah çapraz iğne) bağladım. Bu iğnelere de ekmek içini fazla sıkmadan taktım. Gayet başarılı olmuştu...