http://www.izlesene.com/video/amator-3-igneli-salkim-kibris-oltasi/480746 Bu olta ile yakalanan balıklar; Çipura, Mırmır, Gopes, Sarpa, Kefal, Melanur, Karagöz, Lidaki. İğnelerin küçük olması sizi endişelendirmesin. Yakaladığım çipuraların tamamı iğnelerin tam yanaktan batması ile yakalanmıştır. Ekmek özellikle taze olmalıdır. Küçük balıklar 2cmlik ekmek ile uğraşırken büyük balıklar aşağıdan salkımlara saldırmaktadır. Ortalama 2-3 atışta bir balık mutlaka gelmektedir. Tabi şans faktörünü ve çevre faktörünüde göz önüne almak lazım. ALINTIDIR . . .
selam furkan paylaşımın çok güzel ama video biraz karanlık acaba basit bir çizimlede anlatma olanağı yada daha belirgin şekilde oltanın bitmiş halini resimleme şansın var mı? varsa sevinirim güzel bir düzeneğe benziyor.rastgele
Bu yöntemle melanur ve çıplak katliamı yapılır vallaEline sağlık kardeşim.Gayet faydalı bir paylaşım.
paylasim icin tesekkurler benim kafama bir kac sey takildi 1-uc adet ignenin tek bedene ayni boyda baglanmasi ignelerin birbirine karismasini arttiracaktir. 2-bir bedene ayni uc igne baglayinca haliyle iri bir balikta ignenin baglandigi dugumden kopmasi kacinilmaz olur.. 3-kefal melanur gibi baliklar sikistirilmis veya yogrulmus yemi pek haz etmezler özelliklede kefal.ekmek koparildigi gibi igneye gecirilmeli ve sadece ignenin pala kismindan hafif bir baski ile igne tutturulmalidir..cunku kefal gibi baliklarda dis olmadigi icin yemini emerek alir... 4-biz benzer bir teknigi alanyada yillardir kullaniriz yanliz biz 0,15 mm misine ile takim hazirlariz o takim bile iki igneden capak olusmasina ragmen cok kez iri balikta dugum patlamistir...
1) iki iğnede kullanılabilir bence sakınca yok olduğu gibi alıntı yaptım 2)üç iğlede olsa ilk iğne bedene ait tek bedene üç ayrı köstek bağlanmıyo altında iğne olan bedene iki köstek oda kazık bağıyla bağlanıyo bence kopma olmaz ama risk almayalım derseniz tek köstek bağlayabilirsiniz size kalmış bişey 3)ben ekmek yerine peynir suyu katılmış ekmek hamuru kullanmayı tercih ederim ama ekmek kullanılıcaksada dediğiniz doğru 4)bu bölüme diyecek bişeyim yok yorumlarınız için teşekkür ederim
Güzel bir paylaşım teşekkür ederim.Kopma sorununu halletmek için,köstekler düğüm yerine küçük bir fırdöndüye bağlanabilir nasılsa ekmek fırdöndüyü kamufle edecektir.