Kefal İçin Uygun İğne

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Furkanc tarafından paylaşıldı.

  1. Furkanc

    Furkanc Furkan Çetin

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    İzmir
    Kıbrısla kefal avlamak için iğnenin kısa pala mı uzun pala mı mat mı parlak mı olması gerekir ?
     
  2. YuKCeLL

    YuKCeLL Yüksel

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    İstanbul/Bakırköy
    Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Uzun pala parlak 10 iğnenin 50cm uzunluğunda tek gövde misinanın son 30cm'lik bölümüne bağlanması suretiyle hazırlanır. en uçtaki(ekmeğe saplanan tutucu iğne, bir boy daha büyük ve siyah (karışıklık olmaması, başı sonu kolay ayırt etmek için ve ekmeği iyi kavraması için) olur.

    Sarı kanat veya diğer tür balıkları yakalayamadığım dönemlerde aşağıdaki gizli silahımı devreye sokuyorum:

    Ben şu şekilde kendi modifiyeli oltamı kullanıyorum; 80cm uzunluğunda son 60 cm'si 20 iğneli sondan 4.tutucu iğne siyah, son 3 iğneyse bir boy küçük ve üzerine ekmek içi takarak yemli olarak aşağıya sarkık kullanıyorum.
    1 Tane (siyah) baştan ekmeğe batırılan tutucu siyah iğne, 15 balığa batıcı, ekmeğe doladığım avcı iğne, 1 sondan ekmeğe batırılan tutucu siyah iğne, ve 3 tane üzerine lokmalık ekmek takılı beyaz iğneli setimden kurtuluş olmuyor; Fakat çok iri kefaller hedefim olduğu için gözünden yakalanmamış (Bu durum da sadece bir defa başıma geldi 100'de 1 gibi...) tüm balıkları denize iade eder, sadece ihtiyacım için 1 tane en büyüğünü götürürüm.
    Rast gele...
     
  3. Furkanc

    Furkanc Furkan Çetin

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    İzmir
    Sağ olun birde bir sorum daha var, saçaklı kıbrıs mı daha iyidir yoksa normal kıbrıs mı ?
     
  4. YuKCeLL

    YuKCeLL Yüksel

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    48
    Şehir:
    İstanbul/Bakırköy
    Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Tercih ve nasip faktörüne giren bu hususta benim tercihim normal kıbrıs olur; İzmir körfezinde de iyi iş yaptığı deneyimlerim vardır. Fakat saçaklı ile de iyi deneyimlerim oldu.
    Ama İzmir için aile nüfusu kalabalıksa size tavsiyem mazmuz yaparak (bir file içerisine kesik, parçalanmış sardalyaları ve dibe batıracak bir taş koyup ağzını uzun bir ipe bağlayıp avlağınıza yollamanızdır) sonra da klasik dip oltasına küçük sardalya parçaları veya boru kurdu yada ekmek takarak kefalleri dipten daha kolay, bol ve eğlenceli yakalamanızdır.
    Mazmuzu şu şekilde de yapabilirsiniz ekmeği hamur yapın içine taş koyup yuvarlak hamur topları yapın ve dip oltasını atacağınız alana hamur toplarını atın.
    Bu şekilde irili ufaklı çok kefal yakalarsınız; Ama lütfen ufaklıkları(20Cm altını) ve ihtiyaç fazlasını denize iade ediniz. Bol şans...
     
  5. Furkanc

    Furkanc Furkan Çetin

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    İzmir
    Evet dediğiniz gibi nasip işi balığın boyu konusunda çok hassas davranıyorum, yanımda cetvel taşımıyorum ama 1.5 karıştan küçükse denize bırakıyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.