değerli balıkavı.com üstadları ben antakyadan deniz.avlanmasında oldukça acemi olduğum ve gözümde büyüttüğüm kefal avına yaklaşık 10 gün sonra grup olarak çıkacağız.avlanma yerimiz hatay dörtyol,daha önce gitmediğim bir yer olduğundan yanıma ne alıp almayacağımı bilmiyorum,her defasında içinden balık düşürdüğm kıbrıs sarmasınıda alsammı diye düşünüyorum siz değerli üstadlardan bu konu hakkında beni kısmende olsa bilinçlendirmenizi istiyorum ,bu arada ordaki kefaller yüzde yiyormuş dibe inmiyormuş gerekli takım nasıl olmalı tavsiyeleriniz e ihtiyacım var saygılarımla deniz
Bizim buralarda kefalciler kıbrıs sarma takımını şamandıra olmadan kullanıyorlar. Yani şamandırayı çıkarıp takımı direk ekmeğe sarabilirsin. Ayrıca şu şeffaf şamandıralardan al. İçine biraz su doldurup 0,18 misinadan kırk santim kadar kes bir ucunu şamandıraya bağla bir ucunada 11 no düz beyaz iğne bağla ve ekmeğin içinden sıkmadan kancaya tak. Takımı atmadan önce avlanacağın yeri biraz yemlersen senin için iyi olacaktır. Şimdiden rastgele
Şu kıbrıs takımına hiç ısınamadım. İyi verim veren bir takım biliyorum. Bu takımla avlananlar gördüm gerçi kendim hiç avlanmadım. - 0.20 misina - Uca 10 ya da 11 no iğne - İğnenin 2 parmak üstüne 1~2 gr kıstırma - Bir tane de palalı değil delikli 2 numara iğneyi misinadan geçirip ne sıkı ne de tam gevşek olacak şekilde iplikle (tercih çoğunlukla yeşil renk) sıkıyoruz - İkinci iğne bir karış kadar yukarıda olacak - Yem olarak boru kurdu ya da kaya kurdu Yem bütün olarak iğneyi ve mümkünse kıstırmayı da kapatacak şekilde takılmalı.
Slm Arkadaşlar Ben Didimde Toplu Sistem Kullaniyom Yani şamandira Bi Işe Yaramiyo Ucuna Ekmekle Ve Sünezle Denedim Olmadi Sizce Neden? Birde Draw03 Sen Kibrisin şamandirasini çikar Ekmeği Direk Iyneye Sar Bide Sakin Gezer Kurşun Olmadan Atma. Kefalde En Iyi Yöntem Kibrisdir Kibrisa Devam Etmeni öneririm.
Valla daha once bu konu ile ilgili "birkac" kez iyi bir teknigi paylasmistim forum icinde.Ama olsun yine paylasirim sizlerle Simdi oncelikle sunu belirtmek istiyorum: bana gore "burdaki kefaller dipten beslenmiyor,suradaki kefaller yuzeyden beslenmiyor" diye birsey olamaz. Simdi gelelim takim ve yem konusuna.Ben daha once Turkiyede yasarken kefallerle bir ara baya bir hasir nesir olmustum.Her defasinda Allaha sukurler olsun basarili da oldum.Takimi su sekilde hazirlarsan sende basarili olacaksin,bundan eminim: 25 mm misinadan yapacagin sinek igneli ( 2-3 igneli) bir takima palamut cigeri yada bagirsagi takarsan goreceksin cok ise yarayacak.Balik hallerinden ucretsizce ve bol miktarda bulabilirsin.Ornegin balik halinden alacagin 5 kiloluk palamut cigeri,bagirsaklarinin 2-3 kilosunu yemleme icin kullanirsin diger kalan kismini da yem olarak kullanirsin.Boyle bir yem ile uzak atis yapma sansin yok.Bunu rahatlikla soyleyebilirim.Cunku cok cabuk dagilabilecek bir yem.Palamut cigerini kucuk parmagin tirnagi buyuklugunde keserek igneye tak ve bulundugun bolgenin hemen onune oltayi birak.Goreceksin cok ise yarayacak.Ben bu sistem ile bos donmedim Allahin izniyle.Haa sunu da belirtmeliyim ; inanirmisin bilmem ama istavrit filetosuylada birkac kez kefal tuttum.Boyutlari da iyiydi hani Rastgele...
hepinize vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim yazılanlardan anladığım kadarıyla hem kıbrıs sarması hemde tekli olta takınlarını deniyeceğim,bu arada kefalin palamut ciğeri yediğini de ilk defa duydum bunu deneyeceğim bu paylaşımınızdan dolayıd a ayrıyeten teşekkür ederim saygılar hataylıdan
Emin ol kibris sarmasindan tutacagin kefallerin daha irisini tutacaksin Bu yontemle iri kefaller aldim.Birgun aksam vakti unkapani civarlarinda oyle buyugunu kacirdimki,dizlerimin bagi cozuldu sanki ve o soguk havada icim yandi tabiri caizse Igneye palamutun bagirsaklarini taktim ve biraz igneye doladiktan sonra kalan biraz bagirsak ucunuda igneye taktim ve biraz ileri firlattim oltayi.Az sonra kefal aldi yemi ama nasil agir geliyor mubarek . Sakince sara sara 3 mt felan onume getirdim ve suyun uzerinde parlamasini gordum.Son bir cirpinisla igneden kurtulmayi basardi.Yanimda kefal tutan birkac arkadas daha vardi tanimadigim.Onlarinda ici acidi resmen duruma Olsun onu cekip su ustunde o goruntusunu hafizamiza kazimamiz bile bazen yeter Diyecegim o ki ; palamut cigeri ve bagirsagi cok etkili bir yol kefal avi icin. Kibris sarma cok bilindik,klasik bir yontem.Guzelde bir yontem.Fakat benim dedigim yontem daha zevk veriyor acikcasi.Balik tuttugunu anliyosun.Heleki gelen kefal iriyse Rastgele...
vermiş olduğun bilgiden dolayı çok teşekkür ederim kull64 sanırım ben onu kaçırsaydım arkasından suya atlardım neyse mutlakak tavsiyeni deneyeceğim çok sağol
Aynı be şekile benzer bi takım bende kullanmıştım.Kıbrıs takmından çok daha işe yarıyor.Oltayı attığınızdan itibaren kefal, kurtla dans ediyo adeta.
kefal avı için hava ve deniz durumu nasıl olmalı ve nasıl makine almalıyım bide nasıl kamış almalıyım
Nazillili Beyoglu...Kamis,makina kalitesiz olsada olur orta boy kefaller icin.Fakat birkac tane yakaladiktan sonra hedefin illahi buyuyecek.Onun icin orta kalitede bir takim yapabilirsin kendine (butcene gore). Hava durumu konusunda sadece kendi Istanbuldaki avlarimdan yola cikarak sunu belirteyim : benim kefal aldigim yerde genelde ne hikmetse ogleden sonra 3 ten sonra daha siklikla cikiyordu.Bende bir anlam veremiyordum.Mubarekler sanki zamanlanmis gibi.Ama tabiikide gunun her saati alabilirsin kefali.Hava durumuna gelince; yine kendimden bahsedeyim ; ben kis mevsimindede,yaz mevsimindede avliyordum.Fakat kis mevsiminde yakalananlarin tadi daha bir guzel oluyor.Ozellikle sari kulak kefallerinin tadi Takim-taklavat konusundada bu konuyu bastan sona okursan bilgi sahibi olursun. Ama tabii ki de baska uyelerinde degisik teknikleri,yada soyleyecekleri vardir.Onlarida arastir Hadi bakalim ; Rastgele...
Cevatcim.Nazillili Beyoglu Kibris ile tutmuyordum ben.Toplu dediginde sanirim samandrali oluyor.Onu da kullanmiyordum. 2-3 igneli dip oltasi kullaniyordum.Yada tek igneli En buyuk olani konusu ; tofan kefal i dedikleri kefalden ortalama 2 kiloluk gibi bir kefal tutmustum Istanbul unkapani koprusu etrafinda. Makina konusuna gelince sana birsey tavsiye edemem.Cunku dedigin makinalardan hic kulanmadim.Ama forumu iyice arastirirsan cok guzel bilgiler elde edebilirsin.Tamam? Rastgele kucuk Efe ...