Merhabalar Çok kısa süredir avcı balık tutmaya heves ettim, 7-8 farklı sahte yemle denememe rağmen sadece 2 tane kayış balığı tutabildim O yüzden canlı kefal tutup onu yem olarak kullanmak istiyorum Bulunduğum yerde çok fazla kefal var , suya ekmek atınca yüzlercesi hemen saldırıyor Tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim kefali nasıl avlayabilirim ve kefali takacağım iğne , misina ve kurşun özellikleri nasıl olmalı Avcı balık olarak harmadar , akya , çatalkuyruk ve kofananın olduğu söyleniyor yardımcı olursanız sevinirim , şimdiden teşekkürler
klasik kıbrıs takımı ile rahatlıklar yorulmadan yakalayabilirsin. İnternette araştırırsan kıbrıs olta takımı diye bir sürü meteryal bulabilirsin.
Abi kıbrısla güzel kefaller tutabilirsin. Kıbrıs takımı kendin yapmanı öneririm, hazır takımların iğneleri genelde büyük ve keskin değil. 3 cm. boyunda 6 kösteği yemli takım dizer gibi bağla, aralarında 3.5 cm. civarında boşluk bırak kösteklerin. Kullanabildiğin kadar ince ve sağlam misina kullan derim. Ürkek balıktır kefal, misinayı iğneyi çabuk farkeder.
Dediğiniz gibi yaptım arkadaşlar ekmeğe sarıp attım 200-300 gram ağırlığında kefal geldi onu da büyük iğneye takıp attım ama yarım saat falan sonra iğneden kurtuldu sanırım 200-300 gramlık kefal canlı yem için çok mu büyük ? eğer onu yem olarak kullanacaksam misina kalınlığı nasıl olmalı ve sabah mı avlanmalıyım ? Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim Ekleme : İğneyi kefalin sırt mı yoksa kuyruk kısmından mı takacağım ?
Maksimum 20cm olursa daha iyi olur. Küçük kefal lokmalıktır. Sırtından kafaya yakın kısmından çok derin olmadan tak. Uzun süre yaşar. 40-50gr gezer kurşun ve 1m köstek yeterli.