av ekibi : samet ,ben av saati: 4 ile 8 arası kullanılan yem tekım : kıbrız ekmek sarma alı koyulan balık : 1 kefal gezilen avlak sayısı : 3 Bugün yeni avlak arayışlarıma devam ederken iki üç gün önce gördüğüm kol gibi kefallerin peşine düştüm ancak günü değilmiş galiba. Avlağa geldiğimizde avlağın müdavimi abi dün 4-5 parça almasına rağmen bu gün 1 tane bile çekememişti. Bu günün zorlu olacağını o anda anlamıştık. Sarmaları sarıp dibe gönderdik ancak vuruş yok denecek kadar az ama vurdumu öyle bir vuruyor ki kamışı özenle yerleştirdiğimiz kayadan çekip yere yıkıyor. yine böyle bir vuruşta balığı tam tasmaladık derken öndeki otluk ve kayalığa girdi sarmayı taktı. (gerçekten kefal zeki bir balık.) baktık iş olacak gibi değil. Dedik eve sözümüz var tutmadan olmaz, madem öyle avlak değiştik . 2. avlakta su yoktu resmen ,tamamen çamur akmaya devam ediyordu. bizde olta açmadan çıktık yola deyip 3. avlağa yol aldık. Avlağa geldiğimizde birkaç balıkçının olduğunu gördük. birkaç balık alı koymuşlardı ve litmitlerin üstünde balıklardı. Tamam dedik burası son burda da vurmaz ise evin yolunu tutacağız. 3 oltayı suyla buluşturup zilledik 10 dk geçmeden vuruşlar başladı . ilk balığımız hatrı sayılır büyüklükte olmasına rağmen yolda '' ben bu pisliğin içinden çıkmam agaa.'' dercesine geri gitti yarı yoldan. E oda haklı bir ton yem gelmiş. Neyse en azından ümit verdi bize bağılığın vuruşu , o heycanda yeter ama tabi gönül balığı tavada istiyor. Malum bi kaç gündür avlak ararken boş gelince artık izinlerde kısılma ve kefal isteklerinde artış hat safhada :S :S :S neyse vuruşlar deli gibi ama sarmanın kancaları bir türlü girmiyor kamış eğile eğile bir hal olmasına rağmen o beklenen olta ucundaki çırpınış ve zilin aralıksız şıngırtıları yok. bekle bekle bekle en sonunda bir ses , o ne güzel ses . Ben geliyorum diyor . balığı hızlı bir şekilde fazla incitmeden alıp hoop çantaya. baktık saat iyice geçmiş, havada yağmur topluyor arkamıza bakmadan kaçıyoruz. Yeğenlere vitamini bu güzlük sağlıyoruz.Balık az oluncada tabi tatlı geliyor.Birazda yağlıydı sanırsam. Şimdi ev erkanı kefal diyor başka bir şey demiyor. Hepinizin iğnesi keskin , misinası sağlam ,şamandırası dipte , oltası yerde , zili öter olsun RASTGELSİN
tebrikler ahmet. kefal avı tercih etmediğim bir av olmasına rağmen kıbrıs hakkında duyduğum kıyıların balık çeşidi açısından kısır olduğudur. yeni benim duyduğum sokar ve kefal dışında balık olmadığı nekadar doğrudur bilemem ama insana şu sözü hatırlatıyor koyunun olmadığı yerde keçiye evliya çelebi derler diye. yanıldığım yanlış bildiğim nokta varmıdır balık çeşidi konusunda?
Ahmet kardeşim kefal istiyorsan ara ara taktik degiştireceksin kıbrıs sarması iş yapmadı ise şöyle bir takım yap, En uca yılan dili tabir ettigimiz 2 köstek birisi 10 cm, digeri 7 cm, bunun 12 cm gerisine 10 cm lik bir köstek bu köstegin 60-70 cm gerisine küçük bir beyaz köpük koy, köpükten 50 cm geriye beyaz şamandıra bagla, şamandıranın diger kısmını ana bedene bagla her igneye küçük ekmek parçaları tak ve elinle sıkarak yassılt, atabildigin kadar uzaga at, balık igneyi yutunca köpük mantar suyun içine batacaktır, İgnelerin 1523 5 ve 7 nolarını kullan.Rastgele.
alında çok vuruş vaqr ancak iğnelerimizin boyutunun küçüklüğünden olsa gerek kamış yerlere yatmasına rağmen alamadık.Bu arada kurşun yılan dilinin birleştiği yerdemi sistemde
Peki bu kefali nerde tuttunuz kıbrıs sarma ile. Gezilen avlak yerler derken nereleri kast ediyorsunuz