arkadaşlar avlakta inanılmayacak şekilde kefal sürüsü var ve oldukca iri lüfer için at çek aparken rapalayı yedi yada sekiz tane takip edior gece esas sorum lüfer olduğu zaman kefal böle rahat hareket edermi aynı merada bulunurmu lüferi rapala ile almam mümkün olur mu birde kefal rapalayı neden takip eder
Kefal meraktan takip ediyor. Zaman zaman küçük sahteleri yediğide oluyor ama çok nadir. Bide kefal rahat dolaştımı genelde atçekten verim alamıyorum. Ama kefale saldıran bişeyler görürseniz denemeye devam. Neyse.. Ben balığa gidiyorum.
kefal olduğuna eminmisin levrekte olabilir lüfer yavru kefale hastadır ama irilerine sanmıyorum saldırmaz
şevket selam , kefal rapalanı sadece meraktan takip eder , ama asla atlamaz . Kefal dişli bir balık değil , ağzıda küçük balığı yutacak kadar büyük değil. Lüferi tabiki rapalayla alırsın . Ama kefal rahat rahat geziyorsa orada zaten lüfer yoktur. Aksi halde rahatça gezemezdi. Şöyle düşün , bir nehir kıyısında timsah varken başka bir hayvan o suya girebilir mi o misal
o mekanda şuan turna var 25 30cm lik gece şap şap atlıyanda onlar,yazın gece o grup kefalin içinden turna alman oldukca düşükhihi lüfer deyilde ara sıra teklemiye sarı kanat boyunda olanları geliyor,,her zaman deyil..
kefalin dişli balık olmadığını biliyorum rapalaylada alınmaacağını ama rapalayı takip etmesine anlam veremedim o kadar sadece desenize lüfere çekildi avlaktan
İlginç bir şekilde lüfer ve kefal(lüfer boyundakiler) beraber gezebiliyor. Nedendir, nasıl oluyor, bilmiyorum ama karışık gezdiklerini biliyorum.
Evet abi,bu banada ilginç gelmekte.Geçen yıl,gece lükslü zokayla lüfer avında üçdört kefal(30-40cm) yakaladık NASIL YANİ??? derken birimize lüfer,diğerine kefal geliyordu
Ben bayram öncesi Bodrum/Güvercinlikte çok berrak ve sığ suda avlanırken hemen 1-2 metre mesafedeki kefallerin, kopez için kullandığım yemli oltamı takılmaması için hızla çekerken kovaladığını farkettim. Oysa dikkat ettim ki sığ suda sakin sakin gezen balıklar hareket eden dişine göre tüm balıkları kovalıyor. Bir tanesini yanlışlıkla 1 metre yakınımdan yakalayınca onların ispendek ve levrek olduğunu farketim Ben levreğin öylesine sakin, yavaş ve hiç birşeyden ürkmeden yüzdüğünü ilk defa gördüm ve şaşırdım. Daha sonra slikon balık, mantarlı fleto balık vs. denemelerim olsa da önümdeki balıkları yakalayamadım. Kovalıyor, kafa atıp bırakıyorlardı Sizinkilerin de Antalya da Levrek olma ihtimali yüksektir