KEFAL SEZONU START ALMIŞTIR !

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Masse tarafından paylaşıldı.

1. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    HEPİNİZE RAST GELSİN DOSTLAR

1 Temmuz itibarı ile meramızda sarıkulak kefal sezonu start almıştır ,geçen sezondan beri bir hayli ara vermiştim ,en son çinekop ,sarıkanat,lüfer peşinde koşarken şimdi sıradaki nasibimiz kefallere geldi sıra :)

Bugün bir kaç saatlik boş vaktim vardı dün balığa giden arkadaşlardanda haberi almıştım balıkdurumu hakkında sabah dayanamadım kendimi merada buluverdim.Malzeme çantam zaten hazırdı huyumdur bir avı sonlandırdıktan sonra ikinci av için her zaman hazır tutarım çantamı malum balığın ne zaman nerden geliceği belli olmuyor :)

Derken ilk dip takımımı suyla buluşturdum , hava çok rüzgarlıydı açıkcası pek umudum yok gibiydi derken ilk vuruş balık cepte ,daha sonra bir tane daha aldım ve bir kaç vuruşta tasmalamama rağmen balıklar yarı yolda kurtuldular muhtemelen iğneye tam oturmadı ağzı malum kefalın ağzı ufaktır, bir tane balığımızda tam sudan çıkarırken düştü onunda nasibi öyleymiş ,yani bir iki saatlık deniz havası ,balık sever arkadaşlarla muhabbet ve iki adet kefal ile fazla beklemeden ilk startı ve siftahı yapmış olduk.Siftah bizden bereketi Allah'tan nasipse bu sabahta gitmeyi düşünüyoruz ,iri kefallerin resimlerini paylaşmak için sabırsızlanıyorum yakalaması en zevkli balıklardan biridir bence neyse dostlar bir dahaki raporda görüşmek üzere Selametle

Hepinize Hayırlı ve Bereketli Avlar Dilerim :)

2. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    tebrikler daha irilerinin rastgelmesi dilegiyle...

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Hayırlı olsun, daha irilerine inşallah. Kefali sirkeli suda marine ettikten sonra pane harcı ile kızartmayı deneyin ;)

4. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler afiyet olsun,

kadıköyde durum nasıldır bilmiyorum ama, kulelide bir kefal yakaladım nereden kovama attım bilmiyorumki, kokusu bir hafta çıkmadı :)

5. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tebrik mesajları için teşekkür ederim arkadaşlar, Emre pişirme tavsiyen için teşekkür ederim aynen katılıyorum kardeşim.Hakan bizim merada güzel bir akıntı var balıklar gayet temiz içlerini bizzat kendim temizliyorum ,sadece biraz iyi temizlemek lazım kefalin içinde siyah bir zar oluyor bazende biraz kum çıkıyor ama bembeyaz sakız gibi bir eti var,hepinize rast gelsin :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel sarıkulak. :) Mantarlı iğne kullanmışsınız sanırım. İzmirde kefal için genelde şamandıralı takım kullanıyorlar.
    İki takımın kullanım alanları farklı mıdır, mantarlı takımın avantajları varmıdır? Nerelerde kullanılır merak ettim.

Yem olarak ne kullandınız? Niceleri rastgelsin. :)

7. melikşah

melikşah ........................

Kerem tebrik ederim kardeşim :thumb:
    Kefal avı çok zevkli bir avdır bende yaz aylarında ara sıra adalar tarafına gidiyorum;)
    Yanlız sana bir tüyo vereyim adaların kefalleri gayet iridir:D
    Herkes tarafından pek kabul görmesede usulünce pişirildiği zaman tadı süperdir.
    Bir çok çeşidi vardır ama benim usülüm, kefalleri tuttuktan sonra avlak yerinde pullarını kazıyıp ve içini temizliyorum.
    Daha sonra evde ilk önce bıçak ile yan taraflarına dikey yarıklar açıyorum.
    Daha sonra yarım limon, bir çay kaşığı zeytinyağ,ili üç damla sirke,bir iki adet dövülmüş defne yaprağı,bir çay kaşığı dövülmüş kekikten oluşan karışımla balıkların içini dışını terbiyeliyorum:D
    Son olarak kıyılmış maydonozları iç kısımlarına doldurup dolaba atıyorum.
    Bir gün bekledikten sonra bir kaç damla zeytin yağında kızartıp cup mideye:hungry: :D
    Ehh!! kefale gereken itinayı göstermek lazım;)

8. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese selamlar,
    Öncelikle Melikşah abicim güzel yorumun ve vermiş olduğun güzel bilgiler ve balığı yapma tarifi için çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun bereketli ve hayırlı avlar diler Saygılarımı sunarım .

Merhabalar Volkan
    Tebrik için çok teşekkür ederim çok saol eksik olma , şimdi kefal yakalamak için iki şekilde takımımız var bir tanesi dip takımı dediğimiz 3 köstekli iğneden oluşan mantarlı dip takımı ,ikinciside kıbrıs diye tabir edilen 8-10 iğneden oluşan şamandıralı su üstü takımıdır.Genelde en iyi sonucu ve büyük balıkları bizim meramızda dip takımları ile ekmek takarak alırız,fakat balık suyun üstünde görünmeye başlayarak kıyıya gelmeye başladığı zaman kıbrıs takımıylada balıkları kolayca yakalamak mümkün,fakat benim tercihim genel olarak dip takımıdır hem fazla yorulmazsınız hem çok daha fazla keyif alırsınız ve daha iri kefal yakalarsınız umarım yardımcı olabilmişimdir :)
    Herkese Rast Gelsin :)