Arkadaşlar elimdeki malzemelerle nasıl bir kefal takımı yapabilirim bizim meranın derinliği 55 cm küçük kefallar var fakat suyun üzerinde süzülen 35-40 cm lik kefallarda var ekmek ve taze istavrite ilgi gösteriyorlar fakat nedense atlamıyorlar atlamaları için malzemelerimle nasıl bir düzenek kurarım ? Yardımlarınızı bekliyorum yapacağımız takımla onların raporlarınıda görürüz inşallah hooked
pek tavsiye edilmesede en kolay yolu çarpma çarpma ile yakalamak istemiyorum diyorsan stoper şamandıra ve 11 numara iğne ekmek içini sıkmadan hamur yapmadan takıp beklemek
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48811 bu olta sistemini dene , gayet başarılı. ama iğnen kaliteli ve 8 numara olursa daha iyi verim alırsın .
Carpmayi bende istemiyorum sonucta balik beklenen gibi cikmazsa cok yasama sansi olmuyo hayvanin bizim kefallar birazda ufaklardan korkuyor ufak baliklari nasil uzak tutabilirim
Özellikle büyük kefalleri avlamak için dip takımını öneririm size(Kadıköy'de, Bostancı'da kiloluk kefalleri bu yöntemle avlarlar). Klasik 3 köstekli bir takımdan tek farkı, iğnelerden hemen önce , köstekde bulunan ufak mantar olacak. Köstekler suda dibe inmeyecek bu sayede. Yem olarak sütlü ekmek ya da lavaş kullanabilirsiniz. Sütlü ekmeğin dış katmanını kullanacaksınız. Makasla dikkatlice kesip katlayıp sağlam bir yem elde edebilirsiniz.
Bu kefal icin soyle bir takim yapmislar sizce is yaparmi sazan yayini oltaya bagliyorsun yayin en altina 30cm lik bir beden daha bagliyorsun diger bedwnin ucunda igne var sazan yayina ekmek bagliyorsun diger igneyede ekmek takiyorsun ufak baliklar yaydaki yemle oyalanirken buyuk balik ignedeki yemi kapiyor