Akdenızde kefal ve sokar avında bereketı arttırmak ıcın kımsenın bılmedıgı sıze ozgu teknıklerı yazın bu hobbye gönül vermiş ben ve benım gıbı tum yenı amator balıkcının hayır dualarını kazanın.Şimdiden cok tesekkurler
Ben kalamar kullanarak Kemer de yaklaşık 1.5kg bir tane yakalamıştım, ilk sokar balığımdı. Bu da ne diye bakınırken ellerim delik deşik olmuştu. Zehiri de güzel yakıyor, yaklaşık 1 saat elimi buz içerisinde tutarak yırtmıştım. Yemin ne olduğu pek önemli değil, açık renk ve olabildiğince ufak olmasında fayda var. Bu tanıma da en güzel kalamar uyuyor. Yüksek bir yerden avlanıyorsanız gerçekten iyi tasmalamanız gerekiyor, iğneden yemi oldukça kolay alıp iğneyi geri tüküren bir balık. Kendi yakalanacak diye beklemek boşuna olur. Antalya merkezde 10cm liklerini ekmekli takımla çarparak avlayanları da gördüm, bence pek etik değil, zaten ilk sokarım 1.5kg olunca 10 cm likleri alanlar gözüme bir garip gözüktü, oralarda bu balığın büyümesine hiç müsade etmiyorlar. İrilerinin oltadaki mücadelesi oldukça güzel.
Kaliteli 015 misina 1m. Çapraz iğne 8-10 mevsime ve balığın büyüklüğüne göre.İğneler 8-10 cm köstekli birbirine değmeyecek şekilde,iğnelerin bittiği yerden enaz bir karış ilersinde bir misket kadar küçük şamandıra(sabun küpüğünden) Yorgan iğnesiyle iki kere geçirilmeli bu şamadıraya,gerekirse derinlik artılırmalı.Birde iğne sarı renk olursa daha iyi olur,yoksa (mat)ganvanizli. sonuna kilipsli fır döndü ve bir adet takoz. Ekmek taze kabukaltı terçih edilmeli.Olta iyiçe saklamak için fazladan takılmalı Birde eski kurumuş, taşlaşmış ekmeği az suda ıslatıp iyice yoğrulmalı ufak yumaklar şeklinde yemlenme yapılmalı. Gerisi sana kalmış...
Sağolasın yücel usta sağolasın levent abi. Maceralarınızın devamını bekliyorum.Dün 3 saat avlandım ve istavrit büyüklüğünde sokarlar geliyordu.Deniz bulanıktı ondan büyükleri alamadım diye düşünüyorum.20 tane tuttuğum halde hepsini geri bıraktım.Sahi bu balıkların büyüme hızı hakkında bilgisi olan varmı? 5 cm lik sokarlar ne kadar zaman sonra 1 kg lık olur? Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevınırım.
Bildiğim kadarıyla sokar en fazla 1.5 kg a kadar büyüyor. Ne kadar yaşadığı hakkında bilgim yok ama akşam ayrıntılı olarak inceleyip buraya yazarım.
ok yücel usta.bugun denız bulanık ve dalgalıydı ama 2 kg kadar kefal avladım.iri iri gerçekten güzel avlar.Kefal avını kaptık.Fakat lezzet olarak sokar balığını tek geçerim.Sokar balığı hakkında forumda pek fazla bılgı yok.Bilgilendirirsen cok sevınırım.Şimdiden cok tesekkurler.
sokan balığını bende kıbrısta üniversitede okuduğum yıllarda tutardım. Yakalaması çok heyecanlı olan bi balık çeşiti ve bende sokan balığının tadını tek geçerim. Ayrıca bu balık bi kaç kere soktuğu zaman sanırım vucut bağışıklık kazanıyor sonraları pek acı ve uyuşukluk hissetmiyor.