Merhaba, Basliktan yanlis anlasilmasin ziyafeti yapanlar kefallerdi ben degil) Bugun avcilar sahilde yeni aldigim kibris takimini ekmege sarip attim. Baliklar vuruyorlardi ama sadece ekmekleri yediler. Iki ekmek gitti ama bi tane bile takilmadi. Ekmegin dis yuzu mantara gelicek sekilde sarip igneleri uzerine sardim olmadi. Ayni sekilde bu sefer ignelere ekmek icini hamur yapip sardim olmadi. Sadecer hamur icini ignelere taktim yine olmadi. Baliklar semirdi sayemde) Ordaki bir agbimiz kostekli takim yapalim kurt tak at dedi. Iki kostekli bir takim yaptik onu da denedik beraber ne ona ne bana hic bisey vurmadi. Onerisi olan varmi yoksa sans diyip tekrar mi denemem lazim? Bu arada sagolsun o agbi cok yardimci oldu. Acemiyim ve boyle yardimci olabilecek birilerini bulmak cok zor oluyor.
yılmaz kardeşim birkaç şey söyleyebilirim ama nerde avlandığını söylersen daha çok yardım eden olcaktır.bende kıprısla kefal avlıyorum kıbrıs düzeneğini görmek lazım bide ben sadece ekmek takıp atıyorum ama dip kıbrısı yapıyorum.balığı avladığın yerde çok önemli balık üs kıbrısa gelmiyorsa bide dip kıbrısı yapıp denemen lazım .ben avlağa gitimi kefal icin enaz 4 takım yapıyorum geneldede balık yakalıyorum.ama tekrar geri saldığımda çok oluyor .çünkü kıbrısa küçük balıkta çok takılıyori.
Hazır satılan kıbrıs takımlarının iğneleri baya büyük oluyor sanki. En azından benim gördüklerimde 4-5 numara düz beyaz iğneler kullanılmıştı. Bildiğiniz gibi kefalin ağzı ufaktır ve yutamayacağı büyüklükteki yemi emerek beslenir. Eğer satın aldığınız kıbrıs takımındaki iğneler büyük ise kefali yakalamanız biraz zor olacaktır. Ben çok sık olmasada kıbrıs takımı ile kefal yakalamaya gidiyorum. Dip kıbrısı olarak hazırladığım takımda da yarım şişe mantarı ve 10 adet 7-8 numara çapraz ( siyah-beyaz farketmez, sağlam iğne olmalı ) iğneyi 0.30 beden üzerine diziyorum. Bu şekilde hazırladığım takımla bir çok kefal tuttum. Ama siz siz olun kefal avlayacaksanız yanınızda mutlaka kepçe bulundurun...
Kıbrıs Takımındaki iğnelerin sayısını arttırıp ekmeği sıkarak ufaltırsanız sonuç alırısnız gibime geliyor..20 25 kancalı kıbrıs takımına kesin takılır bence ama %80 de dolaşır o takım
Hoooo hoooo.20-25.Ne yaptın ya serdar.Ben sarmada 6-7 numara iğne kullanıyorum ve en fazla 8 tane.Her gittiğimde balık alıyorum.Üstelik iğne sayısı arttıkça dediğin gibi karışma artacağı gibi ekmek kabarmaz ve balığı cezbetmez ayrıca oltalar balığı ürkütür.Hile olduğunu anlayan balık yem yemez.Ha ben parmak kadar balık avlayacağım dersen ozaman 100 iğnede taksan ufak balık yiyecektirAma oda delikanlıya yakışmaz
Selam Çapari hariç yemli bir takımda 6 tane iğneden fazlası yasak diye biliyorum. Belkide yanılıyorum. Tam emin değilim
Yılmaz dostum.Bir tavsiye sana.Eğer sahil kumluksa yada çakılsa ve derinlik 1-2 metre civarıysa mantarı çıkar hatta 20-30 gr bi kurşun tak(gezer kurşun,balık alnıca misinayı rahat hareket ettirsin) ekmeğin dışı kurşuna gelecek şekilde sar ve at.en fazla 25 metre.Kesin alırsın.Gerçi bu nasip işi ama kuralları iyi uygularsak şansımız artar.O hazır satılan mantarlı sarmalar hiçbir işe yaramaz.Yarıyorsa ki eğer, bu tavsiyemle en irileri alırsın.Dip kayalıksa kurşun takma
Köstekli bağlayacaksan evetAma bedene direk sıralı şekilde bağlarsan sınır yok.Anlatabildimmi bilmiyorumBen anlamadım ama yazdığımı
sağa sola takılıp balıkçıyı yorması ve balığı çıkarırken elimize kolumuza batmasın diye ne devlet bee. balıkçısının sağlığını bile ondan çok düşünüyor
Paragadiyi bilirmisin.Amatör avcılıkta yasaktır.Bir bedene 300 köstek bağlayıp salarlar dibe.Pek amatörce görünmüyo demi
olm gözüne dizine diycem kötürüm kalcaksın sabahtan akşama kadar patır kütür barbun çektiğin günkü kadar barbunu hayatında tuttunmu?
hani sahil güvenlik gelipte bi barbun daha çekersen seni limana çekerim topla takımları bu ne kardeşim ne limit kalmış ne bişey tekneyimi batırcaksın balıklarla demişti ya. o gün