kefal şu aralar küçükyalı civarlarında çıkarmı ve çıkarsa nerede çıkar tam olarak bide akşam üstü 6 7 gibi alabilirmiyim kefali kıbrısla
furkan istanbuldan anlamam ama izmir deseydin belki yardım edebilirdim... sana bir ip ucu kefalin en verimli zamanı sabah erken saatlerdir ama akşam hava kararmadan hemen önce de güzel balıklar alınabilir...
teşekkür ederim lağam çıkışı var burda birde kayık kiralanan küçük bi mendirek sizce buralardan alabilirmiyim
ben o bostancı taraflarında hiç balık tutmadım acaba bi harita üstünde tuttuğunuz yeri gösterirmisiniz
kardeşim harita işinden anlamam ama bostancı sahilde adalar vapur iskelesi yanında zaten orada kefalcileri görürsün
peki şöle bişe var eğer kefal varsa avlandığım bölgeyi yemlemem gereklimi yinede ve bu mavraki cinsi yeniliomu?
Kefal bulanık ve kirli sularda beslendiği için biraz kokar, fakat temizledikten sonra 1 gece sirkeli suda bekletirsen kokusu kalmıyormuş, ondan sonrada uygun usüllerde pişirebilirsin. Sonuçta kefalde yenilebilen bir balık, ilk tuttuğun kefalleri yersin eğer hoşuna gitmesse birdaha kefal avı yapmassın olur biter
denizden babam çıksa yerim o problem diğilde lağım çıkışlarında beslenio sonuçta pislikle beslenio yanlışmıyım sağlık açısından bi sorun teşkil edermi o kafama takıldı
Benim prensibim balığı öldürmeyen mikrop insana hiçbirşey yapmaz, yani o balığı denizden canlı olarak çıkartıyorsan sanada birşey olmaz . Kefali tutan ve yiyen birsürü insan var ben kimsenin yediği kefal yüzünden rahatsızlandığını duymadım. Bayat balıktan herzaman korkacaksın ama kendi ellerinle tuttuğun taptaze kefalden çekinmen için hiçbir sebep yok, için rahat olsun
arkadaşlar karada tavuk neyse denizde kefal odur yemlenme bakımından . ayrıca tavada yapılırken maden suyuve yumurta sarısı karışımına batırıldıktan sonra unlanırsa enfes olur.