değerli üyeler ve bilhassa kefalciler... eminim bu video kanınızı kaynatacak ve içinizde ki kefal aşkı bir anda en yüksek değere ulaşacak... bu çekim bana ait...burası marmaris netsel marina...marina içinde her türlü balık avcılığı yasak olduğundan bu tosuncuklar iyicene ehilleşmiş...havuzlarda ki koi japonlardan farkları kalmamış... evet lafı fazla uzatmadan sizleri bu koca koca kefallerle baş başa bırakıyorum... iyi seyirler... youtube izleyenler için... http://www.youtube.com/watch?v=_QDrvigvi2I youtube izleyemeyenler için... http://www.dailymotion.com/video/xey2o7_kefal-marmaris-netsel-marina_sport
Turgay selamlar Assos liman içini hatırladım birden. Orada da kefaller böylesine rahat hareket ediyorlardı. Civarda ne Levrek vardır ama...
Çocukluğumda (1980 lerde) Gökovada levreklerin kıyıda bu kadar çok sayıda hatta daha fazla sayıda dolaştığını hatırlıyorum. Bunun dışında palamut akya sürülerini de zaman zaman görürdük. Laoslara yem attığımı bile hatırlıyorum. Ne zaman gırgır çıktı balıklar yok oldu. Artık birileri birşeyler yapmalı... Katılmıyorum. Kefal çok lezzetli bir balıktır. 15 gün evvel Armutluda balık yokluğundan yakaladığımız iri kefalleri bir arkadaşa vermiştik. Hayatında yediği en lezzetli balık olduğunu söylemişti. Ama kendi adıma 10 senedir yemeyi bıraktım. Yediği şeyleri düşündükçe midem kaldırmıyor..
Askerligimi marmaris te yaptim . Inanilmaz guzellikler var marmarista gercekten de . Sonra da tekrar gitmek nasip olmadi . Dogal guzellik olarak dersen gercekten harika ayrica baliklar bir baska guzel . Karakolda Uzmn Cvs geceleri sahilde balik tutuyordu . Askeri bolge oldugu icin kimse yaklasamiyordu zaten ondan geceleri 2 kiloluk cipurular yakladigi oluyordu . Hatta hayatimda yasadigim en ilginc balik tutma olayini gordum size kisaca anlattayim . Gunduzleri cok sicak oldugundan gece bahcivani vardi benim bir alt devrem o geceleri butun bahceyi suluyordu tek isi buydu . Bir gun gece nobetteyken baktim bahcivan kosarak geliyor eli arkasinda bir cikardi bir 40 cmlik levrek sasirdim kaldim nasil yakaladin diye sordugumda soyledigi sey cok ilgincti . Baliklar iskleye isiga geliyormus geceleri suyun ustune dogru cikip yuzerken buda iskeleden yavasca gecip gorunmeden bir anda cikip fircanin tahta sopasiyla vurmus suya tesadufen birine denk gelmis balik bayilmis )) . Hayatim boyunca unutmam herhalde bunu . Umari bir gun yine mamariste olurum ama ozgur olarak .
bu balıkların belki 2 katı kuşadasında bir derede vardı hergün 4 ekmek alıp akşamüstü bunları besliyordum.hertarafa üşüşüyorlardı.. eylülün 5 ine kadar orda kaldım.. son günümde yine gittim o dereye hepsi deve gibiydi 15 cm den kısası yoktu nerdeyse...
neden pis balık oluyor bu kefal anlamıyorum heleki sarı kulak kefal olursa off etide bembeyaz ve lezzetli.ben o deniz levreğinin fareyle yakalandığını gözlerimle gördüm.şimdi o mu pis bu mu??
Bu pis.Abi kendi pisliğini yiyen bir balıktan ne bekleyebilirsinki. Bir olay anlatayım kendim yaşadım. Eve balık getirdim 30 civarında hepsini tek tek türüne göre ayırdım , minekop , levrek , çipura , dil balığı , mırmır felan filan derken kefalde 30 tane balığın yarısı.. En son kefale geldi bir tanesinin kafasını kesiyorum balkona atıyorum kendimi.15 iyi balığı 5-6 dk. da temizledim 15 tane kefali inanki yarım saatte zor temizledim.Sonradan forumdan okuyunca ne kadar pis olduğunu dedim ondan leş gibi kokuyo dedim.Balıkları 5 saat önce kendimiz tutmuştuk hiç bir bozulma yok.Yani o günden beri kefal temizlemiyorum..Zor da kalmadıkçada yemiyorum.. Yayında böyle pis bir hayvan ama fare felan ne kadar leş hayvan varsa yer ama kendi pisliğini yemez ondan için rahat
Kefal kendi pisliğini yemez (balıkların hepsi dipte dışkı görünce şöyle bir ağzıyla yoklar, yenmeye değmezse yemez). Çamurlu diplerde kurt peşinde çamurları emdiği için ister istemez çamur dolu olur kefallerin içi. Çamurlu bir bölgeden mırmır, barbunya, karagöz bile tutsan aynen leş gibi kokar iç organları. Not: Tavşanları sever misin? Kış aylarında doğada yiyecek olmadığı zamanlarda kendi pisliklerini yerler, çünkü sindirilmemiş bazı maddeleri tekrar sindirmek zorundadır. Geviş getiren hayvanlar geviş sistemini geliştiremeselerdi onlar da yerdi... Hadi bakalım şimdi tavşan falan da yeme
Ben sahsen kefal yemem de yakalamam da.Ame düşünüldüğünde kendi pisligini yese bile ne kadar pis olabilirki bence yenecek kefal var yenmeyecek kefal var.Sen git bi kanilizasyon yanından tutugun alıgı ye yada kefal i hepsi kokar ama videodaki kefal i yakala ye bence hiç bi koku olmaz yine de damak tadi çin liler joponlar köpek yiyor kefal ne ki.kefal yiyenler öldü de lüfer yiyenler ölmedi mi
Dün yalova-armutlu'da arkadaşımın vurduğu iri kefalleri temizledim, içlerinde zerre çamur yoktu, karın zarlarını da gazeteyle güzelce temizledikten sonra fileto çıkartıp çırpılmış yumurta sarısı, sonra da una bulayıp yağda kızarttım, hepimiz parmaklarımızı yedik, şarapta dinlendirecek zamanım olsaydı kılçıklarını bile yerdik... Kefal temiz denizde mükemmel bir yemeklik balıktır. pilaki, fırın, tava, hatta gerekli şekilde marine edilirse bu mevsimde üzerine fırçayla yağ sürerek mangalda bile mütiş olur. Tutulduğu bölgeye dikkat, o kafi. Bir de karındaki siyah zarı gazete ile ovalayıp çıkartmak farz.
Bence cok lezzetli bir balik. Ozellikle sarikulak.Ama temizlemeyi ve pisirmeyi iyi bileceksin. Temizlerkende en cok dikkat edilmesi gereken husus ; icindeki zift gibi siyah tabakanin iyice arindirilmasi.Kesinlikle cok lezzetli oldugunu bir daha soyluyorum. Ozellikle kis mevsiminde yakalandiysa tadi daha da baska oluyor. Rastgele...
evet tavşanlar yer çünkü bağırsakları tam sindiremez yavruları direk orasından ağızına alır buna da kaprofaji denir fizyolojik bir olaydır ona kalırsa bir sürü yenmeyecek hayvan var