MErhaba arkadaşlar, abiler. Hergün kefal avlamaya gidiyorum hepde elim boş geri geliyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Şamandıra olsun, kıbrıs olsun 3lü kanca olsun yok birtane ufak balık tutamadım. Ama birsürü balık var, atıyorum kıbrıs takımını 10 tane balık ekmeği yiyor gidiyor. Neden takılmıyor ne yapmam lazım bu çaylak kardeşinize bi yardım ediverin Avlandığım yer sinop/türkeli liman içi.
Selamlar, Kıbrıs oltası için şöyle bir anlatım yapmaya çalışayım şamandıradan sonra 1 metre misina bırakıyorsunuz, sonrasında 10 lu kıbrıs oltası, 2 şer santim boşlukla iğne (ben 4 numara youville kullanıyordum) taze fırından çıkmış ekmeği kabuk kısmından koparıyorsun yerden ufak bir taş bul (ekmeğini suya batırabilecek kadar) taşın etrafına ekmeği kabuk kısmından dürüm yapıyorsun iç kısmı dışarıda kalıyor (ben yumruk kadar büyüklükte yapıyorum mesela) şamdıradan sonra 50 cm kalacak şekilde ekmeği ve taşı sarmaya başlıyorsun ekmek dağılıp gitmesin 50 cm sardıktan sonra kıbrıs oltasına geliyor iğnelerin keskin ucu dışarı gelecek şekilde palasından ekmeğe saplayıp sarmaya devam ediyorsun 10 tane iğneli bir tuzağın oluyor, şamandırayı denize attığında 50 cm filan suyun altında ekmeğin güzel bir şekilde suyun içinde kalıyor sen sadece kefalin ekmeği yemesini bekliyorsun şamandıran suya batınca güzel güzel çek istersen daha büyük iğne kullan, büyük kefal çek kolay gelsin not: kıbrıs salınımlı olta kullanımı yasak mı bilmiyorum ben kefalin tadını beğenmediğim için avlamıyorum, ama yakalanması çok keyifli rastgele
Eyvallah İbrahim abi birdaha deneyeceğim. Ben yemesinde değilim tutmayı çok seviyorum ama tutamıyorum Şimdi 3-4 tane takım yaptım ayrı ayrı balıklar için gidiyorum ava inşallah. tutarım.
Ben de kefal avladığım zamanlar kullandığım taktiği yazayım 5 iğneli ( dört tanesi 5 numara, bir tanesi 2 veya 3 numara (ekmeğe takıp sabitlemek için) ) Klasik olarak, ekmeğin dış kısmından küçük bir parça ( iki parmağının eni ve boyu kadar ) Ekmeğin iç kısmı dışa bakacak şekilde sadece ikiye katla ve iğneleri ekmeğe sar (iğne kösteklerinin boyutu 3-4 cm olsun) en büyük iğneyi ekmeğe görünmeyecek şekilde sapla. Boşta kalan iğnelerden ikisine yine ekmeğin dış kabuğundan çok küçük parça tak (ezmeden) Sonra kısmetin de varsa mutlaka alırsın Rastgele
balık yakalamak için önce balığın var olması gerek. Varsa en son yöntem kurşunlu dip ekmek sarması yap
Sağolasın İnan abi, acemiyiz öğreniyoruz sayenizde birşeyleri. Dediğin yöntemide deneyeceğim. Ertuğrul Hocam balık o kadar çokki liman kenarına inince sürüler halinde kaçıyorlar suyun üstünden.