O kadar sessiz yaklaşıyorum üstünden geliyorum kaçıyor. 20 metre ilerden palet sesini duyuyor kaçıyor. Dalıyorum kovalıyorum kaçıyor. Öyle 5-10 dk beklersem şansıma alttan geçiyorda kafasından vurabiliyorum. Yada küçük geçiyor hemen vuruyorum. Ama son günlerde kefalin k'sine hasret kaldım. Nefesimi ben öyle 10-20 sn bile zor tutuyorum. Lütfen sarımsak ye falan filan değil antreman yapta değil normal bir taktik verin bana. Ben 5-6 metre 7-8 metrede kumu eşeleyen 20-30luk sürülere nişan alıyorum. Ama çok zeki bu kefaller biri kaçtım mı tamamdır hepsi onu takip ediyor. Burada kaya yosun falan bile yok. Dip kumluk taşlık. Ben üstten vurmaya çalışıyorum. Lütfen bir bilen yardımcı olsun. Geçen yıl bir genç vardı 25 yaşlarında beline boy boy kefalleri dizerek çıkıyordu sudan. Sahil boyunca orta sulardan bir sağa bir sola gidiyordu. Ne olur bi yardımcı olun şu kardeşinize. Yeniyim beceremiyorum. 3 gün üst üste hergün 1 kefal vurdum. Bir daha da bu Kadırga Koyu'nda vuramadım. Lütfen yardım
O kadar professiyonel var aranızda bu işi hobinin üzerinde gören kişilerde var. Lütfen kefal ve mırmıra yardım.
Kefal Avı Sevgili Kardeşim Benim yaşım 60ı geçti bende senin gibi artık nefesimi uzun süre tutamıyorum ve fazla derine dalamıyorum ama yazın balıkçıdan balık almadan mangalda pişirdiğimiz kefallerle balık hasretimizi gideriyoruz.Şimdi önce bu yaşlı amcadan sıkılmaman ümidiyle birkaç şey yazmak istedim.Öncelikle avlandığın yerde denize giren insanların olmamasına dikkat et,zıpkın bir yere saplanıp sıkıştımı zıpkın ipini eline dolamadan, yapabilirsen zıpkından tutarak çıkartmaya çalış,diğer önemli bazı konularıda sitemizde bulup iyice öğren mesela sığ su bayılması gibi.Ayrıca zıpkınla balık avlamanın spor olduğunu unutma yani illede balık avlıyacağım diye bir şart yok.Her balıkta olduğu gibi kefal avlamadada kendi tekniğini geliştirmen en iyi yoldur.Dipte gezinen kefalleri avlamak gerçekten zordur,denemeni tavsiye edeceğim bir kaç şey var.Kefallerin arkasından dolaşıp onları kıyıya doğru yönetmeye çalış bazen takip edilince su yüzüne çıkar,ikinci olarak arkalarından dalıp menzile sokmaya çalış ama nefesini tutamadığına göre benim gibi ilk yazdığım yolu dene umarım faydalı olur.Hangi balık olursa olsun sakince yaklaş unutma balıktan daha hızlı yüzemeyiz. Sevgilerimle İhsan Sal
hiç ilgi alanım değildir sadece dalan bir abimin anlattığını söylicem. bu hobiye sırf o ürkek kefaller yüzünden başlamış kendi taktiklerinden biri. dalınca ağzınla baloncuk çıkartarak yada yerdeki taşlara vurup ses çıkartarak balığın ilgisini çektiğini söylemişti. nekadar doğru bir yöntemdir bilemem ama anlattıklarının arasından hatırladığım bunlar. rast gele
Yok yani kovalayabilecek kadar tutuyorum. Kıyıya kaçıyorlar ama insanların yanına kaçıyorlar bile bile.
Yetişkin kefaller küçüklerine nispeten çok zeki oluyor. Ben Esenköy'de daha geçen hafta 30'dan fazla kefalle yanyana yüzdüm. Hiçbiri yetişkin değildi, belki de insanın avcı yönüyle henüz tanışmamışlardı. O yüzden elimin hemen altında uzun uzun yemlendiler, göz bebeklerini bile yakından gördüm. Ama yetişkinlerine yaklaşmak zor. Belki günün belli saatlerinde uysallaşıyorlardır, kimbilir.
"agaşon" tekniğini araştırın. probleminiz çözülür, sığlıklarda uzun süre nefes tutmadan da kefal vurabilirsiniz bu yöntemle.