Kamış : Captain 1500 Camelon Makine: Savage 50660 - OWNER İĞNE Yem : Boru kurdu Büyük eşkina çıkmıyor diye eşkina avına bir süredir ara vermiş sazan avına gidiyordum. Yağmurlardan dolayı sular bulanınca eşkinalar büyümüştür diye eşkinaya çıktık. saat 21:00 gibi avlaktaydım. Yaklaşık 1 saat hiç vuruş olmadı. bundan sonra kaya balığı, iskorpit, gelincik yakalamaya başladık. Sonra yine çok basit bir vuruş sonrasında oltaya asıldığımda balığın o kadarda basit olmadığı anladım . Kepçeleyip küçük olanı aldıktan sonra oltayı tekrar suya bıraktım. Yine iskorpit vuruşu gibi bir vuruş aldım. Tekrar asıldım; kanca kayaya takıldı sandım çünkü gelmiyordu neyse epey bir uğraştan sonra büyük olanınıda aldım. Eski raporlarımda yine eşkina için gittiğimde 2 tane rus kefali tutmuştum bu seferde 2 yerli tuttum. Eşkina da tuttum ama hala küçükler tekrar suya bırakıp avı sonlandırdım Uploaded with ImageShack.us
Güzel kefaller. Bu akşam banada aynı şey oldu fakat benım oltama takılan kefal değil ispariydi. Hava kararır kararmaz densizin biride kayalıkların 4-5m açığına boydan boya ağ serince iyice keyfim kaçtı
Sevgili İbrahim, eşkina taş gezen bir hayvandır, mayıs bitimi itibariyle Marmara'da kıyı taşı pek bulamazsın, tekne ile takribi 10 metre ve üzerindeki taşları, canlı karidesle gece denemelisin...
Aslında mendirekte tutuyoruz yani oltaları dibe yakın atıyoruz, geçen yıl bu zamanlar biz felaket eşkina tutuyorduk. Gerçi dalan arkadaşlar balıkları görüyorlarmış ama sanırım henüz yeme gelmiyorlar ve geçen seneki kadar bol değiller
Kefaller güzel görünüyorlar yerlisinin tadına da doyum olmaz.Ben henüz küçükken daha,babamın voli ağlarınadan çıkardı bu altınbaşlar.Haftanın belki 1-2 günü muhakkak evde buğulaması yapılırdı tabii önce kızılcık tarhanası içerdik önden kefallerin daha bol ve temiz olduğu zamanlardı.Şimdi böylesi bu tafarflarda yok gibi,tebrikler...Umarım iri eşkinalara da bir an önce kavuşursunuz.