Gecikmiş bir av raporu ama paylaşmak istedim. YIL 2010 Ekim Yer Marmaris neredeyse her akşam üstü kıyıdan eski makinem shakespire marka oltamla 0.08 kıbrıs tekli iğne ,fosfor ışıklı küçük şamandıra ekmek ile kefal avı yapıyor ve günlük av limitlerini bile geçen sonuclarına ulaşan kefal avlıyordum .Ama artık kefal avından sıkılmıştım. Ankara'da oturduğum dönemlerde babamın yıllık izinlerinde kesikköprüye kamp kurup turna avlarımız aklıma geliyor,biraz daha zor ve trofe avlar peşine düşmeye niyet ediyordum.eve dönüp takım çantasını karıştırdığımda göllerde kullandığımız sasi diye tabir edilen plastik sahtelerden beyaz ve simli kırmızı olanı yanıma alıp tekrar büyük avların peşine düşeceğim avlağa gidiyorum.Tabi o zamana kadar hep göllerde avlandığım için sasiyi denizde baraküdaların inanılmaz ilgisini çektiğini yalnız sadece takip ettiğini yeni öğreniyordum:thumb: atışımı yapıyorum bulunduğum yer bi köprü üstü suyu yukardan görüyorum ve sahteyi gelirken izliyorum o da ne peşine öyle bi balık düşüyor ki sanki kalbim yerinden çıkacak bu bi baraküda ve çok büyük köprünün ayağına kadar takip ediyor ama almıyor idk tekrar atış yapıyorum tekrar takip var sonuna kadar takip ediyor ama almıyor.Yağmur atıştırmaya başlıyor ama o balığı gördükten sonra ava son vermek mümkün mü Yılmıyorum Malzeme aldığım balıkcı amcanın yanına gidiyorum.Benim kullandığım sahteye bakıyor ve bana bu iş yapmaz al sen bunu bi dene diye mavili cok güzel bi rapala öneriyor.Ve rapalayı ilk kez kullanma fırsatı buluyordum.Heyecanım üst noktada.Marmaris küçük bir yer Av yerim cok merkezi kordon daki marina köprüsü (av yeri veriyorum merak etmeyin bohcacılara verim vermez :laughing: )ve arka sokağı merkez,karşısı restaurantlar marina güvenlikleri ve kordon sokağı adamı oyarlar:laughing: yeni aldığım rapalayı heyecanlı adımlarla avlağa gelip suyla buluşturuyorum aynı gerçek balık gibi geliyor bizim baracüda bi kaç atışda görünmüyor yağmur da hızlanıyor tam oltamı suratım bükülerek bu son atış diyerek içimden geçirip atıyorum(eminim bu son atış diye o atışın üstüne 50 atış yapan tek insan değilim bu konuda yanlız olmadıgımı düşünüyorum son atış diye niyet ettik ya bizim baba baraküda ok gibi sahtenin arkasında görünüyor adrenalin tavan yaptı.Acaba bu yemi sevecekmiydi:laughing: ama yine takip vardı sonra almadan geri dönüyordu.Eksik yada yanlış neydi bilmiyordumidk beni görmüyordu cünkü yüksekten atıyordum.Yağmur çok hızlanmıştı.O günlük avıma son verip motoruma atlayıp eve elim boş ama her zaman yaptıgım 1 kova tuttugum kefalden daha değişik duygularla gidiyordumEvde ballandıra ballandıra anlatıp babamı ve kardeşimide heyecanıma ortak ediyordum.Ertesi gün çalıştığım iş saatleri gereği akşam 10 da çıkıyordum.Ve tüm gün aklım o baraküda'daydı.O balığı tutmalıydım.Mesaim bitti ve eve gelip takımlarımı aldım.Küçük kardeşim; abi bende geleyim sana şans getiririm dedi.Onuda aldım atladık motora 3 dk sonra avlaktayız oltamızı açtık. ilk atışımızı yaptık makinenin kolunu 2 kere sardım sarmadım su üstünde paaaaaat diye bi ses ve bi kuyruk vuruşu:thumb: vuhuuuu işte bu tasmalamamlareeling çekmeye başladım çok güzel basıyordu kalama açık cırrrrrrrr cırrrrrrrrrrrrrrr ben sarıyorum bi baktım misina makineye dolandı sarmıyo eyvah yoksa ilk tuttuğum baraküdayı kaçıracakmıydımcyr panik yapmadım ve oltayı kardeşime verdim misinayı elime aldım cekmeye devam ettim.balıığı köprü üstüne misinayıda elimle çekerek aldım kardeşimle sevinçten uçuyorduk evet belkide bu onun şansıydı.kocaman bi baraküda.yanımızdan geçenler gözleerine inanamıyor.sağdan soldan geçenler Genç bu balığı burdan mı çıkardın bu nasıl bi duygudur :laughing: Evet bu benim ilk deniz baraküdamdı.Ve ondan sonra hep sırtı avı yaptım olta takımımı D.A.M marka spincast süper bi takımla değiştirdim.Çok hafif ve verimli SUFİX marka superior quality 0.32 cm misina kombini ve daha sonra peşi sıra gelen çok güzel baraküda avları. Yalnız Tekrar ankaraya döndüm.Artık Marmaris'te değilim.Ama burada tatlı suda at çek avlarına devam ediyorum.Herkes'e saygı ve sevgiler.SAKLI GÖL'de yapılan kefal avı Resimleri ve o Öykünün sahibi baraküdanın resimleri http://imageshack.us/photo/my-images/820/16841048735020416482714.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/32/16525348735026916482714.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/840/19802819776102445551372.jpg/
tebrikler güzel balık bu balığı merak ediyorum karadenizde yaşamıyor hiç yakalmadım ama avcı bir balıkmış tutması zevklidir diye düşünüyorum,bende aynı bu son atış diye 50 atış yapıyorum
Çok güzel bir av ve hikayeleme. Umarım avlarınız ve raporlarınız daha sık olur Bende son 10 dk deyip 2 saat kadar çok kereler av yapmışımdır.
Azmin zaferi olmuş Güzel bir ıskarmoz, tebrikler. Keyifle okudum. Bir de şu 97 cm baracuda'yı görmek isterim, onu sanırım bahsettiğin sırtı avlarında aldın. Maşallah müthiş bir boymuş o öyle. :hungry: Hikayesi ve özellikle fotoğrafı varsa paylaşırsan çok sevinirim. Avların daim olsun...
Tebrik ederim. At çek avcılarının tuttuğu ilk balık nedense hep baraküdadır. Benim de öyle oldu. Hatta ilk 3-4 balığım baraküda. 5. si yok. Baraküda = Turna = Akdeniz Iskarmozu (Hukuki Adı → büyükeşit 60cm olmalı) Aynen ben de son atış diye on atış yapanlardanım 33 yıl Ankarada yaşadım, doğma büyüme. 2007'den beri Adanadayım. Ankarada eymir gölünden birkaç kadife tutmuşluğum var, o kadar. solcanla. Hep denizi iple çekmişimdir. Bir sorum olacaktı, biraderturna çekmek ile deniz turnası çekmek arasındaki fark var mı? Bunu hep merak etmişimdir.
Teşekkür ederim şuan Ankara'dayım ve malum kış geldi yazın inşallah tatlı su av raporlarına devam ederim
Teşekkür ederim sadece ilk tuttuğum balığın resmi var elimde o da bu ve en güzel hikaye bu balıktaydı.97 cm lik olanı Liman da deniz fenerinin önünden yine at çek ile aldım saat gece 3 ilk önce akya felan tuttum sandım ama balığı görünce cok iri bi baraküda olduğunu gördüm.1.5 yıl marmariste kaldım neredeyse hemen hemen hergün av yaptım ama resimlemedim avlarımı artık bu site için av yaptıkca resim alıp hikayesiyle bu güzel aile ile paylaşıcağım inşallah. Herkese saygı ve sevgiler
Öncelikle Teşekkür ederim Alişan abi. soru'na gelince göl turnası biraz daha aptal kaşığa meps'e karnı aç ise neredeyse hareket eden her türlü şeye atlıyabiliyor.Ama deniz turnası yem seçer. Kaşıkla meps ile sasi ile tutanı ne gördüm ne duydum rapala da renk bile seçiyor üstü siyah mavi yoğun ve kenarları gümüş parlak rapalalar favorileri sardalya sahtesi en iyi iş gören rapala. Strike pro nun cok güzel modelleri var. Çekme arasında fark var Göl turnası çok büyük olmadıkca deniz turnası kadar İNATCI AGRESİF değil. yanlışım varsa Abilerim düzeltsin. Saygılarımla
Akdeniz ıskarmozunun bir metreliği nasıl olur ancak hayal edebilirim herhalde. Ha, geçenlerde Metro Grosmarket Adana'ya yolum düştü. Orada gezerken, gözüm balık reyonuna ilişti. (Aslında her alışveriş merkezinde gözüm bu reyona ilişir Bi de baktım, senin 97 cm ya da benim bir kiloluk ıskarmoz kanuna aykırı değil. Bu adamların sattığı ıskarmozların en uzunu 40 santim. Adanada ıskarmoz başka yerde yoktur zannediyorum. Olan da aha bu minnacık baraküdaları katlediyor herifler Bu arada, söylemesi ayıp ıskarmozun kilosu 20,86 imiş
Alişan abi dur hayal etme bi ara yabantv sitesinde daha büyüğünü bile görmüştüm http://galeri.yabantv.com/galeri/dev-barakuda-1-1482.aspx bak bi