Kefallerin Bize İhtiyacı Var

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bergama'ya gitmeye niyetim yoktu. Bu haftayı pas geçecektim. Cuma iş cıkışı otobüsle eve dönüyorum. Telefonum çalıyor, arayan Serhat abi. ???

Genelde cuma günü Serhat abi arıyorsa balıklık bir durum var demekti. :)

Otobüsten inince arıyorum kendisini.

- Merhaba abim, gelecek misin bugün?
    - Yok abi gelmeyeceğim, neden sordun?
    - Tekne ayarlamıştım da, tekneyle 4 kişi sabahlayacaktık Bademlide. :)
    - Dün balığa gitmişsin abi, çıktı mı bişeyler?
    - Ben bir tane aldım 1,800 kg. Başka tutan olmadı ama levrek yedi bitirdi avlağı.
    - Yapma ya, ben geleyim o zaman bu hafta abi, levreğe de gideriz.
    - Tamam abim, gelirken bana maxrap alsana, benimkini taktırdım.
    - Tamam abi alayım.
    - Mavisinden olsun. (FB demek istiyor :D) Büyük olsun. (13 cm demek istiyor)
    - Tamam abi ben alırım, hadi görüşürüz.

Bu konuşmayı konak'ta yapıp, doğru malzemeciye yürüyorum.
    İstediği renk kodu yok, FHB var, en yakın renk kodu. Alıyorum FHB ama içimde de tereddüt. Şimdi eğer başkaları veya ben tutar da o tutamazsa, dinle sitemleri. :D

Yapacak bişey yok, evde 2 saat uyuyorum saat 22:30'da uyanıp saat 24:30'da avlakta buluşuyoruz.
    Hoşbeş sohbetten sonra başlıyoruz sert sahtelerle çalışmaya. Durduğumuz yer denizin içi. Bele kadar su içindeyiz. Bir saat sonra belden aşağısını hissetmiyorum. İçimden, levrek yakalayamasak bile bedava sperm dondurtma işlemi yaptırıyoruz diye düşünüyorum. :D Zenginler bunun için dünyanın parasını verebiliyorlar, bizimkisi hem organik, hem bedava. (Olaylara iyi yanından bakmak bu kadar olur, yoksa yaptığımız şey akıl karı değil.) Yalnızca Serhat abiyle 2 kişi denizin içindeyiz diğerleri kıyıdan atıyor. Saatler ilerledikçe kefal oynamaları başlıyor, kaçışan kefallere levrek çakması eşlik ediyor, hemde öyle böyle çakmalar değil. :eek:

Çouv..... çouv, Çouv, çouv, çouv... :eek: Levrek acımasızca gariban, yetim gamitleri bütün bütün yutuyordu. :( Dehşet içindeyim. :eek:

Bizde tık yok, çok sessiz ve dikkatliyiz. Kıyıdakiler durumun farkında bile değiller henüz. Avlakta bol gamit olması şansımızı düşürse de er geç birimiz bir balık alacak diye düşünüyorum. Şu an tutamazsak ne zaman tutacaz. Nerdeyse levrek havuzunda atçek yapıyor gibiyiz. :D

Saat 02:20 civarları,
    Serhat abi : - Aldım Volkan, yardım et, topla oltanı, çabuk çabuk çabuk...
    Hemen topluyorum. Serhat abi geri geri gidiyor, kamış 2 büklüm. Bende onun yanında yürüyorum ama nasıl yardım edecem anlamış değilim. ???

- Sudan çık, çık, sana doğru geliyor.

Hızlıca onu geçip, yön veriyorum : Bu tarafa çek abi, gel gel, balığa bakma, devam et abi.

30 metre denizin içinde yolumuz var.

Balık 20 metre sonra şişiyor, yan yatıp arkamızdan geliyor. Işığı da açıyoruz artık. Balığın 2 kilosu var.

Serhat abinin bağırtılarını ve paniğini gören kıyıdakiler de toplaşıyorlar. Balık sahilde, bitkin, öylece yatıyor. Ben avlağa geri dönerken Serhat abi arabaya gidiyor.

Avlağa yürürken bakıyorum ki benden önce biri gitmiş hemen, bana laf atınca Sevgili Mesut olduğunu anlıyorum. Hoşbeş sohbetten sonra, başlıyoruz atışlara, 2. atışım. :)

- Aldım Mesut. :D

Başlıyorum geri geri gitmeye, hiç panik yok, Serhat abinin yaptığı hataları yapmıyorum.
    Makinam zaten canavar gibi. 20 metre uzakta yakaladığım balığı hiç kalamadan yedirmeden yanıma getiriyorum. Yavaş adımlarla, gerginliği bozmadan 30 metre gerideki sahile çıkıyorum.

Balık fena değil ama Serhat abininkinden küçük. Eh bana yeter, sahilde benim elimde balık görenlerle kısa muhabbetin ardından arabaya yürüyorum. Serhat abi hala arabanın yanında.

- Volkan noldu?
    - Sırıtarak, balığı gösteriyorum.
    - Aldın mı? Helal olsun be? İlk atışta mı aldın naptın?
    - Yok abi, nerde bende o şans, 2. atışta aldım. :D

Karşılıklı gülüşüyoruz. Ben balığı sonlandırmaya çalışırken, onlar yerlerine dönüyorlar. Bense ağırdan alıyorum artık. Yarım saat sonra sahildeyim o da ne? Bizim durduğumuz yerde 12 kişi sıralanmış. :D:D:D

Yuuuhhhh... :D

Bende katılıyorum gruba ama yarım saatte 2 kere misina dolanınca çıkıyorum. Zaten dolanınca arkanızı dönerek ışık açsanızda balığı kaçırıyorsunuz? Eski hareket devam ediyor ama gürültüden kaçan balık, karşı kıyıda daha aktif. :) 45 dakka kadar sonra ben çıkıyorum sudan. Sahilde oltamı çalıya dayamış milleti izliyorum. Amacıma ulaşmışım, etrafı izlemek, tutamayanlara da şans tanımak lazım.:) Suda ne kadar az kişi o kadar iyi.

Birden 30 metre ilerdeki suda bir hareketlenme. Biri ışığı açıyor ve geri yürüyor. Aha biri yakaladı diyorum. Hemde Serhat abinin durduğu noktalardan, sakın ikilemesin diye geçirirken. Serhat abinin sesini duyuyorum.
    - Bu iri, bu iri...
    Grubun içinden yorumlar yükseliyor, yürü Serhat yürü.

Serhat abi, aramızdaki en deneyimli ve en ustaya bağırıyor.
    - Ayhaaaann yardım et.

Ayhan kıyıda, benim yanımda.

- Yapılacak bişey yok Serhat, geri geri yürü, boşluk verme.

Serhat abi arada arkasını dönerek balığa bakmaya çalıyor.

- Bakma balığa, yürü yürü...
    - Geziyo bilader, çok diri.
    - Yürü sen bişey olmaz.

Serhat abi, balığa bakarken 10 metre önümüzde taşa takılıp düşüyor suya.
    Bir eli yerde, bir elinde kamış. Balık sola çok hızlı bir manevra yapıyor. Görüyorum balığı kocaman bişey. Ayhan Serhat abiye koşuyor, ben balığa koşuyorum. Zaten Serhat abiye birisi gidince bari misinadan tutayım diye balık tercihi yapmıştım ve bence doğru bir tercihti.

Serhat abide tulum olduğundan kalkamıyor ayağa ama kamışı da bırakmıyor. Balık kurtulmadan tutuyorum misinadan, balık 2 metre önümde, su berrak sayılır, balığı ve sahteyi çok net görüyorum. Sahte balığın ağzında değil. Çenesinin altındaki yarığa ortadaki 3'lü gürmiş. Çok riskli bir yer, o yüzden balık rahat hareket edebiliyor kısmen ve diğerlerinden iri bir levrek.

Ayhan Kamıştan tutup, Serhat abiyi kaldırırken, bende misinadan balığı sürüyerek kumsala çıkartıyorum. Neyseki balığı kaçırmadık. Evet Serhat abi ıslandı ama yapacak bişey yok.

Serhat abi arabaya giderken bende balığı sahteden kurtarıp sonlandırıp arabaya koyuyorum.

- Abi, istersen gidelim.
    - Yok, arabada yedek giyim var.
    - Abi senin limit doldu zaten. :D
    - Sen de 2'le öyle gidelim.
    - Abi gerek yok 3 balığımız oldu zaten, yeter.

Serhat abi giyinip hızlıca gene suya gidiyor.
    Abi limit diyorum, kime diyorum. Alooooo :D:D:D

Neyseki avlaktaki kargaşa ve insan çokluğu balığı kaçırıyor.

Daha sonra bir tane de karşı kıyıda flikadan bir levrek alınıyor.
    4,720 kg gelen levrek, günün en irisiydi.

Sabah suyunu beklemeden, benim de zırlamalarım sonucu limiti aşırtmadan eve dönüyoruz.

Aynı yeri ertesi gün de denedik ama bişey denk getiremedik. Sabah 04:30'da döndük ve biz dönene kadar yalnızca flikadan tek balık tutulmuştu.

Kararınca avlanan herkese böyle güzel avlar nasip olsun. :)

Takım Özellikleri :

Serhat abide : 2,40 fladen spin kamış (3 parça), Ryobi Excusima 40'lık makina, 0,30'luk misina.
    Sahte: Rapala Maxrap 13 cm (FHB)

Bende : 2,70 Cormoran Black Master Telespin Kamış, Spro Red Arc 20'lik, 0,31 mm misina
    Sahte: Rapala Maxrap 13 (FHC)

Levrekler : 63 cm 2,950 gr – 57 cm 2,300 gr – 52 cm 1,900 gr civarları.

Bu da, Flikadan Yahya abinin tuttuğu 4,720 gr'lık paşa.

2. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

On numara anlatım, on numara av olmuş :)
    tebrikler, oltanız balıksız kalmasın ;)

3. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    Kral levrekler tebrik ederim....Anlatım süper ayrıcaa

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim. Bu sene yaşadığım en keyifli avdı. :)
    Sizlere de nasip olsun. :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, sizlere de rastgelsin. :)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler.. Bende bugün sana mesaj atacaktım bak yağmurlar başladı biz gidemiyoruz bari sen git diye ama dedim ki kendi kendime volkan abim kesin gitmiştir bu saattede dönmüştür ve dinleniyordur :) sanırım doğru tahmin etmişim.
    Serhat abiyi de seni de tebrik ederim abi, daha iyi paşalar da rast gelsin İnşallah :)

7. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrik ederim av anlatım 10 numara 5 yıldız olmuş... ağzımın suları aktı resmen :D
    11 cm lık fhb sahtemi sevmiyordum ama bu kadar iii çalıstığını görünce hayret ettim :eek: bidahakıne onuda deniycem...
    rastgele...

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çoğu şeyi doğru tahmin etmişsin Yasin. Tek doğru tahmin edemediğin dinlenmek kısmı. :D Dinlenmek yok bana. Çocuk izin vermiyor.cyrr
    Hep benle oynamak istiyor şu sıralar. :)
    İlk gün sonunda sabah eve dönüp, 4 saat zor uyudum. Sonra akşama kadar dinlenmek yok. Akşam gidip gene 04:30'a kadar avare avare dolandım avlakta. Ruh gibiydim ama gene de gittim.

Teşekkürler Yasin, umarım sana da rastgelir.

Teşekkür ederim. Bizde ilk defa denedik bu renk kodlarını. Genelde Fb ve beyaz olanını kullanıyorduk. İyi de çalışıyorlar. Bu renk kodları da iyi çalıştı.
    O gün yeni başlayan (3 ay olmuş başlayalı) bir arkadaş ta FG (yeşil) ile bir levrek aldı. (1,250 gr falan) İlk balığıymış, şükür puluna dokunduk levreğin diyordu. :D

O gün ne olsa çalışacaktı muhtemelen.
    Sana da güzel avlar dilerim. :)

9. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Çok çok tebrikler Volkan Abi... Dizinin bu haftaki bölümü de, sezon finaliymişcesine(ağzımdan yel alsın), acayip güzeldi.

Dahası rast gelsin...

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Volkan abim sen yine iyi 4 saat uyuyabiliyormuşsun ben gece avı yaptığım günlerde sabah eve gelince 2-3 saat uyursam bayağı fazla uyumuşum sayıyorum kendimi. Çocuk benim evde olduğumu fark ettiği anda benim uyanmamak gibi bir lüksüm yok yata çıkıp kafamda tepiniyor :D:D

11. Querorz

Querorz Fatih

Volkan Abi, sizin raporları okumak ayrı bir keyif gerçekten. Yalnız şunu merak ediyorum. Ben böyle gece insanların toplanıp topluca at çek yaptıkları bir av kültürüne çok yabancıyım. Pek çok kişi gün doğumu ve batımını tercih ederken siz neden ısrarla gece avlanıyorsunuz?

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Metin, sezon başında bu sene agresif avlar yapacam demiştim bir yerde. Yani her fırsatta, her uygun şartta levreğe gidecem demek istemiştim. Lakin havalar pek düşündüğüm gibi olmadı. Gene de ortalamamın üstünde av yaptım ama düşündüğüm kadar agresif avlanamamıştım. Bu av dediğin gibi tam sezon finali avı oldu. Belki ben tek levrek tuttum ama avdaşımla beraber tutmak güzel ve eğlenceli oldu.
    Hava da yumuşaktı. Ara ara sepeleyen yağmurun yağmurluklarımıza çarpınca çıkardığı sesi dinlemek bile huzur verdi. Bele kadar suyun içindeyiz ve tepemize de yağmur yağıyor. :D Levrek avı gerçekten zor ve meşakkatli.

Daha güzel avlar senin olsun inşallah. :)

:D :D :D

Bizler yumuşak huylu insanlarınız. Hele söz konusu olan çocuğumuz olunca daha da sabırlı oluyoruz. Lakin gerektiği gibi dinlenemiyoruz dediğin gibi.
    Dinlenemeyince de konsantrasyon ve süreklilik kaybı kaçınılmaz oluyor.

Sizlere ve Gürel'e haber vermeyi düşündüm bi an ama Gürel gelmezdi. Adam kendi ilçesindeki avlakta avlanmıyor, buraya mı gelecek diye düşündüm. :D Sen zaten bu haftayı pas geçeceğini söylemiştin.
    Zaten levreğin saati sınırlı 1 saat içinde oldu tüm olanlar. O an çıksanız gene yetişemezdiniz. Ondan sizi kahretmektense haber vermemeyi uygun gördüm. Bu yağmurlar devam ettiği sürece az çok levrek av verecek gibi.

Hafta içi avları da az çok balık yapacak duruyor. (Lakin bizlere uymuyor :eek: )
    Levrek bol avlakta şu sıralar ama kandırmak hiç kolay değil. Çok kefal var. 100 kefal içinden senin sahtene atlatmak için çok yakınına atış yapmak lazım. Onca levreğin içinde akşam suyunda gelip, sabaha kadar duranlar balık alamadan döndüler mesela. Birazda nasip, kısmet işi.

En yakın zamanda siftah yapmanı dilerim. :)

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Tebrik ederim Volkan abi yine soluksuz okuduğum bir rapor:D, FHC ve FHB buralarda en çok çalışan renkler:thumb: Bu arada silikondan vazgeçip sert sahtelere geçtin sanırım??

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Volkan abi. Keyifle okudum raporu. Serhat abiyede geçmiş olsun diyelim bu kış gününde suya düşmek kötü tulumla düşmek ise tehlikeli dikkat etmek lazım çok daha kötü sonuçlar doğurabilir neyseki ıslanma dışında birşey olmamış. Balık kaçarsa kaçsın fakat Serhat abinin azminide (arabada yedek giyimim var) ayrıca tebrik etmek lazım hihi :laughing:

İstenmeden yapılan fhb tercihi yerinde bir karar olmuş gece avlarında oldukça avcıdır bizzat şahidim. Senin sahteyi ise tek geçerim hihi

Max rap yine göstermiş marifetini zaten sahtenin fiyatıda aldı başını yürüdü makine fiyatları ile yarışır hale geldi hayırlısı artık . Bunun neticesi olarakda benim piyasada gördüğüm 3-4 çeşit çakması faal olarak var :laughing: Bu gidişle dahada artacak gibi.

İzmir ile Tekirdağ arasında b ir levrek bağı var gibi aavlar kordineli gidiyor orda çıktıysa burda da çıkar bir kaç güne hihi :laughing:

Daha güzelleriyle karşılaşmanız dileğiyle tüm ekibe selamlar.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Fatih, beğendiğine sevindim.
    Sorduğun soru güzel bir soru.
    Cevabı şu : Bizim Bergamalıların ve benim durumumuz tamamen şartlarla ilgili. En yakın avlak 35 km. 35 git, 35 dön 70 km. Sabah suyu ve akşam suyu dediğin şey 2 saat, hava kapalıysa 3 saat kadar. Şimdi onca yolu gidip 2-3 saat olta atıp dönmek sonuca direk etkili.
    2-3 saat çalışanla 8-9 saat çalışan bir değil. Tabi nasip oldu mu yarım saat çalışıp ta alırsın balığı ama genelde uzun süreler av yapılır Bergamalılarca.

Birde levrek için forumlarda bilinen sabah suyu ve akşam suyu daha aktif olduğu ve av yaptığı gibi bir önyargı var. Belki doğru, tam bilmiyorum ama gittiğim avlarda gördüğüm şey, 22:00'de de tuttuğum oldu, 01:00'de de, 02:00 de de, hatta bazı yerlerde gece daha randımanlı av yapılıyor.

Mesela bu av yaptığımız gün levrek 02:30'da bi başladı avlanmaya, 04:00'e kadar avlandı. Sabah suyunda av vermedi.

Hani demek istediğim levreğin mesai saati yok. Genelde sabah suyu akşam suyu daha aktif olacağı kabul görse de ben hep gece tuttum. Sabah suyu hiç levrek tutmadım. Elbet tutulur ama genelde su üstü çalışan ve avlağı yakın olan insanlar tercih ediyor bu tip avlanmayı.

Teşekkürler Gürkan, beğendiğine sevindim.
    Biz hep FB kullandık bu ana kadar. Fayu'da denedik ama FB kadar randıman alamadık. Selçuk hocanın raporlardan görüpte bende denemek istedim FHC'yi. Aslında bizim avlaklarda her zaman mavi renkler 1-0 öndedir. Nedendir, ben bilmiyorum. :rolleyes: Mavinin çalıştığını bildiğim halde denemenin cazibesine kapılıp FHC'yi ondan almıştım.

Silikondan fazgeçtiğim yok. Uzak atış yapmamız gerekiyordu ve yüzüşten çok ödün vermemek için 13 cm'i geçmemek gerekiyordu.

Tercihlerimiz tamamen avlak şartlarıyla ilgili. ;)

Size de rastgelsin. :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Selçuk Hocam. :)
    Verdin gazı aldırdın bana FHC. :D:D:D FHB alaydım belki 2, belki 3'lemiştim levrekleri. :D :laughing: (Gerçi 3'lemek için 1'den sonra atış yapmak lazım. :laughing: )

Dediğin gibi sahte yazmakla fiyatı pompalamayız inşallah. :D
    Çakması var bende ama gerçeği varken macera arayamadım. Bi avda koparsa falan sahteyle deneyeceğim. Gerçi sahtesiyle deneyen vardı avlakta ama balık alamadı. :rolleyes:

Rüzgarın baş aktör olmadığı zamanlarda koordineli gidecektir. Yani bu zamanlar sizden de bişeyler çıkabilir. :p

Daha güzelleri sana nasip olsun. :)

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Volkan abi tebrikler maşallahı var paşaların..

18. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Daha önce Selçuk hocam demişti egede levro kolay, zor olan t.dağda tutmaktır diye ama bilmiyorum artık :):):):)
    Şaka bir yana tebrikler Volkan. Ne güzel rölantide giderken veriyorsunuz gazı, şimdi gece gece düşünmeye başlayacağım nerelerde arayayım levreği diye...
    Zaten önce Koray, sonra selçuk, şimdi de sen bana da aldıracaksınız limon gibi maxrapı. Durup dururken yine masraf :):)

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    hey masallah bunlar ne böyle :) süper baliklar valla helal olsun.

3cü balikta Serhat abi düsünce suya atlayasim geldi :D ama atlamayip kiyidan izledim. su soguktur simdi :D

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hakan, gönlündeki rastgelsin. :)

Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Yasin'e sormak lazım egede tutmak kolay mı diye? Bize de denk geldi. Kimse yokken yanımızda sürüye denk geldik aslında ama kefal çokluğu avı çok olumsuz etkiliyor. Avlandığımız yere rastgele serpme atsan 5-6 kefal tutarsın, o derece. Onca kefalin içinden levreği tav etmek zor olan. ;)

Oralarda limon çalışıyorsa elbet limon al. Bizim sularda mavi daha etkili bence. :)

Sana da rastgelsin en yakın zamanda. :)

Teşekkürler Roy. Senin tuttukların kadar olmasa da bölgeye göre güzel balıklar. :)

Serhat abi dize gelen sularda düştü. Son balık yakında atlamıştı ve yorulmamıştı. O yüzden kumsala çıkana kadar sert direndi. Balığa bakıp kontrol etmeye çalışırken kötü düştü ama neyseki o fırsattan levrek faydalanamadı. Su soğuk ama asıl sorun sudan çıktıktan sonra insanı adeta kesen rüzgar. :)

Gönlünce güzel avların olsun. :)