3 gündür kefkende avlanmaya çalışıyoruz. Oltamıza balık uğramadı bile. Burada balık varsa benim her bildiğim yalan. Tekneler bile salyangoz topluyorlar. Yakın çevrede balık çıkan yer varsa tavsiye bekliyorum
hocam karadeniz sahillerinde şuan istavrit olması lazım. siz netür balık yakalamaya çalışıyuorsunuz. sular durgunsa kalkan dalgalı ise levrek denemeside yapabilirsiniz
Dostum geçen hafta oradaydım ve 10 gün içinde oltama hiç bir şey uğramadı. Bu aralar oralarda maalesef balık yok. Austos sonunun beklemek lazım. Eniştemler ve bir çok tanıdığımda kayıkla açılıyorlar ama kimseye bir şey alamıyor. Ben pes etmedim denedim sende denerim dersen. Akşamları pembe kayalarda bu aralar çıkmasa da istavrit deneyebilirsin. Kefkenin diğer tarafında kerpe kayalıkları var orada da akşamları balık olduğu zamanlarda güzel istavrit veriyor. Eşkina için babalı taraflarında yemli atabileceğin yerler var ama ciddi tehlikeli bölgeler oralara girmeni tasiye etmem. Tatlı su istersen oralarda tavsiyelerde bulunabilirim...
bizim cebeci de yazlık var... eylül ortası da gideceğim oralara... kerpe-kefken-cebeci civarı tatlı su tuzlu su her türlü tavsiyeye açığım... küçükken pembe kayalardan ağustosta istavrit alırdık tek bildiğim o..
Halamın yazlıkta cebecide. Eylül ekim ve sonrası geçen sene mükemmel palamut verdi. Levrek yerleri de var ama sakat yerlerde. Cebeci plajından güzel kalkan çıkıyor ama bunların hepsi sezon bitimi. Bu sene kısmet olursa bende ekim gibi palamuta gideceğim...
hocam rastgele... yorumlardan okudum cebecide halanızın yazlıgı varmış... tesaduf benım halamında yazlıgı var... eylul 15 gıbı 1 haftalıgına gıtmeyı dusunuyorum... bıraz kerterız takım bılgısı verırsen cok sevınırım... ne cıkıyor ne tur takım ve yem kullanmalıyım... ?
Fatih: Tehlikeli yerler derken ne kastediyorsun?Avlak alanları kayalık olduğundan mı yoksa başka tehlikeli durumlar mı var? Zaman zaman Kefken,Babalı gidiyoruz onun için soruyorum
Bende yaz tatillerinde o bölgeye gittiğimden biliyorum büyük ihtimal avlak olabilecek yerlerin tehlikesinden bahsediyor çünkü çok sarp kayalık ve çoğu yer uçurum kayalarda rende gibi ben bundan başka bir tehlike görmedim
Herkese selamlar... Forumda mırmır avı tekniklerine göz atıyordum,öğrendiğim bilgilere göre kefken plaj veya kumcağız plaj av yapmaya uygun yerler gibi geldi.Acaba buralarda mırmır avı olur mu? Daha önce buralarda av mırmır avı yapan oldu mu? ekim ayı gibi gidip bir şansımı denemek istiyorum.Bir de bu boru kurdu/mamun kefkende bulabilir miyiz? Amma çok soru olduşimdiden teşekkürler.
Karadenizde mırmır olmaz dostum.Karadeniz kumluklarında avlayacağın balık kalkandır.Geceleri boru kurdu ile eşkine deneyebilirsin kayalık bölgelerden.Kerpe-kefken vs. kıyılarının en verimli balığı eşkine ve kalkandır.
Bu gece cebeci yada denizköy'e kalkan denemesi için gideceğiz.Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.Ayrıca bir sorum olacak.Sahilden sahte balık ile at-çek yapılır mı?