kefken - kerpe

Konu, 'Bölgeler' kısmında san tarafından paylaşıldı.

1. san

san

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna
    kefken ve kerpe civarlarında nerelerden balık tutulabilir?
    şu aralar ne tutulur?
    aile ile gidilebilecek, ulaşımı kolay(yolu asfalt) nokta yerler tarif edebilir misiniz?
    bu arada kullanılacak yemler tabi..
    sorular biraz çok oldu ama cevaplayanlara şimdiden teşekkürler...

2. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    merhaba hoşgeldiniz.
    ben oraları bilmem ama özel avlaklarını kimsenin pek söyleyeceğini sanmam hele dediğin gibi nokta yer olarak :) :) ama tarif ederek genel bir yer söylerler bence arkadaşlar. iyi paylaşımlar

3. murad

murad Murat

Tatlı su için; Kerpe civarında Sarı su diye bir dere vardı. İki sene evveline kadar levrek ve kızılkanat çıkardı. Şu anda durum ne bilmiyorum.

4. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Kerpeye git derim.etrafında başka yerlerde var ancak gece olta atman lazım biraz tehlikeli.Ancak teke ile kerpe kayalıklarının hemen önüne üçlü dip oltası sarkıt.Heryerini dene eşkine alabilirsin. Çok daha garanti yerler mevcut ama dediğim gibi gece avlanman sebebi ile söylemek istemiyorum.İnmesi ve çıkması çok zor birde denizin dalga boyu orta derecede olması gerekiyor.Çok dalgalı iken tehlike var demek çok sakinkende balık olmuyor. Kumsal olan yerlerden yem istavrit ile kalkan başladı.Derinlik önemli değil yarım metre ve üzeri her derinlikten kum olması şart kalkan alabilirsin.Hem günün her saati de yapar.Yer cebeci sahili kerpeden sonra kefken ve sonrasında cebeci.( Kerpenin doğusunda ) Batısında sarısu sahili orada kalkan deneyebilirsin daha sonrasında seyrek burayı geç ve bağırganlı. Bağırganlıda da gece eskina olur yanlız nokta yerler var tarifle bulman çok zor her boy balık mevcut 3 kg kadar.

5. kefkentbalıkçısı

kefkentbalıkçısı emre

Favori Kamış:
    albastar match300
    Favori Makine:
    albastar gama50
    En İyi Avı:
    hapaz balığı ve 35 cmlik dragonya
    güzel balık tutmak istiyosan teknen varsa kefkent adasını önenirim çok istavrit çıkıyo kıraça eğer teknen yoksa kerpede atlanılar yerler var ordan tutabilirsin ama yüksek olmasın kayaya yakın yerlerde istavrit çıkıyo ayrıca pembe kayalıkların çok açıklarında yaklaşık 1.5 2 kilometre gittikten sonra kırlangıç çıkar