Sevgili dostlar gecen gece avlanırken oltama 50 60 cm lık bır patos takıldı tabı bu balığın o anda patos oldugunu bılmıyordum eve gelıp arasırma yapınca ogrendım kemane balığıda denıyormus bu balık yenırmı tehlıkelımı yada korunan bır turmu bılgı verırsenız sevınırım resmınıde ınternetten bulup paylasıyorum dostlar alt yuzeyının ınsanı anırması ınsanda urpertı yaratıyor bı anda Uploaded with ImageShack.us
Nerden bulursunuz bu balıkları anlamadım valla iyi bir şeye benzemiyor. Ben şehsen tipine bakıyorum eğer beğenmessem ne olursa olsun iade ediyorum.İnsanın içi ürperir hele birde yalnızsa.
Hüseyin kafasını, barsaklarının bulunduğu bölümü çıkart at, kuyruk tarafındaki deriyi tulum olarak çıkart. Eti 1 cm kalınlığında fletolar halinde kes. Etleri önce bir tepsiye diz, 3 saat tatlısuda gömülü olarak tur. Sonra sudan çıkart, kağıt peçeteyle kurulayıp, zeyinyağı, tane karabiber, tuz ve limondan olan karışımda 3 saat beklet. Izgara yap... Afiyet olsun.
bu tarifi uygulayabilirsin.büyük marketlerde et balığı adı altında satılan sapan balığıdır...bir çeşit köpekbalığıdır aslında...ama iyi terbiye edildiğinde tadının fena olmadığını söylerler...
bubalık kemane balığıdır sapan balığıyla uzaktan yakından alakası yoktur.köpek balıklarıyla aynı familyadandır yani kıkırdaklı balıklardandır.sapan balıkları orta ve üst su balıklarıdır oldukça gelişmiş kuyruk yüzgeçlerine sahiptir avlarına kuyruğuyla vurarak öldürdüklerinden dolayı bu ismi almştır.
merhaba...linkini verdiğiniz balık melek yüzlü köpek balığı olarak bilinir...tüm dünyada koruma altında olan bu balık tamamen zararsız ve derin sularda yaşayan bir köpekbalığı cinsidir...ülkemizde en çok çeşme açıklarında görülmektedir... ve işin en ilginç yanı da her ne hikmetse koruma altında olan bu balık görüldüğü yerde avlanmakta ve yine her ne hikmetse carefourda tezgah süslemektedir... ve yine her ne hikmetse kimsede bu işe siz ne yapıyorsunuz dememektedir... tüm dünya da korunan çok güzel bir balıktır...belgesel kanallarında çokça çıkarlar...
sizin verdiğiniz linteki bildiğimiz köpekbalığı...arkadaşın tuttuğu ise sapan balığıdır...dediğim gibi büyük marketlerde et balığı adıyla kilosu4,5-5 tl arasında satılır....kıyıdan hemen hemen hertürlü (özellikle bütün sardalye) ile fevkalede avı olur....
ısmet bey tesekkur ederım yorumunuz ıcın once ama ben bulmedım vallaı varlıgından bıle haberım yoktu mırmır avına cıktık karıdeslere meraklı heralde arkadas bıze de rastgeldı ıste
erdem bey sızede tesekkur ederım bu balıgıj teknıgını anlattıgınızdan oturu ama ben benımkını mumyalamayı tercıh ettım su anda tuzlanmıs karbonatlanmıs kurumayı beklıyor onu sus olarak saklıycam
sevgılı mustafa ev suleyman abı verdıgınız bılgıler ıcın sızlerede tesekkur ederım sonucta bır kopekbalıgı yakaladım
elinizin altında internet var biraz araştırmacı olursanız başka arkadaşlarada daha doğru bilgi verirsiniz. sizin dediğiniz gibi olsun
Arkadaslar bu balık kemane balığı , kopekbalığı familyasından. Tadı da lezzetlidir. Derisi kalın olduğu için tulum çıkartılması gerekir. Afiyet olsun.
Balıkların görüntüsüne göre karar verme olayına anlam verebilmiş değilim.O zaman iskorpiti hiç avlamayalım.Görüntüsü canavar gibi fakat çorbazı ve tavası mükemmeldir.Sadece dikkat etmemiz gereken avlanabilir olması, zehirli ise dikkatlı olunması ve pişirme yöntemidir.Yoksa Allahın yarattığı hayvanın tipini napacaksınız
hüseyin kardeşim, bu sapan balığı kafasını vegövdesini at kuyruk kısmını soy kuşbaşı doğra .sonra birtabağa yoğurt pul biber ve az sarımsak koy ve terbiyele ...birgece dolapta beklet .sonra bir şiş al ve bir sapan balığı bir kuyruk yağı bir sapan balığı bir kuyruk yağı ..şeklinde diz..ve mangalı yak ve afiyetle ye inan çok lezzetlidir...bu şekilde.