KEMERBURGAZ'DAKİ GÖLETLER

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Kemerburgaz, ihsaniye, bolluca, tayakadın vs.vs. onlarca gölet var.
    Maden işletmecilerin marifetiyle oluşmuşlar. Yapay balıklandırma yapılmış olduğundan her gölette her türden balık yok. Kiminde sazan ağırlıklı, kiminde turna vs.

Nisan ayının girmesiyle hafta aşırı iki kez gittim turna için. Birkaçını öğrendim. Birkaç forumdaşımla yazışmalarım sonucu benim gibi bir çoğumuzun bu göletler hakkında pek bilgimiz olmadığını gördüm. Bilenler de vardır mutlaka.

Mera teşhiri olarak değerlendirmeyip, bilgi paylaşımı kapsamında göletlerin isimlerini ve balık populasyonunu paylaşıma açıyorum.

Google maps'ten faydanarak oluşturduğum kroki aşağıda. Fakat göletler daha çok oluşturucusu olan işletmenin adıyla adlandırılmış. Halk arasında aynı isimlerle anıldıklarını sanmıyorum.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

takip... :thumb:

3. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Abi, bu bence bilgi paylaşımı değil, doğrudan mera teşhiri olur.

4. musadeg

musadeg musa

Favori Kamış:
    Lineaffe 3.90
    İyi olmadı .Bir an elinde ağ ile katliam yapan adamlar canlandı gözümde o çevrede

5. Göller orada, haritada. Herkes zaten görüyor. Ben teşhir ediyorum.
    O GÖLLERDE BALIK VAR.

Göllerin ismi nedir, ulaşım var mıdır? Araba yolu var mıdır? Yasaklı olan var mıdır? Bunların paylaşımında sakınca değil fayda olur sanıyorum. Balık durumu ve çeşitliliği ile ilgili özelden yazışmakta fayda olabilir tabii.

6. musadeg

musadeg musa

Favori Kamış:
    Lineaffe 3.90
    Avcılığın tadı gizlilikte,araştırmada,sabırda gizli.Keşke ülkemizde kolay av yapmak isteyenlere özel göletler oluşturulsa.Ver parasını al balık burada çıkıyor deyip . Diğer türlü hangi göle gitsen ayağına dolanan misinadan sağa sola atılmış küspe ağ parçalarıyla karşılaşmak hoş değil.

7. Daha önce yazdım, yine yazıyorum.
    3 hafta önce koca koca 9 kişi o göllerin 3'ünü 4'ünü yokladık, geçen hafta sonu da 2 kişi.... Sadece tek balık... Dünya kadar yol, masraf.
    Bunu anca sen ben yaparız, o torbacı dediklerimiz de bizi garipserler. Merak etmeyin birşey olmaz.

Ağ görmek isteyenler sazlıbosna'ya gitsin. Samlar'a gitsin. Durusu gölünün kıyı şeridi ekseriyetle özel mülk ve nerdeyse yarısı ağla kaplı. Yani yerleşim alanlarına yakın yerlerde ağ daha fazla ve denetlenmiyor. Kemerburgaz göletlerinde de var tabi ama onları da maden şirketlerinin çalışanları atıyor genelde.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

aynen abi sana katılıyorum ağ konusunda

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Torbaci o gölete bir ag atar tiriviri çeker piknik tüpü atar elektrik verir olmadi tezek dinamiti atar toplar mahsulati gider. Bizlerde sezon boyu maket balik imalatcilarinin av bayiilerinin medar-i iftahari oluruz. Malesef durum böyle. Bu sekilde mera teshiri iç sular açisindan hele de göletler için son derece tehlikeli.

10. O halde biri beni durdursun... Yoksa vay göletleri haline...

Yav bu göletler sır değil ki... Ben bilmem hangi dağdaki hangi bilinmez gölet veya dereden bahsetmiyorum. Bu foruma girip bizi takip etmeyi becerebilen herkes google maps'ten bu göletleri de görüyor, biliyor zaten. Üstelik bunların hepsi yapay ve belki de bir süre sonra çoğu doldurulacak. Bir çoğunda balık olduğunu da hiç sanmam.

Hayırlısı diyeyim...

11. Bak sen de başka şeyler öğretiyorsun millete. Hadi ağı, tırıvırıyı biliyoduk da, piknik tüpü, tezek dinamiti de ne ola ki? İşe yarar mı:D :D :D

Şaka bir yana bunca olumsuz yaklaşımcının o göletlerle ilgili detay bilgisi olduğunu sanmıyorum. Ve artık bilgisi olan da yazmak istemeyecektir. Ben gene de hiç olmazsa özelden bekliyorum. Soranla ben de paylaşırım. Bilgi takası....

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tabi yavuz abi bu gibi paylasimlar forum içi özelden daha iyi olur.
    Tüp olayi söyle abi aksam meraya ugrayip 2-3 tane redüktörünü çikartip tüp atiyorlar suya. Sabaha baliklar rahmete eriyor. Ertesi sabah kepçeyle toplayip çoluk çocuklarina zehirlenerek telef olmus hayvani yediriyorlar. Tezek bombasi imalatini bilmiyorum lakin kullanildigini biliyorum.

13. Bunlar ayrı konular Roy. Bu uygulamaları meraya yakın köylüler yapıyor. Ne yaptıklarının da farkında değiller belki. Biz gidip aynı merada olta atmaya kalksak birçoğu bize çıkışır. Muhtar gelir para ister. Sahiplenmişlerdir orayı. Uzaklara giden torbacı daha çok germe ve serpme ağ ile talan eder. Ve onların mera bilgisi bizden iyidir.
    (Ben oraya uğramıştım evvelce)

14. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT 4.10M YABO MAX PANTHER SURF 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RAW ll 65 DAİWA WINDCAST S4500/ SHAKESPEARE STANDART 2015 GF
    En İyi Avı:
    76.CM BOY 24.6.CM EN 2010 YILI AYNALI SAZAN
    göller hakkında

arkadaşım sen göller hakkında anladığım kadarı ile site üyelerinden meraları daha iyi biliyorsun akpınar köyünün girişinde sağ tarafta bulunan göle gidersen turna,kadife,kara sazan,israil sazanı bulunmakta yanlız bir hatırlatma yanınıza kırmızı bir doç kamyonet gelir ise o iri kıyım esmer kişi emekli astsubay hemen arkasından jandarma aracı gelir fakat o gölün yarısı kutman madenciliğindir sana bir hatırlatma...:mad:
    kulak çayırını biliyor isen iski idaresinin oradan giererek altıner madencilik avukatın gölüne ulaşırsın orada tam trofelik aynalı,sarı,ve kara sazan mevcut aracını park ederek tabana kuvvet uzun bir yürüyüş yaparsın dönüşte bir bakmışşın aracını patlatmışlar hayırlı olsun o meralarda sakın aracını kendinden uzak bir yere bırakma ayrıca sağtaraftaki göle sakın girmeyi denemeyin tavsiyem olsun orada merak edersen sadece aynalı sazan var.

Son düzenleme: 17 Nisan 2012
  15. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba sayın abim;verdiğiniz detaylar çok ilginç geldi bilgiler için teşekkürler :thumb:

16. babalüfer

babalüfer eser

Favori Kamış:
    REMİXSON 4.20 SÖRF
    Favori Makine:
    REMIXON MAGNUM 6000 SURF
    En İyi Avı:
    SAZAN 5.5KG.
    Sayın YAVUZ;
    BAHSETTİĞİNİZ GÖLLERE YILLARDIR GİDERİZ ARKADAŞLARIMIZ İLE.
    HEPSİNDE BALIK MEVCUT.ANCAK KENDİ BİLMEYEN BİR ÇOK İNSAN AĞ ATIYORLAR,DOĞAL OLARAK BU GÖLLERDE BALIK BELLİ HANGİ GÖLDE HANGİ BALIK VAR SÜREKLİ GİDEN ARKADAŞLARIMIZ BİLİRLER,NE VARKİ BU YAPAY OLAN GÖLLERE MADEN İŞLETMESİ TARAFINCA AÇILMIŞ VE BALIKLANDIRILMIŞLARDIR,ZATEN BU ZORUNLU GELELİM ASIL DURUMA GÖL YAPAY AKARI YOK GİDERİ YOK İÇERSİNE ATILAN BALIK CİNSLERİ BELLİ ADETLERİDE,ÜREME VAR ANCAK ATILAN AĞLAR SAYESİNDE TOPLANAN BALIKLARIN HADDİ HESABI YOK BUNLARA DUR DİYENDE YOK,HAL BÖYLE OLUNCA BALIK NESLİ GÜNDEN GÜNE AZALIYOR BİZLERDE GİDİNCE BAZI ZAMANLAR ELİMİZ BOŞ DÖNÜYORUZ KENDİ KENDİMİZE TEORİ ÜRETİYORUZ YOK ZAMANI DEĞİL YOK BALIK YUMURTADA YOK RÜZGAR VAR VS VS.HİÇ ALAKASI YOK 2 SENE BU GÖLLER KORUMA ALTINA ALINSIN AĞ ATILMASI ÖNLENSİN BAKIN BAKALIM BALIK VARMI YOK MU.İLGİLİ BİRİMLERİN BU KONUDA ACİL OLARAK BU KONUYA EL ATMASI GEREKİR,BAHSEDİLEN ÇEVREDE 75 ADET YAPAY GÖL BULUNUYOR.

17. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar benim arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre bu göllerin yüzde dosanı sazan ama derseniz herkes 1 göle kapaklansın o zaman hangi gölde ne war tam anlamıyla anlarız

18. Şu avukatın gölü diye tabir edilen göl aşağıdakilerden hangisi? 1 mi, 2 mi?

Ayrıca sağ taraftaki göle neden girmeyelim, yasak mı?

19. ozkan79

ozkan79 özkan

abi merhaba;2 numara olan reeling

20. ozkan79

ozkan79 özkan

2 defa gittim o civarlara burada yazan huraflere rast gelmedim;yöre halkı, insanlarla konuştum ettim;olta atanlarla sohbet ettim;av dönüşü adamları arabama alıp evlerine bıraktım :thumb:

Edit:İmla