kenardan en iyi avlanma şekli canlı yemledir,genelde otluk, sazlık ,ve köklük yerleri tercih eden turna bu avantajı kullanmak için elinden geleni yapar gerçi bunada gerek yoktur,saniyenin 1/3 ünde avınasaldırabilen dünyanın en hızlı etçil balığı ünvanına sahip,her şeye atladığı için bu ünü gölgede kalıyor,canlı yem kullanırken kösteklerinizi örgü misina dan yapmayı unutmayın çelik tel tavsiye etmiyorum,mumlu örgü misinalar daha iyi sonuç verir,çünkü alıp gitmek yerine önce sersemletmeyi tercih ediyor, teli anlayabiliyor iğnelerinizin ucu sağlam olmalıdır balık tutunca sık sık kontrol edin uçları kırılabiliyor,yukardan şamandıralı basit takımlarda gayet güzel iş yapıyor,ayrıca tabiki dip takımlarıda kullanılabiliyor ,sürü halinde kesinlikle gezen bir balıktır vurmaya başlayınca dikkat edin diğerlerinede vuracaktır,balık oltaya takılınca yukarı çıkıp kafa atma eğilimi olan bir bALIK misinanizi koparmamasına dikkat edin,fakat çabuk yorulan bir balıktır,benim dikkat ettiğim inceler bunlar herkese rastgelsin
Sevgili Bılent Mesajhlarının hepsini okumaya gayret ediyorum.Şu noktaya itirazım var.Turna sürü balığıdır.Sudak icin desen tamamda,turna sürü balığı değildir.Münferit aportta bekler yanyana durmaz birtbirlerine belirli aralıklarla durur. Sevgilerimle
basit bir çizimle turna için mantarlı olta,dip oltası yapabilirmisiniz.örgü misinaları tavsiye eder misiniz
Vedat baba bende senin gibi düşünüyordum ama çok çok nadirde olsa sığ sularda genç-yavru turnaların botun önünden sürü olarak kaçıştıklarını gördüm. Belki tesadüftü. Ama dedimya 10-15 yılda 2-3 kere
belli bir kiloya ulaşana kadar sürü halinde dolaşıyorlar,büyükleri genelde tek dolaşıyor,benim avlandığım avlaklarda böyle en azından.