Merhaba arkadaşlar, Çapari malzeme kutum ile bir kaç dakika önce yapmış olduğum çaparimi sizlerle paylaşmak istedim. Floşlar fosforlu ayakkabı bağcıklarından, sim ise balık market ürünüdür.... == Balıkçılar, ölene kadar genç kalır çünkü balık tutmak, yaşla birlikte sönmeyen tek gençlik tutkusudur.
Kendi malzemelerinizi hazırlamanız çok güzel hem güzel bir hobi hemde az maliyet. Birde bu paylaşımdan ne anlıyoruz bundan sonra eski ayakkabı bağlarını atıp ziyan etmiyoruz Paylaşım için teşekkürler
Ellerinize sağlık bende zaman zaman kullanacağımdan çok köstek bağlıyorum ve arkadaşlarıma dağıtıyorum terapi gibi geliyor.
peki bu bagladıgın fosforlu ayakkabı bagından olanlarla balık aldınmı hiç randımanı nedir bilgi verirsen sevinirim
Merhagaba, değerli kardeşim. İşlerimin yoğnluğundan bakamadım kusura bakma. Bu floşlarla çapari aldığım oldu. Evet... Zaten tutulması en kolay balık istavrit. Yeterki olsun.
Yücel eline sağlık, Bende çaparilerimi kendim bağlarım, kutu iğneyi bitirmeden de kalkmam İstavrit tutulması en basit balık demişsin, 15 yıl kadar olmuştur sana bir anımı anlatayım, uzunca bir iskeleden 15-20 kişi çok uzağa atmadan takımı dipleyip yukarı çekerek istavrit avlıyorduk, hazır takım kullananlar, kendi bağladığı takımı kullananlar, usta abiler, acemi kardeşler vardı, her atmada 1li 2li istavrit alırken, yada hiç alamazken, 15 li çapari ile her seferinde 15 balık çeken bir arkadaş vardı aramızda, kullandığı takımıda saklıyordu, uzunca uğraşlardan sonra takımı göstermeyeceğini ancak para ile satabileceğini söyleyerek bir hata yaptı , normal hazır takımların 4-5 katı fiyatla bir tane aldığımda, çaparinin hardal rengi ince tek bir floş ile bağlandığını gördüm, tek sihir hardal rengiydi, oysaki bizim takımlar cicili, bicili, simli, tüylü her teldendi ama balık gelmiyordu. Yer, mekan, deniz ve hava durumuna göre istavrit çok değişken çapari ayıran bir balık. Rast gelsin
Gökhan abi siyahtı, 9 numaraydı sanırım, daha hala o yıllarda bağladığım çaparilerden var kutularda biryerlerde, hatta kullanılan o floştan da bir makara olacak, yerde imamoğlunun yıkık olan iskelesiydi ama dediğim gibi 15 yıl olmuştur
Yücel bey bende bartından hemşerim çaparileri süper bağlamışsın, tebrikler... yalnız bi sorum var bartınlı ve yeni olduğum için hangi aylarda ne balığı avlayabilirim batıkaradeniz sahilinden