Kendi El Yapımı Takımım ve Çaparilerim :) Yorum Bekliyorum...

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında volky1991 tarafından paylaşıldı.

1. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    Bu işte yeniyim ve ilk denemem bunlar kendi başıma bir takım yapıyım dedim balıkçıkları kandırmak için işte takımın fotoları balık yakalarmı yakalamazmı orasını bilemem ama uğraşmak istedim ve yapmayı denedim bidahaki sefere daha professyonelleri işallah :)

Bu Planım :) (Yanlışlarım olabilir kimseye burda büyüklük taslamıyorum yeni yeni öğreniyorum olumlu yardımlarınıza her zaman açığım :)

Uploaded with ImageShack.us

Bunlar malzemelerim :)

Buda oluştuktan sonra tüm herşeyi sarıp kaldırmak üzere olduğum anlar :)

BUNLARDA KENDİ ELİMDE YAPTIĞIM ÇAPARİLER SINIRLI İMKANLARLA :)

Bu hafta sonu bunları deneme fırsatımda olucak bakalım nasıl sonuçlar vericekler çok merak ediyorum hiç bişey vurmasa bile bırakın yakalamayı ben şuan zaten çok keyifliyim ve kar dayım diye düşünüyorum :) herkese iyi akşamlar :)

2. ozican0123

ozican0123 OĞUZCAN KARADENİZ

Favori Kamış:
    Lineafe oystar cast 4.20 + Alba Star leader3,60
    Favori Makine:
    Pover liner pl865 + alba eta
    En İyi Avı:
    Kefal. :D su aralar kayda deger bisi yol :D
    kaşık takımı işe yarar gibi gözüküyo ama o çapariler iş görmez bence çünkü sim yok (öle görüorum) ve iplikten olduğundan suda çabuk deforme olabilirler .. bubenim görüşüm

3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sahteli takımı tekne arkası sırtı avında mı kullanacaksın?

4. akçin

akçin Hakan

kardeş ellerine sağlık denemeye başlamışsın gittikçe güzelleşecekdir çalışmaların benimde görüşüm şudur, eşkina man'ın dediği gibi sahteli takımı sanırım tekne arkası sırtıda kullanacaksın çünki bu takım açıkcası o amaç için yapılan kullanılan takımlara benzemiş yanlız sahte ile kaşık sürekli karışacaktır birbirine gibime geldi benim denemkete fayda var sırtı tecrübem yok çalışırmı bilmem ama karışacağını düşünüyorum o takımın kullanırken,çapari konusuna gelince bu konuda benimde çalışmalarım var çaparilerimi bende kendim bağlarım sitede açmış olduğum bunun ile ilgili bir konu var ordanda destek alabilirsin senin yaptıkların ilk denemeler olduğu için en kötüsü bile her zaman iyidir, bende ilk başladığımda ne kadar floş sim var ise ilave ediyordum sanki mazleme ne kadar bol olursa okadar çok balık gelir gibi ama hiç ilgisi olmadığını denedikçe gördüm, gönlün kalmaz kırılmaz isen benim fikrim o çaparilerin çalışmayacağından yana çünki çok fazla ip kullanmışsın ve çaparilerini iple değilde floş ile bağlamanı tavsiye ederim malzemeyi ne kadar az ve doğru renk ve kalitede kullanır isen avcılığı bir okadar garanti olur hem iğneye çok ip kullanmışsın hemde yanlış bir ip seçimi yapmışsın ama ilk denemeler için harika ilk bağladığın çapari ile balık tutmak hayaldir zaten

ihtiyacın olur ise floşaların resmini ve yapılmış köstek örneklerini buradan görebilirsin kolay gelsin

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32221

5. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    evet sırtı yapmayı düşünüyorum bakalım

6. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    br iki denemeden sonra eger karışmaya başlarsa o küçük sahteyi çıkarmayı düşünüyorum zaten bende fikirlerinize katılıyorum fakat bi denicem bakalım. çaparilere gelince daha ilk defa nasıl iğne bağlanır köstek bağlanır diye öğrendim ee öğrendik birde deneme yapalım dedik ortayada bunlar çıktı.iğne bağlamasında önceleri biraz zorlandı baya misina çöpe gitti ama sonunda yapa yapa elim alıştı. benimde elimde olan iplikler bunlardı öyle simli iplerim falan yoktu ama alınca onlardanda yapmaya başlıcam.bende ilk başladığımda ne kadar floş sim var ise ilave ediyordum sanki mazleme ne kadar bol olursa okadar çok balık gelir gibi ama hiç ilgisi olmadığını denedikçe gördüm, gönlün kalmaz kırılmaz isen benim fikrim o çaparilerin çalışmayacağından yana çünki çok fazla ip kullanmışsın ve çaparilerini iple değilde floş ile bağlamanı tavsiye ederim bu konudada beni bilgilendirdiiniz için çok teşekkür ederim bundan sonra buna dikkat edicem. ve işe yarar veya yaramaz orasını ben bu tecrubelerimle bilemem ama bunları bu hafta sonu denemek allahın emri :D:D:D

7. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    ve sormak istediğim birşey var bu floş,simli ipler artık neyse bunları iğneye bağlamanın kolay yolu varmıdır yoksa iğneyi köstek koluna bağlarken bunlarıda arayamı sıkıştırıyoruz? yani sormak istediğim önce bu ipleri iğneye sonra iğneyi kösteğemi yoksa iple iğneyi aynı anda kösteğemi?

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Eline emeğine sağlık.Gerçketen uğraşmışsın ve daha iyilerini yapacağına adım gibi eminim.

Ama en çok üzerinde malzemelerin fotoğrafını çektiğin balık motifleri bulunan kilimi beğendim.Bulursam hemen alırım. :)

9. modena

modena

bence denemeye değer...şimdiden bol şans...

10. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Bursa Heykel Evkur :D ama baya sene olmuştu alalı bilmem hala kalmışmıdır :p

11. LapinCash

LapinCash

O kaşıklı takımı kıyıdan atamazsınız ancak tekneden.
    Çaparilerde hiç fena değil bana göre..
    Bence hiç uğraşmayın 1,5 lira alın 1-2 tane :D:D

12. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    yok zaten kaşıklı takımı tekneden bırakıcam zaten daha doğrusu bottan :D alması sorun değil 1.5 bile değil 75 kurusa bile var :D:D ama insanın kendisinin yapması daha güzel hoş oluyo ;)

13. akçin

akçin Hakan

benim hayatımda hiç 1,5 liram olmadı o yüzden ben kendim yapıyorum çaparilerimi, olurda bir gün bende parayı bulursam inşallah bende gider parasıyla alırım, şimdilik böyle idare ediyorum emre kardeşim ah şu yokluğun gözü çıksın