KENDİ HALİNDE BİR RAPOR; SARDALYA...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Değerli Balık avı net. dostlarım, öncelikle herkese keyifli bir hafta sonu dilerim.
    Baktım uzun zamandır balık avı raporu koymamışız foruma, biraz ihmalkarlık mı dersiniz, tembellik mi yoksa yaşlılık mı bilmiyorum ama belki de son zamanlarda sadece bir kaç insanın özveri göstererek av raporu paylaşımına katkıda bulunmak istemem bu raporu yazmamda etken olabilir.

Hoş buna da ne kadar rapor denilebilir takdir sizlerindir. Maksat dostlarla biraz muhabbet fırsatımız olsun. :rolleyes:
    Dostlar şahsım adına bizler amatör balıkçılarız, çok yüksek teknoloji ve imkanlara sahip olmadan keyif alarak bu hobiyi yapıyoruz.
    Bizler sonar, gps gibi yer belirleyici cihazlara veya açık denizlere çıkabilecek donanımlara da sahip değiliz.Kullandığımız kamış ve makinalar bize göre kaliteli sayılabilse de belli bir segmenttedir.
    Sadece bulunduğumuz bölgenin şartlarına göre av yapmaya odaklanmış ve bu yönde kendimizi geliştirmeye çalışmışızdır.
    Lüfer zamanı sahte ile lüfer familyası, döneminde istavrit, sardalya vb., gece yemli avları ile eşkina, gelincik, iskorpit ve türevleri, extrem olarak da limit üstü yakalaması zor olsa da kalkan denemeleri yapmaktayız.

Kalkan balığı haricinde hepsinden tavalığımızı alacak kadar tutabiliyoruz çok şükür, fazlasına da gerek yok zaten bu işin ticaretini yapmıyoruz ya, üstelik en sağlıklı ve balıkları en taze tutan soğutucu ve saklayıcıda deniz değil midir?

Rapor diye başladık, muhabbet nerelere gitti yahu :D

Sabah sahurdan sonra balığa gidip gitmemek konusunda çok kararsızdım.Her ne kadar yatıp dinlenmek istesemde uzun zamandır balığa gitmemenin verdiği özlemle kendimi sahil kenarında bulmuştum.Gün henüz alacakaranlıktan yeni çıkmaya başlamıştı, takımları hazırlayıp oltayı suyla buluşturup denizle hasreti giderdim.reeling

Balık oldukça uzakta ve nazlı idi.Boğazın akıntısında oldukça yorucu olsa da balığı almaya başlamıştım.Herkes akıntının az olduğu bir yerde kümelenince bende onlardan biraz ötede takılma riski ve akıntının daha fazla olduğu yeri tercih etmiştim.Baktılar her atışta balık almaya başladığımı görünce, kalabalık bana doğru yanaşmaya başladı.:p

Bugün nedense mekanda çok acemi gençler vardı.Hele ki bir tanesi "abi sende fazla kanca (çapariyi kastediyor) var mı?" demesine bayıldım. :D
    Birde bana "Bugün kısmetlisin abi, bak biz sabahtan beri tutamıyoruz." sözü oldukça tirajikomikti.Dedim ki, "güzel kardeşim 20 metre öteye atıyorsunuz, kaç kere takıldınız, takım bıraktınız burada yakına atarsan hem balık alamazsın hemde her seferinde takarsın." desem de onlar içinde amaç keyif almaktı zaten, beli ki oldukça neşeli ve keyifli bir gün geçiriyorlardı.:)

Velhasıl sözü uzatmayayım :D
    Daha fazla güneşe kalmadan bende avı sonlandırdım, bugün hep sardalya çıktı, balık boyları oldukça iriydi, numunelik bir istavrit bile gelmemesi ilginçti.Avdan karele aşağıdadır, unutmadan sevimli bir kedi vardı, bana ve balıklarıma hiç rahat vermedi."Al da ye" diye balığı önüne koyunca da yemedi hınzır, meğer tek derdi oyunmuş. :D

Not:Belki merak edip soran olur şimdi belirteyim.

Mekan; Üsküdar
    Takım; yeşil çapari
    Ağırlık; 115 gr. kurşun

2. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Tebrik eder amatör ruhtan hiç ayrılmamanı dilerim abi. Daha güzelleri de rastgelsin. Özellikle Kalkanda :)

3. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Tebrikler baliklar çok guzel abim üsküdar deyince aklıma gelen balıkçılık sıkıntı ipini koparan oraya geliyor acemi balıkçılar meraklı insanlar ve tabi lufer kofana yapan usta balıkçılar. neyse ben yine derinlere indim rastgele.

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    İsa Abi, Öncelikle tebrikler güzel bir gün geçirmişsin afiyet olsun kedi`de şahane önceleri gemlikte manastırın orda kayalıklarda karagöz tutardım oradaki kediler karagözlerimi alır giderlerdi :) birde belirtmiş olduğun bu yazı çok önemli

Bizler sonar, gps gibi yer belirleyici cihazlara veya açık denizlere çıkabilecek donanımlara da sahip değiliz.Kullandığımız kamış ve makinalar bize göre kaliteli sayılabilse de belli bir segmenttedir.
    Sadece bulunduğumuz bölgenin şartlarına göre av yapmaya odaklanmış ve bu yönde kendimizi geliştirmeye çalışmışızdır.

Rastgelsin Abi

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler Ergin, kalkan avı için son iki üç senedir uğraşmama rağmen limit üstü henüz nasip olmadı, çok yavru kalkan tutup saldık, tadına bakmak bu sene nasip olur inşallah. :hungry:

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler Tuncay kardeşim, diğer yaşadıklarımı yazmadım bile, gerçekten çok komik sahnelere şahit oluyoruz.Sanada bereketli ve bereketli avlar dilerim. :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Isa abi. rapor budur. forumlarin amaci budur. amatör ruh önemlidir. anlatilmak istenen ruhun çerçevesi bu olmalidir. suda ne varsa o tutulur. avin miktari ve avda kullanilan malzeme kalitesi rapor kalitesini etkilemez. üsküdar ve civari avlaklarda avlanan bir amatör balikcidan metrelik akya avlamasi beklenemez.

ben de sabah 7 gibi meraya gittim, 9da yagmur atistirmaya baslayana kadar iki ciliz cilve hariç aksiyonsuz ama ustamla güzel bir muhabbetin ardindan eve döndüm.

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler, benimle aynı paralelde düşünmene sevindim Mert kardeşim :thumb: Bizim kedinin derdi balığı almak değil sadece oynamakmış zaten, ölü olanlardan bir tane verdim yemedi.Ben asıl geçen sene üç tane eşkina kaptırmıştım, her biri porsiyonluktu, üçünüde beş dakikada yiyip daha yok mu gibisinden bize bakınca, arkadaşım beni zor tutmuştu :D
    Sana da bereketli ve keyifli avlar dilerim sağlıcakla kal :)

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Uzun zamandır düşündüğümü gerçekleştirmişsin,sevgili İsa:) Bende son iki aydır çapariye çıkıyorum,bol bol mezgit ,sardalya,istavrit tutuyorum.Rapor yokluğunda araya koyayım diyorum,sonra yazılacak iki satır bir türlü gelmiyor:(
    Yakında ''kendi halinde bir raporda benden '' başlıklı bir konuda ben açayım bari:)

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Roy, benim için balık avı camiasında örnek alınacak nadir insanlardan birisin gerçekten, her daim yaptığın tatlı su trofe avlarını takdir ve ilgiyle takip ediyoruz.:)
    Bu hobiye yeni gönül vermiş ve amatör balıkçılık camiasında bilinçsiz ve tecrübesiz arkadaşlar için bir nebze de olsa tekrar "amatör balıkçılık ruhuna" naçizane düşüncelerimle vurgu yapmak istedim, umarım bir kişiye bile olsa katkı sağlar bu yazdıklarımız :)
    Ayrıca ne tesadüftür ki bu "akya tutma" olayını bende yazacaktım ama unutmuşum, sonradan aklıma geldi girip düzeltmedim ancak gerçekten kalplerimizden aynı şeyler geçiyormuş.:rolleyes:
    Sevgi ve saygılarımızla sağlıcakla kal kardeşim :)

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Dün gece saat 22.00 de rekorumu egale ettim:) Şamandıra hafif sallandı,ardından tatlı bir hızla dalışa geçti,bir müddet su altında ilerlemesine müsade ettim ve tasma!!! Sonuç 13 cm lik yayın:) bir sıfırı eksik kalmış:)
    3/0 iğne ve yarım tavuk çiğeri!nasıl oldu bu iş anlayamadım:) :) :)
    Oğlanın maskarası etti beni kerata:)

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler Fatih abim, bende aynı duygu ve düşüncelerle yazdım bu raporu, baktım manzara resimleride hoş çıkmış, herkes görsün istedim, hem bu sayede muhabbet konusu da olur diye düşünmüştüm. :)
    En kısa zamanda senden de kendi halinde bir rapor bekliyoruz abi, ayrıca bu akşam eşkina sezonunu açıyorum inşallah bakalım eşkinalar ne durumdaymış, bir raporda bu gece gelirse şaşırmayın. :p
    :p
    Şimdi bir kalkıp da hepi topu bir avuç balık için mi bu kadar rapor derse ne deriz gayrı :D

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim İsa abi, herşeyi gayet güzel ifade etmişsin. :)

Çok ta güzel manzaralar yakalamışsın. Kedi ise balık yemeğe değil, sabrını sınamaya gelmiş yanına. :D Nice güzel avların olsun. :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    br rapor bekleriz artik Fatih abi. böyle kuru kuruya olmaz :)

15. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler İsa abi. Manzaralar ve kedi de süper çıkmış. :) Daha güzellerine rasgele.

16. fuat82

fuat82 fuat

Favori Kamış:
    oyster cast advanced surf 4.20 - Okuma V system 2.70m - 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma av-65-Shimano catana 3000 Fb
    İsa abi tebrik ederim gene güzel bir av yapmışsın eline emeğine sağlık.

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler, biz kendimizi nadasa bıraktık Ramazandan sonra devam edeceğiz avlarımıza, sen sahurdan sonra balığa çıkabilecek enerjiyi iyi bulmuşsun valla, bize sahurda fırına gitmek bile zor geliyor :)
    Avların bereketli olsun abim

18. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrikler İsa Abi.

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    İsa abi tebrikler,güne balıksız başlamaktan iyidir.onu bulamayanlarda var:D

20. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Seni tanıdığım için ava gideceğin zaman aranacak adamlar listende olduğum için ve İNSAN'lığın için sana teşekkür ederim abim.....