Kendi jighead(zoka)ini kendi dökmek... Akemi?

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhabalar. Zaman zaman jigheadlerimi taktırıp kopartıyorum. Ayrıca bazen istediğim gibi jighead bulamıyorum. Bunlara uygun bir kalıp yapıp kendim dökmek istiyorum. Hem masrafı yallnızca bir adet iğne olacaktır. Hem kendi malzemi kendim yaparsam daha zevkli olacaktır. Ben şimdi bunlara nasıl kalıp yapabilirim? Biliyorum hazır kalıplar var ancak çok masraflı ve istediğim kalıbı bulmamda çok zor.

Forumu biraz araştırdım. Akemi diye bir maddeden bahsedilmiş ce kolayca kalıp dökülebileceği söylenmiş. Mermerleri yapıştırmakta kullanılıyormuş. Aramızda bu işle uğraşan varsa veya kendi kalıbını kendi yapanlar varsa fikirlerini almak istiyorum. Zaman buldukça çalışma yapıp resimleyeceğim. Paylaşımınıda buradan yaparım. Sağlıcakla kalın...

Not:Başlık yanlış olmuş farkedememişim düzeltilmesini rica ediyorum.

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Biz malta taşından kazıyarak kalıp yapardık, taş yumuşak olduğu için işlenmesi kolay, istediğin şekli verebilirsin, tabii biraz heykeltraş ruhu gerekiyor: :)

3. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
  4. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Kalıbın dışını yapacak malzemeyi buldum ancak iki taraflı kalıbı döküp ona birde yalak yapmak gerek. Biraz yaratıcı fikirler üretmeliyim balığa gitmekten vakit bulabilirsem...