Merhabalar. Zaman zaman jigheadlerimi taktırıp kopartıyorum. Ayrıca bazen istediğim gibi jighead bulamıyorum. Bunlara uygun bir kalıp yapıp kendim dökmek istiyorum. Hem masrafı yallnızca bir adet iğne olacaktır. Hem kendi malzemi kendim yaparsam daha zevkli olacaktır. Ben şimdi bunlara nasıl kalıp yapabilirim? Biliyorum hazır kalıplar var ancak çok masraflı ve istediğim kalıbı bulmamda çok zor. Forumu biraz araştırdım. Akemi diye bir maddeden bahsedilmiş ce kolayca kalıp dökülebileceği söylenmiş. Mermerleri yapıştırmakta kullanılıyormuş. Aramızda bu işle uğraşan varsa veya kendi kalıbını kendi yapanlar varsa fikirlerini almak istiyorum. Zaman buldukça çalışma yapıp resimleyeceğim. Paylaşımınıda buradan yaparım. Sağlıcakla kalın... Not:Başlık yanlış olmuş farkedememişim düzeltilmesini rica ediyorum.
Biz malta taşından kazıyarak kalıp yapardık, taş yumuşak olduğu için işlenmesi kolay, istediğin şekli verebilirsin, tabii biraz heykeltraş ruhu gerekiyor:
http://www.kalipsilikonu.com/default.asp?id=41 Abim bu kalıbı kurşun ile kullanıyor.( Ceket vs. asmak için çapa seklinde askılık yapıyor
Kalıbın dışını yapacak malzemeyi buldum ancak iki taraflı kalıbı döküp ona birde yalak yapmak gerek. Biraz yaratıcı fikirler üretmeliyim balığa gitmekten vakit bulabilirsem...