kendi kvok umuzu kendimiz yapabilirmiyiz ??

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında BATILI_22 tarafından paylaşıldı.

1. BATILI_22

BATILI_22 CiHaNgiR BaYrAkTaR

En İyi Avı:
    7,5 kg yayın 4 kg aynalı sazan . . .
    abiler bn bu işe kafayı taktım kıyıdanda deneme yapçam fakat şuan elimde kvok yok sitelerde balıkçılar kendileride yapabilir diyor ama ölçüleri falan yok yardımcı olursanız sevinirim:)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

bir de ablalara çağrı yapsan...:rolleyes:

3. BATILI_22

BATILI_22 CiHaNgiR BaYrAkTaR

En İyi Avı:
    7,5 kg yayın 4 kg aynalı sazan . . .
    anlamadım abi :)

4. simendifer

simendifer Sennur

Kvok, hazır olarak da satılıyor. Aşağıdaki linkte hazır olanını görebilirsin.

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-98421001

Şayet kendin yapmak istiyorsan, ölçüleri nedir fikir veremeyeceğim ama bir malzemeciye gidip, ölçülerini alabilirsin. Burada sadece 38 cm. uzunluk olarak verilmiş. Ama diğer ölçüleri de sana gerekli olacak mutlaka. Tahtadan imal edilen bir şey olduğuna göre, bu durumda kullanacağın ağaç da, rahat şekillendirilebildiği için balsa ağacı olacaktır muhtemelen. Ya da belki sesle alakalı olarak farklı bir ağaçtan da üretiliyor olabilir, bunun bilgisini de malzemeciden alabilirsin sanıyorum.

Hiçbir bilgimin olmadığı bir konuda sana ancak bu kadar yardımcı olabileceğim, kusuruma bakma. ;)

Bir de kvok kullanımı ile ilgili biraz bilgi aktarayım. Bu yazı Bilgehan Sarp beyin sitesinden alınmıştır.

Kvok (tokmak) sandaldan avcılıkta kullanmaya uygundur. Genelde iki amatör bulunmasında fayda vardır. Sandaldan oltalar atıldıktan sonra balıkçılardan biri kvok ile suya vurarak GLUP seslerini çıkartmaya başlar. Suya vuruş sırasında resimdeki kvok su içinde bir daire yayı çizer ve çıkışa doğru sesin etkisini arttırmak için bir bilek hareketi yapılır. Yayın bu kvok sesine çok tepki veriyor hatta öyleki en derin yerde yatan hiçbir aktivite vermeyen yayın bile kvok sesine şiddetli tepki vererek hareketlenmekte ve oltaya vurmaktadır. Bazen kvokla suya vurulması sırasında yayının suyun yüzüne çıkıp su yaptığı da görülmektedir. Bu su yapma genelde boyuna uygun, suları gürültüyle şapırdatma şeklinde olmaktadır. Ben bunu gördüm. Peki yayın bu sese neden bu kadar tepki vermekte. Bu konuda pek çok teori var ama hemen hemen hepsi içinde, ayrı ayrı, teoriyi çürüten açıklamalar da vardır. İhtiyoloji (balık bilimi) uzmanları özellikle Rusya' da bu konuyu epey inceliyor ama halen tam bir sonuç yok. En son ve aslında belkide akla en yakın açıklama; kvok (tokmak) sesinde insanın duymadığı bir dalga boyunda yayın balığının duyabildiği ve yemlenme arzusunu kamçılayan bir ses olduğudur. Rusya' da balıkçılar arasında yaygın inanış bu sesin yayına kurbağayı hatırlattığıdır; bu nedenle Rus balıkçılar bu av yönteminde yem olarak kurbağa kullanmaktadırlar. Ama aslında dip oltası kullandıklarından balık yeme daha doğrusu kurbağa yeme normalde kurbağanın yaşamadığı derinlikte, kvok sesinden de epey uzakta vurmaktadır. Diğer ülkelerde başka yemlerde kvok (tokmak) ile yaygın olarak kullanılmaktadır.
    Nedeni ne olursa olsun yayın bu kvok sesine şiddetle tepki vermekte ve yakalanmasını kolaylaştırmaktadır.

5. sedatk

sedatk Sedat

Çok ilginç ve bir o kadar da enterasan.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Cihangir, kusura bakma sorunu geç fark ettim.

Kvok konusunda benim bir fikrim yok işin doğrusu. :eek:

“abiler” diye başlayan soru cümlenizden hareketle, site sakinlerine ufak bir dokunuşta bulunmak istedim. Şöyle ki, sizin sorunuzun üzerinden 18 saat geçmiş ve paylaşımcılar tarafından hiçbir cevap yazılmamış. Sizin gibi genç bir amatörün sorusuna hiçbir muhatap bulamamış olması beni biraz üzdü doğrusu. Sanki sen herkesten değil sadece abilerden yardım istemişsin de, asıl cevap verecek olan ablalar buna gücenmişler. Oysaki hiç kimseden ses yok. Bundan dolayı benim cevabımda üyelerimize bir sitem var. ;)

Sevgilerimle… :)

7. simendifer

simendifer Sennur

Gücenmedik Nuri bey, bakın yazdım yukarıda elimden geldiğince. :)

8. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği

Sennur abla bilgi için cok teşekkür ederim bende tam 5+1 le denicektim :D