Herkese merhaba, Şu "Kendi malzemeni kendin yap" işine ciddi olarak merak sarmış durumdayım. El becerisi de fena değil hani... Bu sebeple sürekli bir araştırma halindeyim. Şimdiye kadar çapari hariç hiç kandırıcı kullanmayan birisi olarak kandırıcıların her türlüsüne merak sardım. Satın almaya kalksan ciddi bir servet harcamalısın. Bu sebeple başta bu sitedeki yetenekli ve yaratıcı bazı üyelerin çalışmalarını gördükten sonra denemeye karar verdim. Şu anda Allah izin verirse 2 - 3 hafta gibi bir süre içinde bir oğlum olacak. Bu sebeple ciddi bir meşguliyetim var. Ancak kerata geldikten ve biraz büyüdükten sonra hanımı kandırıp evin bir köşesinde 1 - 2 metrekare ayarlarsam hemen başlayacağım. Neyse çok uzattım. Bazı web sayfaları buldum ve inceledim. İnanılmaz güzel şeyler var. Silikon Kalıp yapımları, sahte yapımları, ölçüleri, malzeme satın alma imkanları v.s. Hatta videolar bile var. Benim gibi ilgilenen arkadaşlar mutlaka ki vardır. Faydalanabilirler. Hatta "diverozcan" nickli Sayın Özcan Ercivan üstadımıza da (Kendisi sahte imalatı konusunda sitenin duayenidir kanımca) belki değişik bir şeyler de yapması konusunda naçizane fikir verebilirsem ne mutlu bana... "KULL64" nickli Emrah kardeşiminde yaratıcılığını işin içine katarak konuya ilgi gösterdiğini düşününce daha önce internette izlediğim "polyesterden sahte imalatı" örneğinden daha çok materyal ve çeşidin çıkacağından şüphem yok. Linkler aşağıdadır. Saygılarımla, http://www.makelure.com/index.cfm http://www.freemansupply.com/ http://www.makeyourownmolds.com/ Not: İstanbul da canlı yemle balık tutmak zorlaşmaya başlamışken sahte yemle ne yakalayacağım onu da bilmiyorum ya... Sanırım yeni bir hobi arıyorum kendime...
Levent bey merhaba, "Kendi malzemeni kendin yap" derken, bu o kadar kapsamlı bir konu ki, arkadaşlarımız konuyu okumuş olsalar dahi, tam olarak ne yazmaları gerektiğini bilemediklerinden yorum yapmamışlardır. Şayet siz, ne yapmak istediğiniz konusundakesin bir karar verip, bunula ilgili bir şeyler sormuş olsaydınız, arkadaşlarımız da size bu konuda yardımcı olurlardı. Sanırım siz bir şeyler yapmak istiyor ama ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz. Bu nedenle de genel kapsamlı bir mesaj yazdınız ve bir fikir istiyorsunuz, yanlış mı düşünüyorum?
Sevgili Levent öncelikle yolcunuza sağsalim kavuşmanızı dilerim. Çok güzel bir duyguyu yaşamaya hazır olun. Paylaşımınız benim gibi pek çok arkadaşımıza fikir verecektir eminim, teşekkür ederim. Kendinize çok zevkli bir hobi edineceğinize şimdiden garanti verebilirim. Başlamaya karar verdiğinizde elimden gelen yardımı seve seve yapmaya hazırım. Sağlıcakla kalınız.
Eee evet Levent. Özcan Abim,Yönetim ve nacizane bizler tamamen Senin arkandayız. Bize yorum yapacak bir şey göster suyunu çıkartalım. Herşey önce hayal etmek ile başlar. Sen önce hayal etmeli Ortaya paylaşılacak bir konu getirmeli sonrada gerekir ise Bizlerden nacizane fikirler beklemelisin. Bu arada yiğenimin aslan bir balıkçı olmasını sabırsızlıkla beklemedeyim... Selam ve Saygılar... .
Levent bey tam aklımdan gecen fakat nasıl başlayacağım hakkında düşündüğüm an bu linkler çok işime yarayacak.Paylaşım için teşekkürler.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler... Ben aslında ne yapmak istediğime karar verdim ancak hemen başlayamayacağımı biliyorum. Çünkü bir oğlum olacak ve şu anda sadece onu düşünüyorum. Sadece bulduğum kaynakları saklamak istemediğim için paylaştım. Uzun zamandır Özcan Beyin çalışmalarını hayranlıkla takip ettim. Balsa işleme konusunda teoride tamamım uygulama örnekleri de var iş pratiğe dökmeye kaldı. Fakat şu silikon kalıp ile sert ve yumuşak sahte yapımıyla ilgili pek kaynak yoktu paylaşımlarda bende bir şeyler buldum diye sevinmiştim doğrusu... Saygılar...
İlginize teşekkürler... Dedim ya 2 - 3 hafta sonra geliyor kerata... Göz açıp kapayana kadar büyüyor derler ama bende babasıyla olta sallayacağı günlerin gelmesini sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Saygılarımla,
İşte bu... Paylaşımdaki gaye bu birisine fayda sağlayabilmek... Ben teşekkür ederim Bülent Bey. Saygılarımla,
Bu kadar kimyasalı eve soksam bizimkiler beni polise ihbar ederler Ben şahsen bu kalıp çıkartma yöntemiyle en rahat su üstü sahtelerin yapılabileceğini düşünüyorum. Örnek verdiğiniz sitelerin birinde bu yöntemle silikon yemler yapılıyor fakat bence astarı yüzünden pahalıya gelir, zira silikon sahteler en uygun fiyatlı sahtelerdir. Burak Karadeniz ve Burç Karadeniz ağabeylerimin de konuyla ilgili olarak gayet detaylı ve güzel anlatımlarıyla Gelibolu sahtesi çalışmaları vardır. Konuyla ilgili tek Türkçe kaynak olması nedeniyle son derece önemli bir çalışmadır. Bu linkten izlenebilir; http://www.balikavi.tv/search/detailed/?search_id=yapımı . Son olarak sipariş verdiğim heddon zara spook sahtelerim elime geçerse kalıplarını alıp böyle bir çalışma yapmayı düşünebilirim.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Haklısınız silikon sahteler sert sahtelere oranla oldukça ucuz... İngilizcem çok iyi değildir ancak gözlerim iyi görür. Sitelerde yer alan videoların birisinde; Adam sıvı materyali kalıba dökerken hiç itina göstermiyor, bol bol döküyor ve kuruyunca gereksiz bir sürü çapak, artık kalıyordu. Ancak daha sonra bu artıkları mikrodalgada eriterek tekrar kullanıyor. Bu da materyalin geri dönüşüme uygun bir materyal olduğunu gösteriyor. Bir diğerinde ise bir "larva" nın kalıbını çıkarıyordu. Düşünsenize avda kullanmak isteyeceğiniz her hangi bir canlının kalıbını çıkardınız. Denediniz. Olmadı. Erit başka bir şey yap. Veya yumuşak sahteniz zedelendi. Zarar gördü. Tekrar erit ve yine yap. Burak Karadeniz ve Burç Karadeniz ağabeylerin videolarını seyretmiştim. Zaten bu araştırmayı sayelerinde yaptım. Bir nevi beni teşvik etti izlediğim videoları... Dediğiniz gibi kusursuz bir türkçe kaynak hazırlamış oldukları... Saygılarımla,