merhaba herkese bu forumda öğrendiklerimle her gün biraz daha ilerleyerek gerçekten bir tutku haline geliyor balık avı. tabi bu tutku ilerledikçe maliyetide artıyor yavaş yavaş.hem maliyeti düşürmek için hemde daha sağlıklı ve güzel avlar yaşayabilmek için kendi oltamı yapmak istiyorum. bu konu ile ilgili bir çok konu var forumda ancak bazı kafama takılanları sormak istiyorum sizlere. ben genelde boğazda veya galata'nın oralarda avlanıyorum hedefimde sarıkanat ve lüfer üzerine http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204 burada sevgili serdar abi bu takımın nasıl yapılacağını anlatmış. benim sormak istediğim ise şu. bu takımın makinadan gelen misina ile (tam anlatamıyorum isimleri bilmediğim için kusura bakmayın ) klipslerle bağlasam sıkıntı olur mu acaba? yada genel olarak klipsler kullansam sıkıntı olur mu? buradaki gibi en üstte bağladığı şekilde bağlayabilir miyim? ayrıca bu takıma nasıl bir iğne takmam lazım? delikli olsa fark eder mi? kurşun anladığım kadarıyla akıntıya göre ağırlığını kendimiz belirliyoruz.
Burak bu T fırdonduyu ben de aldım ama kullanımda pek randumanlı olmadı. büyük klipsi üçgen olan fırdonduler daha iyi oluyor. ayrıca kurşun ayağı 25-30cm kadar olması yeterli uzadıkca takım ayağı ile daha sık dolaşıcaktır. naçizane benim takımlarım genelde bu şekilde oluyor.
fatih kusura bakma ama şu büyük klipsli fırdöndünün resmini koyma şansın var mı? ya buradaki terimleri çözecem diye çok uğraşıyorum bir de kurşun ayağı dedin kurşunun iğnelerden olan uzaklığını mı kast ettin?
kurşun ayağı dediğim fırdondu ile kurşun arasında ki taktığın misinanın uzunluğu ayrıca ben kuşunu ya fırdöndülü alıyorum yada kurşuna fırdöndü takıyorum takımın dolanmasını biraz daha engelliyor.
peki kurşun ile iğneler arasında kaç cm fark bırakıyorsun? birde iğne olarak ne kullanıyorsun onunda linki falan var mı?
t fırdöndüde kurşunu olduğu kadar kısa tutun mantarlı takımın kösteğini uzatın. balık belirli derinliklerde olacağından mantar kösteğini uzundan kısaya giderek balığın derinliğini bulun.