Bugun bu siteye uye olmamin ikinci gunu. Elimde bulunan butun avladigim Baliklarin resimlerini aralikli burda sizler ile paylasacagim arkadaslar. Yalniz bu en son tutmus oldugum Sudak kendi rekorumu gecmis bulundugu icin bu fotoraflara oncelik verdim. Av tarihi 01-06-2010 Hava sicakligi 27 Derece. Saat 17.38'de. Baligin Uzunlugu 94 CM Baligin Kilosu 7.347 kilo gram
Sanirim bu bir büyük beyaz kirmasi Safkan sudak olma sansi zor Saka bir yana gördügüm en iyi sudak.. Tebrikler..
Maşşşaaalllaaahhhh ömrümde gördüğüm en büyük sudak bu kadar büyürmüymüş bu yaa?Yem olarak ne kullandınız.
alemsin.akşam akşam çok güldürdün beni muhteşem bir balık. ilk defa bu kadar büyüğünü görüyorum. bir gün bizim sularımızda da böylesine denk gelmek nasip olur inşallah
Tesekkur ederim hunter01. yem olarak artik turkcesi nedir bilmiyorum ama sanirim cay baligi diyorlar 10 ile 15 santim arasinda ufak bir balik.
Mesajiniz icin tesekkur ederim Balik Kurdu ama sunu demeden gecemiyecegim. Turkiyede tutulan baliklarin 100de 99u olculerin altinda avlaniyor. Bunun maalesef forumda bile kanitlari var. Ve ne yazikki sezon yasagi oldugu halde avlandigi icin kesinlikle Turkiyedeki sularimizda bu buyuklukte olmasi bir hayel. Burda 50 santimi gecmiyorsa o baligi kesinlikle tekrar suya birakmaniz gerekiyor. Ve bu hem biz avcilar hem baliklar icin cok daha saglikli bir uygulamadir. Zaten kurallar disinda hareket etmenin cezasi cok oldugu icin ister istemez uyuluyor.
% 99 demeyelim de, bilinçsiz avcılar fazla diyelim bizler elimizden geldiğince sirkülere bakmadan, vicdani sirküleri uygulayarak avlanmaya çalışıyoruz. malesef burada kurallar sizin ki gibi katı değil. hoş olsada denetleyen yok neyse;konunuz dağılmasın... bilinçli amatör avcılar yetiştikçe herşey bir gün daha iyi olacak.... çok geç olmadan....
Çorumda da bi abim tutmustu 7 kg kadar. Çok nadir olsa da çıkıyor sularımızda. Keşke ülkemizdede limitlere uyulsa tırıvırı ve ağlarla katliam yapılmasa; bizde gittiğimiz avlarda elimiz boş dönmesek.
Corumlu hemserim bu sene yani surda 1 ay icerisinde bende vatanimda olacagim. Bu arada Memleketim Corumda mutlaka bulunacagim. Bakalim neler cikacak sansima.
Sizin avlandığınız bölgede genetik araştırmalar yapan bir labratuvar yada nükleer tesis falan varmı ? Birden merak ettim nedense
Yok oyle bir tesis. Sirf bir doga harikasi baliklarin zevkle buyudugu bir ortam oldugu icin bu tur baliklar cikabiliyor. Hollanda Waal nehiri arastira bilirsiniz bu nehire avusturya alp daglarindan tut fransanin piriniyen daglarindan bile su karisiyor ve sonunda denize dokuluyor. Yani burda bu sekil baliklar olmasinda nerde olsun..
Vayy canına sudak için çok güzel bir trofe tebrik ederim. Olta takımından ve kullandığınız yemden biraz bahsetseydiniz keşke..
Tebrikler. Sanırım kendi rekorunuzu türkiyede yakalamış olsaydınız sizin değil türkiye rekoru olurdu. Bir gün bizim de iç ve dış sularımızda böyle balıklar yakalamak umuduyla.... RASTGELE
Ooo Gürbüz ağabey sen Çorumlu musun..? geldiğinde beraber av yapmak isterim. Çorumdaki avlaklar hakkında bilgim oldukça fazladır. Hangi barajda hangi yem kullanmak gerekir. Hangi barajda hangi balıklar çıkar... Eğer soruların falan olacaksa da avlaklarla ilgili Özelden mesaj yazabilirsin geldiğinde. Elimden geldiğince yardımcı olurum sana.
Abi tüm sitenin nutku tutuldu diyebilirim.Acaba Türkiye rekoru kaç cm. şu anda gözlerime inanamıyorum.Nasıl çektin abi ya.Aklım gitti.
Sudağa yem olarak genellikle % 90 canlı balık kullanılır ben balığın neden büyük olduğunu yeni anladım.Ufak balık takarsan çok sayıda ufak sudak çekersin büyük balık takarsan sabırla ve tek olarak büyük balık çekersin.Tekrar tebrikler.Yemden dolayı anlaşılıyor.Balığı oltaya nasıl taktınız ?
Tebrikler balık çok güzel. Orada daha büyükleri tutuluyormu? Sanırım maksimum bu boylarda olabilen bir balık...
çok güzel bir balık...resimlerde dahi olsa hiç bu kadar büyüğünü görmedim...acaba ülkemiz iç sularında var mıdır bu kadar büyük sudak...tebrikler...sabah sabah gözüm gönlüm açıldı...